Özkan DİKMEN
BİR ENGELLİYE 2 DİLİM KARPUZU ÇOK MU GÖRDÜNÜZ?

Bir baktım karpuz şenliğinin muhteşem geçtiği ile ilgili hazır haberler gazeteci arkadaşlarımız paylaşmış. Ben size şimdi başka bir MUHTEŞEMLİKTEN bahsedeceğim. Bakın görün ne kadar muhteşem olmuş. Öyle Sahnede kestiğiniz o karpuz ile her şey MİS gibi olmuş olmuyor.

Bir engelli ve ailesi de Ferhadanlı’da Karpuz Şenliğine gittiler. Her vatandaş gibi onların da hakkı. Belediye bir güzellik yapmış ve ücretsiz iki dilim karpuz ile peynir dağıtıyor. Bizim ailemiz de sıraya girerek bu JESTTEN faydalanacak. Engelli ablamız ise sırada beklemekten yoruluyor ve bir kenarda oturuyor.

Aileden bir birey ise dağıtım yapan arkadaşlara gidip durumu izah ederek kendilerine yardımcı olmalarını istiyor. Aslında o ailenin öyle bir ricada bulunmasına bile fırsat vermeden hemen tüm desteğin yapılması gerekiyor ya neyse.

Aile bireyimiz engelli kardeşi için ricada bulunmasıyla birlikte yemediği hakaret kalmıyor. Dedim ki, “Nasıl yani?” Size sırf engelli kardeşinize iki dilim karpuz istediniz diye hakaret mi ettiler?

“Evet” diyerek başladı cümleye ve devamında, “Engelli ise engelli, herkes gibi beklesin sırada. Banan ne. Siz zaten engelli aileleri açgözlüsünüz, her zaman böyle yapıyorsunuz” gibi cümleler kurdular. Çok utandım ve çok zoruma gitti, diyerek anlatmaya devam etti.

Konuyu şenlik alanında bulunan Başkan Volkan Nallar’a iletmeye çalıştıklarını ifade eden ailemiz sadece boş gözlerle kendisine bakan bir başkan gördüklerini ifade etti. Yani Volkan Nallar’ın o an aklı neredeydi bilinmez ama kendilerini dinlemediği aşikar. Bu tür davranışın son üç aydır yeni olmadığını kiraz festivalinde de aynı tavır ile karşılaştıklarını aktardı.

Bizim aile moralleri bozuk şenlik alanını hemen terk ederek evlerine gelmişler. Va dahi konuyu bizlere aktardı. Ha bu aile Belediyeye ait işletmelerde de benzer davranışlar ile karşılaştıklarını ifade ediyorlar. Bu tür incitici davranışların önceki yönetimde olmadığını da eklediler.

Şimdi gelelim konunun özüne. Sanırım belediye ait çay bahçelerine alkol ruhsatı vermekle iş çözülmemiş. Biraz da personel eğitimi ve insanlık yüklenirse iyi olacak. Başka tabi ki Başkandan başlanılmalı bu insanlık yüklemesine. Başkan Nallar’ın kanka kontenjanından yardımcısı olan Benan Beyefendi de bu diyalog sırasında yanındaydı. Nutku mu tutuldu, Utku tutuldu bilemem ancak bu işler öyle sahnede şov yapmakla olmuyor. Tamam işinizin bir parçası ama en hassas bireylerimiz olan engelli aile ve bireylerini ben olsam evinden onları için tasarlanan araçlarla alır özel ağırlardım. Ama bu da bir vizyon meselesi.

Şimdi o ailemizin ve dahi bunu duyan diğer engelli ailelerin gönlünü nasıl alırsınız orasını biz bilemeyiz.

Yayınlanma Tarihi : 2024-7-29 14:35:17
Okunma Sayısı : 797
sugar chef

Özkan DİKMEN Diğer Yazıları