Özkan DİKMEN
BEN HİÇ KIVIRMADIM

Herkes için sürprizin de sürprizi bir seçim oldu. Ak Parti’nin kaleleri birer birer düşerken CHP’de bazı illerde sıkıntı yaşadı. En önemlisi ise kendilerini çok önemli olduğunu düşünen partilerin sınıfı geçememesi oldu.

Karmaşık duygular içerisinde bir seçimi daha geride bıraktık. Emeklilerin isyanı, yeni neslin tavrı seçime etkili oldu diyebiliriz. Aslında Ak Partili emeklilerin sandığa gitmediğini söylemek de mümkün olabilir. Şimdi bakıyorum da Ak Partili seçmenler ya da yöneticiler şaşırıyor.

Şaşıracak bir durum yok. 2002 yılında nasıl Bülent Ecevit yüzde 22’den yüzde 2,5’da düşmüş o zaman şaşırmamıştınız. Şimdi de şaşıracak bir durum yok. Türk halkı gerektiği zaman iktidara ev ödevini veriyor. O ödev ya hiç bitmez ya da kısa sürede kendini toparlar toplumu refah seviyesine ulaştırırsa yeniden eski günlere döner.

Mesaj çok açık ve net.

Sürekli artan enflasyon ve ezilen dar gelirli. Aynı anda zenginlikleri ile gününü gün eden azınlık bir grup. Bunu seçmen görüyor. Geç bile kaldığı bir tepkiyi verdi. Faizin yüzde 50 olduğu bir ülkede kimse rahat olmasın zaten.

Fırsatçı bir toplum olduğumuzu her seferinde söylüyoruz zaten. Bu sadece o yaptı, şu yaptı meselesi değil ki. Fırsat bize geldiğinde de biz de aynısını yapıyoruz. Birbirimizden farkımız var mı?

Genel politikalar ile değerlendirmeler ve yerelde değerlendirmeleri kısa videolarla bundan sonra yapmak istiyorum. Youtube kanalımızda bununla ilgili bir çalışmamız var. Önümüzdeki dönem böyle bir çalışma içine girebiliriz.

Gelelim yereldeki siyasete. En fazla şaşırdığım sonuç Marmaraereğlisi oldu. İthal adayın kazanması bana ve birçok insana sürpriz oldu. Diğer ilçelerde ise aşağı yukarı herkesin tahminleri tuttu. Yani seçenekler kısıtlıydı ve onlardan birisi oldu.

Merkez ilçeye dönecek olursak propaganda dönemi boyunca sürekli eleştirdiğimiz bir Volkan Nallar profili var. Bundan sonra da zaten gözümüz üzerinde olacak.

“Vay efendim seçildi gidelim biat edelim bizim ekmek paramız belediye kapısı bize kapanmasın” diyecek kadar küçülmedim, o kadar da kıvırcık değilim. Eğer bir ara düzelecek ise öncelikle Volkan Nallar’ın ofisimde yaptığı terbiyesizlikten dolayı özür dilemesi gerektiği inancımı koruyorum. Şaka yaptım falan lafları ise yemezler. Biz bize iken her şey konuşulur ancak insanların içinde birinin kendi ofisinde yani kendi mekânında aynı terbiyesizlik yapılmaz.

Seçim akşamı Trakya Türk ekranlarında Gazeteci Yaşar Polat’ın konuğu olarak katıldığı programda da söyledim buraya da yazayım. Süleymanpaşa Belediyesi 5 yıl boyunca benim radarımda olacak. Çok net.

Eleştirdik diye bizi diğerlerinden ayırıp YOK sayan bir Volkan Nallar profili bundan sonra da aynısını yapacak olursa, yani kurumsal olarak Kadir abisinin yolundan gidip belediye olarak küserse de kendisi bilir.

Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer hanımefendi ise bana göre çok hevesli. Başarılı olmak için bence herkesten çok çalışacak. Seçim sürecinde çok ağır eleştiriler aldı. Ben de son dönemde kendisini ‘kırmadan’ eleştiri hakkımı kullandım. Benim eleştirmemdeki tek sebep ise beni KANDIRMIŞ olmasıydı. Yoksa Candan Hanım ile milletvekilliği dönemi boyunca iyi bir diyalog içinde olduk. Tabi görebildiğimiz kadarı ile…

Her ne olursa olsun kraldan çok kralcılar aradan çekilsin. Herkes işini yapsın. Bizler yeni dönem başkanlara yol göstermek için eleştiri ve uyarı hakkımızı her zaman kullanacağız. Kırıcı olmadan. Ancak bu uyarılar dikkate alınmaz ise şehrimiz adına kırıcı da olsa üst perdeden uyarmaktan çekinmeyeceğiz.

Yayınlanma Tarihi : 2024-4-2 12:38:23
Okunma Sayısı : 2110
reklam yan

Özkan DİKMEN Diğer Yazıları