Özkan DİKMEN
ANKARA TEMASLARINDAN ÖNEMLİ NOTLAR

 

Birçoğunuz takip ettiyseniz sosyal medyadan geçtiğimiz günlerde üç günlük yoğun bir Ankara programı gerçekleştirdik. Kısa adı TİMBİR olan Uluslararası Türk İnternet Medya Birliği genel merkez yönetimindeyim. 21 kişilik ülkenin dört bir yanından gazetecilerin bulunduğu Birlik yoğun bir ziyaret programı gerçekleştirdi.

TİMBİR’in ilk ziyareti Pazartesi günü Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u ziyaret etti. Gazeteciliğin bazı alanlarda gelişmesi ve Kültür Haberciliği konusunda uzmanlaşması yönünde yapılan projelere destek veren Bakan Ersoy’u ziyaret eden TİMBİR Genel Başkanı Süleyman Basa kuruluş belgesini Bakan Ersoy’a sundu.

DİJİTAL KOMİSYON ZİYARETİ

TİMBİR heyeti Genel Başkan Süleyman Basa başkanlığında Salı günü Meclis’te Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman’ı ziyaret etti. Meclis’te yapılan bu ziyarette dijital haberciliğin getirdiği kolaylıkların yanı sıra sakıncaları ve özellikle çocuklar üzerindeki dijital çağın etkileri aktarıldı. Bu konuda yapılması gereken düzenlemelere TİMBİR olarak destek vereceklerini aktaran Başkan Basa yönetim kurulu üyelerini de tanıttı.

Heyet aynı gün Ankara Kent Konseyi’nde düzenlenen İklim Paneline katıldı ve aynı yerde yaklaşık 3 saat süren yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirdi. Burada birliğe üye olmak isteyen internet siteleri ve gazetecilerin durumları görüşülüp onaylandı. Yönetim aynı zamanda ülkenin çeşitli bölgelerinde paneller düzenlemek için de karar aldı. Bu kapsamda Tekirdağ’da da yapılmasını istediğimiz mesleki anlamda bazı çalışmalar için de hazır olduğumuzu aktardık.

TİMBİR heyeti aynı gün Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu’nu ziyaret etti. Burada Birlik Genel Başkanı Süleyman Basa okullarda cep telefonunun yasaklanması kararına destek verdiklerini yineledi. Çocukların ve gençlerin dijital çağda büyük bir tehlike içinde olduğunu vurgulayan Bakan Yardımcısı Şamlıoğlu hükümetin hassasiyetle bu konu üzerinde durduğuna da dikkat çekti.

Türk İnternet Medya Birliği aynı gün akşam Yüksek İstişare Kurulu Başkanı olan Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu’nun verdiği yemeğe katıldı. Burada ülkenin çeşitli bölgelerinden gelen yönetim kurulu üyeleri ve bazı komisyon başkanları istişarelerini güçlendirerek önümüzdeki dönem yapılacak çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulundu.

SONRAKİ GÜN ARABANA YEMEK

Türk İnternet Medya Birliği kurulduğu günden bu yana yaptığı çalışmalar ve ortaya koyduğu projeler ile adından kısa sürede söz ettirmeye başladı. Yaklaşık bin internet sitesi, 300 gazete, 40 televizyon ve onlarca radyo üyesi olan TİMBİR yönetim kurulu ertesi gün güne İletişim Başkanlığı ziyareti ile başladı. İletişim Başkan Yardımcısı Evren Başar ile bir süre görüşen TİMBİR heyeti burada yaşadıkları sorunları ve mesleğin yaşadığı sıkıntıları ilk ağızdan aktarma fırsatı buldu. Her şeyin farkında oldukları ifade eden Başar yapılan çalışmaların mesleki açıdan dezenformasyonu engelleyecek nitelikte olması gerektiğini söyledi. Heyet daha sonra Anıtkabir’e geçti.

Resmi tören ile Ata’nın mozolesine çelenk koyan ve saygı duruşunda bulunan heyet Ata’ya olan bağlılığını tekrarladı.

TİMBİR heyeti Anıtkabir ziyaretinin ardından İçişleri Bakanlığına bağlı Sivil Toplum İlişkileri Genel Müdürü Mustafa İspirgil’i ziyaret etti. Burada yapılan ziyaretin ardından heyet vakit kaybetmeden RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu ziyaretini gerçekleştirdi. Ziyarete daha sonra RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de katıldı. Yayıncılık ve RTÜK’ün bu konudaki tavrının konuşulduğu toplantıda lisans bedelleri de gündeme geldi. Bu konuda çalışma yapıldığı da vurgulandı.

Türk İnternet Medya Birliği olarak ara vermeden yaptığımız ziyaretlerin bu seferki durağı Dışişleri oldu. Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim’i ziyaret ederek görüş alışverişinde bulunduk. Heyet daha sonra diğer ziyarete geçmek için araçlara bindi ve yolda öğle yemeğini yedi.

TİMBİR bu ziyaretin hemen ardından kısa adı TİKA olan Türk İş Birliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanı Serkan Kayalar’ı ziyaret etti. Mesleki açıdan yurt dışı kaynaklı çalışmalar yapılabileceğini aktaran TİKA Başkanı Kayalar bu kapsamda önümüzdeki aylarda İzmir’de planlanan Türk-Balkan Gazeteciler forumu için destek olduklarını ve aynı çalışmanın yurt dışında da yapılabileceğini söyledi. Bu sözlere memnun olduğunu ifade eden TİMBİR başkanı Basa, “Bizler de mesleğin gelişimi ve özellikle dijital çağda dezenformasyonu engellemek için çalışmalar yapıyoruz. Sizlerin verdiği bu destek bizler için çok önemli” dedi.

SPOR BAKANINDAN YATIRIM İSTEDİM

Günün son durağı Gençlik ve Spor Basını Osman Aşkın Bak oldu. Her yönetim kurulu üyesi kendini tanıttı. Ben ise Spor tesisleri konusunda yatırım fukarası Tekirdağ’dan geldiğimi söyleyince dikkatler üzerime çevirildi. Bakan ise Tekirdağ’da buz pisti olduğunu söyleyince ben espriyi patlattım. “Her gün sabah bir saat buzda kayıyor öyle iş yerime geçiyorum” dedim. Toplantı sonrası bakan Tekirdağ’ın farkında olduğunu ve gerekenin yapılması için çalışacakları sözünü verdi. Gerisi vekillerimizde ve yerel yöneticilerimizde.

Yayınlanma Tarihi : 2023-9-29 14:47:23
Okunma Sayısı : 833
reklam yan

Özkan DİKMEN Diğer Yazıları