Habibe Tilki UZEL
TÜRKİYE, ÇOCUKLARINI KORUYAMIYOR!

Ülkemizin çocuklarına, bebeklerine vahşetin alası yaşatılıyor fakat hiçbir şey olmamış gibi yaşayıp gidiyoruz. Çocukların isimleri gelip geçiyor ve doğru düzgün konuyu ele alıp artık yaşanmaması için hiçbir gelişme yaşanmıyor.

Daha kaç çocuk vahşice öldürülecek? Daha kaç çocuk pis sapkınlar tarafından cinsel istismara uğrayacak?

Narin’le ilgili henüz kendimize gelememişken Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde sadece 2 yaşında olan Sıla bebeğe komşunun 13_ 14 yaşlarındaki iki çocuğunun ve üvey babanın şiddet ve istismarına uğradığı ortaya çıktı. Annesi olan fakat benim böyle kişiye Anne diyemeyeceğim varlık çocuğuna yapılanları fark etmesine rağmen 3 gün o çocuğu ne hastaneye götürüyor ne de gidip şikayetçi oluyor aksine ‘’tv dolabından düştü’’ diye milleti kandırmaya uğraşıyor.

Yazıklar olsun böyle bir kadının Analığına yazıklar olsun bu insanlığa.

Küçücük bedeninde yaşadığı acı ve korkunun tarifi olmadığını düşündükçe benim boğazım düğümleniyor. Sıla’nın 5 yaşındaki ablasının ise bu tarz durumlar yaşamadığı, yaşamayacağı muamma bu yüzden bu kadına asla teslim edilmemeli.

Artık yasaların, kanunların neresi değişecekse değişsin be kardeşim. Bunca çocuk ölümü nasıl yaşanıyor bu ülkede? Bilinçli mi yapılıyor? Yasalar, adalet nasıl bu kadar vurdumduymaz ve etkisiz kalabilir? Bunca acıyı bu çocuklara yaşatanların canına okunması için tek bir günde değişmeli o yasa o kanun her neyse ve nasılsa. Artık yetmedi?

Türkiye, çocuklarını koruyamıyor. Çocuklarına bakamıyor.

Adalet Bakanlığı verileri Türkiye genelinde çocukların cinsel istismarına ilişkin soruşturma sayısının 2023 yılında, 8 yıl öncesine göre iki katına çıktığını gösteriyor. Tüik’e göre 2023 yılında güvenlik birimlerine giden veya götürülen mağdur 242 bin 875 çocuğun yüzde 12’ye yakını cinsel istismar nedeniyle mağdur oldu. Bu yaklaşık 29 bin çocuğa denk geliyor.

Dedim ya isimler gelip geçiyor sadece, yaşları çoğunun 10 yaş altı. Öyle uzaktan falan da yaşamıyorlar bu vahşeti ve istismarları. Hepsinin altından ya anası ya babası ya akrabaları ya en yakın konu komşu çıkıyor.

Kocaeli’de Arda vardı. 3 yaşındaydı, istismara uğrayarak öldürüldü. Kim yaptı annesi ve üvey babası.

Manisa’da 4 yaşında Irmak vardı. Kaçırıldı, şiddet ve istismar sonucu öldürüldü. Yapan tv programında itiraf etti. Sebebi ne biliyor musunuz? ‘’hiçbir kadınla yakınlık kurmadım, bu yüzden yaptım.’’ Cümlenin kan donduruşuna bakar mısınız?

Adanada’da Gizem vardı. 6 yaşında, cesedi ormanda yakılmış bulundu. Yapan kim biliyor musunuz? Ablasıyla evlenmek isteyip hayır cevabını almış kişi.

Boncuk gözlü Leyla vardı, komşunun evine su içmeye gidip sandıkta öldürülen Ceylin vardı.

Var da var. Yazarken benim ruhum parçalanıyor.

Kanunlar bu ülkenin çocuklarını koruyamıyor. Neyi bekliyoruz? 86 milyon neyi bekliyor? Neden tepki vermiyoruz. Çocuklar öldükten sonra Affet bizi Narin, Affet bizi Leyla vs demek son derece aptalca.

Ben bu ülkede yaşayan bir Kadın, bir Anne, bir Gazeteci olarak bu konuya net çözümler istiyorum. Tekirdağ’da 2 yaşındaki Sıla’nın yaşadığı şiddet ve istismar ortada iken nerede sivil toplum örgütleri, nerede bilmem ne kolları, dernekleri? Neden herkes bu kadar sessiz? Okuyup geçiyor haberleri. Bugün sessiz kaldığınız şeyin yarın başınıza gelebilme ihtimalini aklınızda tutun derim.  

Çocuk şiddeti ve istismarı insanlık suçudur, sussan ise bunu yapanlardandır.

 

 

Yayınlanma Tarihi : 2024-9-12 14:15:33
Okunma Sayısı : 88
sugar chef

Habibe Tilki UZEL Diğer Yazıları