Özkan DİKMEN
SIKINTILI BİR SÜREÇ

Nereden bakarsanız bakın, nereye bakarsanız bakın her tarafı sıkıntılı bir sürecin içinde olduğumuz artık kaçınılmaz bir gerçek. Bu sebeple yeni yılda daha kontrollü ve daha sağlıklı olmak için var gücümüzle kendimize gelmemiz gerekiyor.

Ekonomik sıkıntılardan bir türlü kurtulamayan ülkemizin içinde bulunduğu durum bir tarafa, gelmekte olan yerel seçimler ve belirsizlik içindeki bir 2024 yılı. Hepsi bir araya gelince ‘karalar bağlama’ zamanı gelmişte geçmiş bile diyebiliriz.

Yıllardır ekonomi ne zaman düzelecek merakıyla geçirdiğimiz günlerin ardından artık umudumuzu da yitirmiş bir toplum haline geldiğimizi görebiliyorum.

Bu sıkıntılar ışığında gittiğimiz yerel seçimlerde inanın toplumun büyük kısmının kimin kazandığı, hangi partinin önde olduğu veya kimin kazandıktan sonra ne yapacağı ile ilgilenmiyor. İnsanların büyük hem de çok büyük bir kısmı aç kalmadan yaşama kavgası içinde kendilerinin bir oradan bir oraya savrulmasını izliyorlar ve buna engel olamıyorlar.

Durum böyle iken, sadece küçük bir grubun seçim havasında olması da gayet normal. Hali vakti yerinde olanlar ile onlara ayak uydurmaya çalışanları bir kenara bırakırsak seçim gerçekten kimsenin umurunda değil. Millet aç, hem de çok aç.

Nasıl bir 2024 yılı geçireceğiz belirsizlik devam ediyor dedik. Genellikle yeni yıla girilirken güzel umut verici yorumlar yazarız. Bu minvalde makaleler ortaya koyan güzel dileklerde bulunuruz.

Görünen o ki, umut etmek için enerjimizi bile yerle yeksan etmişler. Bir tarafta bankacı bir hanım tarafından dolandırılan futbol camiası, bir tarafta internet meşhurlarının lüks yaşamları ve kısa sürede elde ettikleri varlıklar.

Şimdi gel de sen bu millete alın teri ile para kazanılıp yaşama tutunmayı anlat. Anlat ki nasıl olduğunu bilsinler. Ama öyle bir sürece girmişiz ki kaoslar ve lüks yaşamlar bir arada yürüyüp gidiyor.

Diğer taraftan her akşam haberlerde en az 10 tane silahlı olay haberi izliyorum. Bunların bir çoğu da cinayetle sonuçlanan olaylar. Ana akım medyayı çok iyi biliyorum ki, en önemlilerini gündeme getirip yayımlıyorlar. Bir de önemsiz olan silahlı ve silahsız olaylar var. Kadın cinayetlerinden bahsetmiyorum. O ayrı bir kategori. Bahsettiğim mevzu öyle sokakta yan baktın, trafikte beni geçtin kavgaları ve cinayetleri.

Şimdi gel bakalım yeni yıldan umutla bahset. Ülkece kafayı yedik, şimdi yediklerimizi sindirmeye çalışıyoruz.

Aslında yapmamız gereken tek şey sakin kalabilmeyi başarmak. Bunu başardığımız zaman belki ekonomimiz düzelmeyecek ama ruh sağlığımızı biraz daha uzun süre stabil tutabileceğiz.

Hadi herkese iyi yıllar olsun olabiliyorsa…

Yayınlanma Tarihi : 2024-1-10 16:35:47
Okunma Sayısı : 863
sugar chef

Özkan DİKMEN Diğer Yazıları