Özkan DİKMEN
EN AKILLI SEÇİM YÜCE OLUR

Hafta sonu sadece izledim. Kim ne yazdı, ne dedi, ne oldu? Hepsini topladım. Ortak kanı özellikle meslektaşların yazdığına göre her ne kadar eğilim yoklaması olsa da partinin ikiye hatta üç parçaya bölünebileceği.

Şimdi konuyu şöyle ele alalım. Bir tarafta Vahap Akay’ı destekleyenler, yani Öztrak cephesi, diğer tarafta ise değişim grubu yani Genel Başkan Özgür Özel grubu. Değişim grubundan Candan Yüceer büyükşehir belediye başkan adayı olarak ilk raundu kazanan taraf oldu.

İlçelerde bu sorun halen bitmiş değil. Halen ciddi bir tartışma ve büyük bir mücadele var. Diğer ilçeleri zamanımız olursa değiniriz ancak bizi en çok ilgilendiren merkez Süleymanpaşa ilçesi. Burada da çok parçalı bir durum var.

Bakın hemen mevzuya gireyim uzatmayayım. Değişim grubundan Büyükşehir Başkan Adayı Candan Yüceer’in desteklediği söylenen Cenk Boduç kendini şanslı görürken, Yüceer’in Berrin Başol’u da desteklediğini duymuştuk. Hatta böyle bir algı da oturmuştu. İşin esas şaşırtan kısmı ise aday adayı olmayacağını duyuran Erdin Eral’ın son dakikada ortaya çıkmasının sebebinin de Candan Yüceer olduğu söyleniyor. Yani bu durumda Yüceer elinde birkaç alternatif isim bulundurmuş mu oldu onu bilemeyiz ancak ortada dolanan söylentiler bunlar.

Kalan kısım ise il eski başkanları ve Mehmet Sabri Yüce’den oluşuyor. Yani il eski başkanları kendi dönemlerinde yaptıkları üyelere güveniyor ve onların oyları ile Pazar günü sandıktan birinci çıkacaklarını düşünüyor olabilirler. Üyeler üzerinde ciddi bir baskı söz konusu.

Hafta sonu izledim demiştim. Bir taraftan da mevcut yönetimlerin bir aday adayı için üyeleri aradığı ve baskı yaptığı söylentisi ki, hiç hoş değil. Mevcut yönetim mümkün olduğu kadar ortada ve tarafsız kalmalı. Ticareti siyaset karıştırırsanız o siyaset gün gelir sizin ticaretinizi de bozar. Bu nedenle küçük bir tavsiye. Karışmayın. Aday adaylarını kendi haline bırakın karışmayın.

Konumuza dönecek olursan parçalı bulutlu olan CHP içinde Pazar günü temayülden kim çıkarsa çıksın karşı tarafın gardı düşecek ve seçim çalışmasına ya zoraki katılacak ya da katılmayacaklar. Bu da yine birlik beraberliği getirmemiş olacak. Kimse, “Biz temayülden yani ön seçimden kim çıkarsa arkasında dururuz” demisin. Durmuyorsunuz. Durmayacaksınız. Burada her iki tarafı tek çatı altında toplayacak akıllı bir seçim çalışması yürütecek tek ismin Mehmet Sabri Yüce olduğuna inanıyorum.

Sandıktan Mehmet Sabri Yüce isminin çıkması halinde de ne değişim grubu, ne de diğer grup itiraz etmeyecek herkes ertesi günü Süleymanpaşa’yı tekrar geri almak için var güce ile çalışacaktır.

Bu yazdıklarıma memnun olmayan tabi ki çıkacak. Hatta “Sen Mehmet Sabri Yüce’yi istiyorsun ondan böyle yazdın” diyecek olan da olacak. Hiç sorun değil. İsteyen istediğini düşündün. Ama düşünürken bir de benim bu yazdıklarımı düşünsün. Tamam mı, devam mı? Sizlerin elinde. Ortak akıl bir tane çıkar. Onu da heba etmeyin.  

Yayınlanma Tarihi : 2024-1-15 12:59:52
Okunma Sayısı : 828
reklam yan

Özkan DİKMEN Diğer Yazıları