Özkan DİKMEN
YÜKSEL FARK ATMAYA DEVAM EDİYOR

Yunanistan, Selanik, Makedonya derken geldik ve bir dünya iş bizi bırakmadı. Zaten ekonomik olarak herkesin sıkıntı yaşadığı bir süreçte gelir gelmez işlerimizin peşine düştük. 10 Kasım Atatürk’ü anma ve ardından ecdadımızın yüzyıllarca yaşadığı toprakları görmek bizleri son derece mutlu etti. Atamızı bir kez daha saygı ve minnetle anıyorum.

Gelelim herkesin ‘tatil’ olarak gördüğü ancak bizlerin çok şeyler öğrendiği gezi bölümlerine. Selanik’e iki yıl önce de gittik ve gördüğümüz şeyleri yine gördük. Orada bir Euro olan ürünler halen 1 euro. Yani onlarda çok zam falan yok. 10 Kasım sabahı Atamızı doğduğu evde andık ve ona şükranlarımızı ilettik.

Cüneyt Yüksel’in Ak Parti ilçe başkanlığından bu yana sürdürdüğü geleneği tekrar etmesi memleketimiz ve bizler adına sevindirici. Gezi boyunca yakın ilgisi ise ayrı takdir edilmesi gereken unsurlardan.

Beni esas etkileyen ve görmek istediğim yerlerden birisi olan Makedonya turuydu.  Evet biraz fazla yol yaptık belki ama gerçekten Osmanlı toprakları olarak yüzyıllarca Türk milletine hizmet etmiş olan bölgelerdeki ecdat izlerini gördükçe mutlu olduk. Tabii bir çoğu zaman içerisinde çeşitli nedenlerde tahrip olmuş ancak ayakta kalan ve halen yaşatılan eserlerin varlığı bizleri ziyadesiyle mutlu etti.

Cüneyt Yüksel sadece Selanik’e değil bir farklı programla bizleri Makedonya’ya da götürdüğü için şanslı insanlardan sayılabiliriz. Manastır, Ohrid ve ardından Üsküp görülmesi gereken özel yerlerden birisi diyebilirim. Belki birçoğunuz orada bulundunuz. Benim ilk kez gitme fırsatım oldu ve gerçekten ciddi kazanımlar elde ettim.

Bir ilçe belediye başkanı olarak hiç çekinmeden basın mensuplarını da yanına alarak köşe bucak farkındalık gezileri düzenleyen Cüneyt Yüksel’in vizyonu konusunda başkalarının da biraz fikir alması sanırım yerinde bir istek olur. Yaptığı her güzel şeyi iyi bir çalışma ile kamuoyu ile paylaşan Yüksel’in kente kazandıracağı daha çok projeleri olduğunu da biliyorum. Bu nedenle Süleymanpaşa ve Tekirdağ adına bunca yıllık makus talihin yenilebileceğini gösterdiği için de teşekkür ediyorum.

Gezinin ayrı bir teşekkür bölümü de tabii ki kusursuz planlama ile bizleri rahat ettirmeye çalışan Trakya Tur sahibesi Beste Emre Güngör. O’na ayrı bir parantez açmazsam haksızlık etmiş olurdum. Gezi boyunca ciddi emek sarf ederek herkesin rahat etmesini sağladı. Herkesle yakından ve tek tek ilgilendi. İyi bir turizmci olduğunu her fırsatta gösterdi.  Aynı zamanda Süleymanpaşa Kent Konseyi başkanı da olan Güngör’e başarılar diler teşekkür ederim.

Sonuç olarak 200 bin nüfuslu bir kentin Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, yaptıkları ile projeleri ile kente hayat vermeye ve fark atmaya devam ediyor. 

Bu arada bizlere ‘bedava gezi buldunuz’ diyenlere de bir çift sözüm olacak. Aynı fırsat size gelse ne derdiniz? Tabi gittiğiniz yerden elde edeceğiniz kazanımlar da önemli.

Yayınlanma Tarihi : 2021-11-17 12:45:16
Okunma Sayısı : 1023
reklam yan

Özkan DİKMEN Diğer Yazıları