Özkan DİKMEN
TEKİRDAĞ’IN KADERİ


TEKİRDAĞ’IN KADERİ

 

Tekirdağ’ın kaderi değişiyor mu? Ana sorumuz bu. Yıllarca hak ettiği yatırımı alamamış, yaşayanları arzu ettiği sosyal imkanlara sahip olamayan kentte son yıllardaki gelişim beni ve dolayısıyla birçok insanı mutlu ediyor. Daha da iyi olacak buna inanıyorum.


Tekirdağ’ın iyi olması ve yaşam standardının yükselmesi sadece yerel yöneticiler ve bürokrasinin elinde değil. Bu tamamen içinde yaşayan insanlarla ilgili. Aslına bakarsanız tam da bizimle ilgili. Nasıl bir kentte yaşamak istediğimizi yada Tekirdağ’ın daha güzel olması için neler yapılması gerektiği konusunda gerekli iradeyi ortaya koyamıyoruz.


Şehri seven ve eli kalem tutan birkaç gazeteci yazıyor. Gerek edindiği bilgiler, gerekse gözlemleri çerçevesinde kentin eksikliklerini, olması gerekenleri, sürekli gelişen dünyaya entegre olabilecek yatırımları sırasıyla aktarıyoruz. Benim eksik kaldığım yerde, başka bir meslektaşın, onun eksik kaldığı yerde diğer arkadaşlar mutlaka kentin yaşamsal kalitesini artırmak adına önemli uyarılarda bulunuyorlar.

 

Burada hedef sadece yerel yönetimler olmamalı. Mesela Gençlik Spor il Müdürlüğü ne yapıyor, İl Gıda Tarım ve Orman Müdürlüğü ne yapıyor, Çevre Müdürlüğü ne yapıyor? Bunlarla ilgili hiçbir fikrimiz yok. ‘Valilik izni” mazeretiyle yaptıkları veya yapamadıkları çalışmaları bir türlü kamuoyu ile paylaşamıyorlar. Ne zaman ki bir hadise olacak o zaman o kısmı ilgilendiren devlet dairesi ile ilgili bilgiler alacağız. O da o kadarlık oluyor. Oysa kentin gelişimi için neler yapıyorlar, oradaki yöneticiler Tekirdağ’ı ne kadar sevip sahipleniyor bilgimiz yok. Ya da onların biraz daha hareketlenmesi için ne yapabiliriz? Anlayacağınız deli sorular. Kentte bir eksik görsek öncelikle belediyeyi eleştirir veya uyarırız.

 

Siyasi bir yönetim olduğu için belediyelere yüklenmek daha da kolayımıza geliyor. Oyla onca kurum var. Mesela Karayolları 2019 bütçesi ile ne yapıyor? Bu bütçenin ne kadarını kullandı? Kentin hangi bölgesinde yol ve onarım çalışmaları yaptı. Zaman zaman bu kurumda çalışan emekçileri yollarda görüyoruz. Gördüklerimiz yeterli mi? Yapılan asfaltın kalitesini belediyelere çok rahat sorabiliyoruz da acaba bu kuruma sorsak cevap alabilir miyiz?

 

Tam da bu noktana Tekirdağ Valisi’nin devreye girmesi gerekiyor. ‘Ben 657’ye bağla devlet memuruyum bir şey söyleyemem” kıvraklığı ile basından, yani kamuoyuna bilgi vermekten kaçan onlarca daire müdürleri ve amirleri var. Oysa 657 sayılı devlet memurları kanunu ‘beyanat’ veremezsin, ‘siyaset yapamazsın” diyor. Yani BİLGİ verebilirsin. Kurumunu ilgilendiren ve kentin gelişimine katkı sağlayacak her türlü bilgiyi verebilirsin. Böylece kentte yaşayan insanlar sadece belediyelerin yaptıklarından değil, bu kurumların yaptıkları hizmetlerden de haberdar olurlar. Böylece eksik mi, fazla mı karar vermeleri de kolay olur. Talepler artar. Kurumlar biraz daha HANTAL yapılan kurtulur. Enerjik ve aktif bir devlet yapısı şehrimizde gelişmiş olur. Kısacası Tekirdağ’ın kaderini, daha iyi olması için değiştirmek bizlerin elinde.

 

Emniyet Müdürlüğünü ve bazı hassas daire amirlerini bu konunun dışında tutmakta da fayda var. Ne zaman talep etsek bilgi alabiliyor ve kamuoyuna sunabiliyoruz.


Yayınlanma Tarihi : 2019-09-13 11:12:36
Okunma Sayısı : 1252
sugar chef

Özkan DİKMEN Diğer Yazıları