Habibe Tilki UZEL
TEKİRDAĞ İl EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN DİKKATİNE

Her zaman ne diyoruz? Elbette eğitim şart diyoruz. Medeni olmak, saygılı olmak, empati yapabilmek, kurallara uymak, özgürlük alanı diye cümleler sayarken başkalarının da o alanlarını katletmemek gibi önemli hassas noktalar vardır hayatta. Kimimiz dağın başında kimimiz ormanın içinde tekil tekil yaşamadığımıza göre, toplumun birlikte yaşayan bireyleri olarak edepli, düzgün, ahlaklı, terbiyeli bir şekilde yaşamak zorundayız. Bakın ZORUNDAYIZ diyorum çünkü bunun başka yolu.

Beni takip eden okuyucularım çok iyi bilir ki ben pek çok konuya değinmeden geçemiyorum. Bunu yaparken de ne yazık ki Süleymanpaşa’nın Tekirdağ’ın sahipsiz merkez ilçesi olduğunu yazıyorum da söylüyorum da. Her ne kadar kimileri bunlar karşısında sinirleniyor olsalar da dost acı söyler misali.

Süleymanpaşa, sahipsiz olmasa bu kadar başıboş, kuralsız, nizamsız, herkesin kafasına göre at koşturduğu bir yer olmazdı. Bu anlamda pek çok konuyu gündeme getirdim, getirmeye devam edeceğim.

Alın size gariban Süleymanpaşa’nın başıboşluğuna bir örnek daha teşkil eden bir haber.

Atatürk Mahallesi Kız İmam Hatip Yurdu ve Mevlana İlkokulu arasında kalan sokak ve hemen arkasında bulunan alanda tabir yerindeyse kendini bilmez hadsizler at koşturuyor. O civarda oturan mahalle sakinleri çeşitli yerlere şikayetlerini özellikle Atatürk Mahalle Muhtarlığı aracılığıyla, Süleymanpaşa Emniyet Müdürlüğü’ne bildirdiklerini ancak hiçbir netice almadıklarını ve oturdukları o mahalleden resmen soğuduklarını ifade ettiler.

Bu anlamda gazetemize şikayetlerini ve durumu belirtmek amacıyla gelen vatandaşlar konunun tahammül edilemez bir seviyede olduğunun altını çiziyorlar.

Elimize ulaşan video kayıtlarında da çok net bir şekilde anlaşılıyor ki aldıkları alkolün de etkisiyle etrafa ne gibi bir zulüm verdiklerini hiç umursamayan bu saygısız insanlar gece 02-03’lere kadar arabayla bir o tarafa bir bu tarafa gidip gelip, arabadan son ses oyun havası ile tüm mahalleyi ayağa kaldırmaktan, gece yarısına kadar mahalle içinde oturup içki içip sonrada utanmadan oynamalar, bağırmalar, küfürler ile mahalleli de huzur diye bir şey bırakmıyorlar.

Evinde hastası olan, küçük bebeği olan, işinden yorgun gelen insanı olan vardır illa ki. Deyim yerindeyse bağından boşanmış gibi bu terbiyesiz hareketleri yapan insanları kim çekmek zorunda?

Soruyorum size bunu?

. Alkolikler güya eğlenecek diye kendini bilen düzgün insanlar neden huzursuz olsun?

   .Alkoliklerin pis küfürlerini küçük çocuklar neden duysun?

                                                 

 .İçip içip çoluğa çocuğa telafi edilmeyecek bir şeyler yaparlarsa, istismarda bulunurlarsa eğer bunun bedelini, bunun hesabını kim verecek soruyorum size?

Bu mahalle güya Süleymanpaşa’da yeni yapılaşmanın olduğu gelişen bir mahalle. Bu mahallede içip içip, küfür kıyametle bir ana babanın evladına kabul edilemeyecek istismarda bulunulsa her şey için geç kalınmış olmayacak mı?

Size daha fenasını söyleyeyim ki sizler de bilin. Çok kısa bir süre önce aynı bu bölgede yine bu kendini bilmez, ayyaşlar tarafından silah atıldığı bunun büyük paniğe sebep olduğunu da mahalle sakinleri büyük endişe ve üzüntü ile belirtiyor.

Ve ben yine sormak zorundayım.

3-5 manyağın içkili, silahlı eğlencesi camdan birinin canına gelse yine kim verecek bu canın hesabını? Birileri aptalca eğlenecek diye koskoca mahalle ve site sakinleri bu duruma göz yummak zorunda değil.

Yerel yönetimler başta olmak üzere Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü’ne bu köşe yazım bir ihbar niteliği taşısın ki çok daha kötü tablolar yaşanmadan gereği yapılsın. Ekipler gelip sadece araçları kaldırmakla olmaz bu iş. Trafik denetimi başta olmak üzere yasa vatandaşı bu eziyetten nasıl kurtaracaksa bir an evvel çözüm bulması bekleniyor.

Ben de bir gazeteci olarak bu konunun takipçisi olmaya devam edeceğim. İvedi bir şekilde Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü’nü göreve davet ediyorum.

  

 

 

Yayınlanma Tarihi : 2024-7-25 16:17:29
Okunma Sayısı : 163
sugar chef

Habibe Tilki UZEL Diğer Yazıları