Habibe Tilki UZEL
KÖFTECİ SERGEN KİME GÜVENİYOR?

Süleymnapaşa sahipsiz mi diyorum böyle dediğimde, bunu yazdığımda kızan bir kesim illa oluyor. Ancak kimse kusura bakmasın da ‘Gazeteci’ kimsenin reklamını, satışını yapan kişi değil aksine vatandaşın sesi, kulağı, gözü ve gerekli yerleri eleştirenidir. Hal böyle olunca derdimiz bizi sevsinler, sevmesinler değil Doğru Olanı vatandaşa okutabilmek, anlatabilmek. Bunu yaparken de haberimizi, konuyu olması gerektiği gizi izahatlı yazıyoruz. Öyle öznesi, nesnesi, fiili belli olmadan ortaya karışık yazıp, okuyucu fal bakmak zorunda kalmıyor. Okuduğunu anlıyor.

 

Şimdi gelelim Sergen ve kaçak bir şekilde yapmaya çalıştığı köfteci dükkânına…

 

Çoğu kişinin bildiği üzere TV8'de yayınlanan Masterchef yarışmasına katılan Köfteci Sergen Özen kime veya kimlere güveniyorsa kafasına göre iş yapmaya kalkıştı. Ancak burası takdir edersiniz ki Muz Cumhuriyeti değil. Hak var hukuk var adalet var. Her gelen geçen kafasına göre iş yapsaydı arap saçına dönerdi. Televizyona çıkmış az bile olsa bir kesim tarafından tanınmış bir kişi olarak iyi işlere örnek olacağına Sergen’in böyle usulsüz işlere girmesi son derece yanlış. Belgeler havada uçuşurken hala yanlışa deli gibi tutunmak da neyin kafası gerçekten komik.

 

Köfteci Sergen ile henüz yarışmaya katılmadığı zamanlarda Pusula Tv isimli Youtube kanalımızda çekim yapmış ve köftesinin tarifini çekmiştik. O günlerde yarışmaya katılmadığı için henüz egoya boğulmamış, gayet mütevazi, işini güzelce yapmaya gayret eden bir genç vardı karşımızda. Gel zaman git zaman yarışmaya katılıp çıktıktan sonra kendisini Tarkan sanan egolu bir gence dönüşüverdi. Bu ülkede birçok insan bir çok yarışmaya katılıp çıkıyor. Neticede canımın istediğini istediğim yere yaparım modeline mi dönüşüyor? Yoksa bu Köfteci Sergen’in sonradan görmeliği mi? 3-5 insan tanıyıp yap sen bir şey olmaz kafası mı?

 

Köfteci Sergen; Çevre ve Şehircilikten, Karayollarından, Tarım Müdürlüğü’nden ve Sülaymanpaşa Belediyesi’nden herhangi bir izin alma zahmetinde bulunmuyor. 50 m kare imar affından faydalanarak yapılan inşaat alanına 500 m kare yapı yapma girişiminde bulundu. Özellikle çevre sakinleri şikayet üzerine şikayet gerçekleştirdiler. Vatandaşın biri de bulduğu boş bir alana canım bunu istedi diye yapıya girişse olur mu? Yoksa a sen yarışmaya katılmadın o yüzden olmaz mı denir.

 

Sülaymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar, ekibi özellikle de imar işlerine bakan Ergün Güleryüz acaba bu Sülaymanpaşa’da yaşıyorlar mı? Yoksa yaz aylarının gelmesiyle birlikte her yaz yaptıkları gibi tatil yörelerinde günlerini gün mü ediyorlar ki bu konu karşısında kafalarını bu kadar kuma gömmüş durumdalar.

 

Kamuoyu hem açıklama bekliyor hem de Sülaymanpaşa Belediye yönetimi daha yolun başında böyle herkesin gözüne sokulan kaçak yapıya göz yummakla vatandaşı korkuttu. Önümüzde daha 5 yıl var. Başında bunlar oluyorsa 5 yıl içinde Süleymanpaşa’nın vay haline…

 

 

 

 

 

Yayınlanma Tarihi : 2024-7-11 17:55:51
Okunma Sayısı : 1411
kiremitçiler

Habibe Tilki UZEL Diğer Yazıları