Habibe Tilki UZEL
ŞAKA MISINIZ?

DES OTEL, canının istediği gibi oteline hayal ettiği özellikleri usulsüz bir şekilde eklemeye kalkıştı. eklediği kaçak yapıları haber yaptık tabii. Kimileri çıktı ''Ama adam istihdam sağlıyor, zaten kaç tane otel var, bir şey olmaz'' şeklinde yasa tanımaz cümleleri söyleyebildi.

Sergen Özen adında katıldığı yarışma sayesinde tuhaf havalara giren, yarışma öncesi köftesinin tarifini çekerken kameraya iki kelimeyi birleştiremeyen Köfteci Sergen, yasa tanımaz şekilde usulsüz dükkan dikmeye uğraşıyor. Elbette bunun da haberini yaptık. Yine birileri çıkıp ''Ama adam istihdam sağlayacak. 3,5 kişi çalışsa fena mı, bizim çocuk o, bir şey olmaz'' şeklinde akla aykırı cümleler sarf edildi.

Bu cümleleri söyleyebilen insanların ne kendi haklarını, ne başkalarının sınırlarını, ne vatandaşlık haklarını bildiğini sanmıyorum ve üzülerek söylüyorum ki çok cahiller.

O zaman önüne gelen çıksın, bulduğu boşluğa diksin dükkan, göz yumulsun ve çıkıp ''a ama orada şu kadar kişi çalışıyor'' diyelim. Aklınız alıyor mu bunu?

Ben de diyorum çıkayım dışarı, konumlanayım sevdiğim bir yere açayım bir işletme, kaçak göçek olsa da fark etmez, çalıştıracağım söz 30 kişi... Oluyor mu böyle olunca, yapılan usulsüzler yapılmamış sayılıyor mu?

Yayınlanma Tarihi : 2024-7-12 15:21:02
Okunma Sayısı : 136
sugar chef

Habibe Tilki UZEL Diğer Yazıları