Habibe Tilki UZEL
İKİ ZEYTİN, PEYNİR VERECEKSİN DİYE GELECEK KİŞİLERİ SEN Mİ SEÇECEKSİN?

Bugün 24 Temmuz basında sansürün kaldırılmasının kutlandığı bir gün. Ne yazık ki devir öyle bir devir oldu ki Gazeteciden kendi mesleğini yapmaması bekleniyor. Hatta tabir yerindeyse 'yalaka', 'iki yüzlü' ve 'yalama reklamcı' olunmasını bekliyorlar. Gazeteciliği öğrendiği ilkeli, ahlaklı, düzgün, dürüst ve açık sözlü bir şekilde yapanlara da tahammül edemiyorlar. Hele Gazeteci kimseye boyun eğmeden, parayla pulla doğru bildiği yoldan vaz geçmiyorsa böyle bir Gazeteci karşısında cinnet geçiriyorlar. Cinnet geçirenler aynaya bakıp ne kadar zavallı gözüktüklerine şahit olabilirler...

Gelelim içinde yaşadığımız Süleymanpaşa'ya.

Süleymanpaşa Belediyesi'nin vay haline. Zor bela başkan Yardımcılığı görevine getirilen Emin Benan Utku güya çıkmış bugün sahteden Basın Bayramı kutluyor. Kim inansın bu adamın samimiyetine? Şehirde bulunan bir basın derneği günü kutlamak için sponsorluk desteği istiyor Benan'dan. Bakın ne oluyor? "Sponsor olursak hangi gazetecilerin geleceğini biz seçeriz" diyor. Dernek yönetimi ise haklı olarak bunu kabul etmiyor. Bu sefer Emin Benan Utku "o zaman etkinlik bizim olsun, biz hangi gazeteciyi istersek çağırırız" diyor.        

Evetttt, tüm iğrenç planlamayı yap sonra da pişmiş kelle gibi "24 Temmuzunuz kutlu olsun" de. Samimi ve içten olmadığını 7 mahalle biliyor orası da ayrı. Emin Benan Utku Efendi, hiç bir Gazeteci senin ve senin gibilerin uşağı değildir. Gazeteci oyunu kimsenin emrine göre oynamaz, oyunu kendi kurar. Gazeteci itaat etmez, sizin gibilere hiç etmez. Hiç bir Gazeteci de senin sponsor olduğun iki zeytin peynire muhtaç değil. Bizim mesleğimizin bu kıymetli günleri senin egonun elinde harcanacak kadar değersiz değil. Halkın verdiği görevleri haddinizi bilerek yerine getirmeye davet ediyorum.                                          

Gece kulüplerinde gezeceğinize vatandaş ciddi hizmet bekliyor...

Yayınlanma Tarihi : 2024-7-24 18:00:24
Okunma Sayısı : 117
reklam yan

Habibe Tilki UZEL Diğer Yazıları