Habibe Tilki UZEL
TORPİLLE YAŞAMA ZİYANLIĞI

Henüz yerel seçim günü gelmemiş, vatandaş sandıklara gitmemiş, seçim sonuçlanmamıştı. Her aday kendi bildiği şekilde seçim çalışmasını tamamladı ve sandığa gitti.

Sandık günü gelmemişken bir yerde kalabalık bir etkinlik günüydü. Şimdi sorsak büyük ihtimalle ‘biz şakalaşıyorduk vs’ der çıkar işin içinden ama koskoca topluluğun içinde hatta basın mensuplarının bolca bulunduğu bir ortamda bir hanım ‘’Çok yakında Başkan Yardımcısı Karısı olacağım, etrafa havamız olacak.’’ demekten imtina etmedi.

İnsan kendi hayatında, kendi hayat mücadelesini kendi tırnakları ile vermez de birinin bir şeyi olmakla bir yerlerde bankamatik personeli yani birilerinin torpillisi olarak saat geçiriyorken bir de üzerine vatandaşın hizmet alabilmek için verdiği emanet oylardan nemalanmaya çalışıyorsa burada çok ciddi bir sorun var demektir.

Vatandaş o oyları daha yaşanabilir yerler haline getirilsin, hizmet gelsin diye veriyor. Milletin karısı ona buna hava basma sevdasına düşsün diye değil.

Evet, Süleymanpaşa Belediyesi’nin Başkan Yardımcılarından hangisinin karısı belediyeyi kendi babasının tapulu malı zannediyor, belediye personeline sanki kendi başkanmış gibi emirler veriyor, kraldan çok kralcılık yapıyor?

Belediye, vatandaşın yeridir. Kimsenin babasının tarlası gibi burnundan kıl aldırmayacak şekilde hareket edeceği bir özgür alanı değil. Herkes haddini, sınırını bilsin.

Oysa bu tip mevkilerde olan insanların eşi, dostu, akrabası iki kat beş kat daha dikkatli davranmalı. Vatandaşın hakkına girerim, yanlış anlaşılırım, torpilli gibi gözükürüm diye çok daha özen gösterilmeli. Ama işte daha ortada fol yok yumurtada yokken kurulan hayallere bakarsak eğer böylesine bir vicdan, düşünce ve farkındalık beklemek de yanlış olur.

Yazık gerçekten çok yazık…  

 

Yayınlanma Tarihi : 2024-7-17 17:02:43
Okunma Sayısı : 127
reklam yan

Habibe Tilki UZEL Diğer Yazıları