Habibe Tilki UZEL
DEVA’NIN DEVASI OZAN VARAN

Deva Partisi Süleymanpaşa’da değişim rüzgarı başlıyor. Süleymanpaşa İlçe Yönetim Kurulu olarak 9 Haziran 2024 tarihinde ilçe kongresi gerçekleşecek.

İlk değişmesi gereken isim hiç şüphe yok ki Deva Partisi Tekirdağ İl Başkanlığı görevini son derece enerjisiz, başarısız, her hangi bir ivme katmadan yapan Hasan Berk Çebi. Hasan Berk Çebi göreve geldiği ilk günden itibaren ne yazık ki üstlendiği görevin manasını tam anlamıyla bir türlü çözemedi. Yurt dışında yaşarken bir anda kendisini Tekirdağ Sülaymanpaşa’da bulup böyle bir göreve mücadelesiz, pat diye getirilince haliyle sudan çıkmış balığa döndü. Kaldı ki göreve ilk başladığı dönemde kendisiyle birebir röportaj gerçekleştirmiş bir gazeteciyim. O zaman da kendi ağzıyla ‘’aslında bu görev için ben de tam hazır değilim fakat görev verildi.’’ şeklinde ifadeleri oldu. Zaman içinde konuya ısınır, kolları sıvar, konuya vakıf olur diye umduk ancak onca zaman geçmesine rağmen başladığı noktadan pek de ileriye kendini götüremedi. Çok kısa bir süre önce yine kendisiyle sohbet ettiğimiz bir ortamda ilk günlerde söylediği ‘’tam da benlik değil bu işler mecburi üzerime kaldı’’ ifadesini yeniledi.

Aslına bakarsanız bir şeyi elde etmek için emek ve mücadele verilirse kıymetli olur. Hasan Berk Çebi mücadele etmeden il başkanlığını alınca onun için pek de kıymeti olmadı. Milletvekilliği için basamak olarak değerlendirmek istediği ortada idi. Vekilliği de alamayınca Hasan bey için hiçbir esprisi kalmadı il başkanı olmasının.

Görevler ite kaka yapacak insanlara değil hevesle, istekle, memnuniyetle yapacak insanlara verilmeli. Çünkü o zaman anlam kazanır, o zaman enerji girer işin içine, emek girer, mücadele girer, katkı girer. Tüm saydıklarımı hakkıyla yerine getirecek tek bir isim var o da şüphesiz Ozan Varan. Deva Partisi Süleymanpaşa İlçe Başkanlığı görevini layıkıyla yerine getirmiş olan Ozan Başkan ilçe başkanlığına devam etmeyeceğini ve Deva Partisi Tekirdağ İl Başkanlığına aday olduğunu kamuoyu ile paylaştı.

Ozan Varan’ı çıktığı bu yolda kutluyor, başarılar diliyorum ve çok kısa bir süre sonra kendisini Deva Partisi Tekirdağ İl Başkanı olarak göreceğimizden şüphem yok. İlçe başkanlığı görevi boyunca üzerine düşen vazifeyi hakkaniyetle alıp yerine getirdiğini, insan ilişkilerinde ne kadar pozitif, nezaketli, candan olduğuna yakinen şahit olduk. Yerel seçimlerde Deva'nın Süleymanpaşa Adayı olarak görmeyi de umduğumuz Ozan Başkan’ın birilerinin kurduğu oyunlar yüzünden yenilen hakkının şimdi verilmesi gerekiyor.

Ozan Varan’a İl Başkanlığı çok yakışacak. Deva Partisi Tekirdağ’da daha aktif, daha enerji dolu bir hal alacak. Ozan Başkan’ın çok daha fazla insanla temas edeceği, çözüm odaklı olacağı, ben bu göreve nereden geldim der gibi bir vücut dilinin olmayacağı, diğer ilçe yöneticileri ile diyaloglarını sağlıklı kuracağı, koordinasyon becerisinin yüksek olacağı, ilçelere de büyük bir heyecan katıp yükselteceği kesin. Aileden gelen saygılı ve nezaketli karakteri tüm bunlara eklenince de Tekirdağ’ın gözde il başkanları arasına girecektir.

Yolun açık olsun Ozan Başkanım…    

Yayınlanma Tarihi : 2024-5-31 13:35:47
Okunma Sayısı : 595
sugar chef

Habibe Tilki UZEL Diğer Yazıları