Habibe Tilki UZEL
YAYALAR YOLDA, ARABALAR KALDIRIMDA

Bu işte bir terslik var. Süleymanpaşa’da yayalar yolda yürüyor, arabalar kaldırımda duruyor.

Süleymanpaşa’da trafik kurallarına uyulursa sıkıntı olur gibi bir durum var ne yazık ki. Burada yaşayanların belki gözü alışmış olabilir ama özellikle şehir dışından gelen vatandaşların Süleymanpaşa ile ilgili dikkatini çeken ilk olumsuz görüntülerin başında geliyor. Kafamızı nereye çevirsek yayalar yolun ortasından gidiyor, araçlar kaldırım üzerine sıra sıra sıralanmış vaziyette. İşin kötü tarafı ise kimse bunun kurala uygun olması için kılını kıpırdatmıyor. Şahsen ben bunu defalarca fotoğraf çekip haberini yazdım, köşe yazısını yazdım. Süleymanpaşa Belediyesi, bu merkez ilçenin zabıtası, trafik polisi bizim gördüğümüz bu manzarayı görmüyor mu acaba?

Bir şehrin gelişmişliğini, modernliğini, medeniyetini koltuklara oturup koca koca laflar atıp tutarak değil işte böyle önemli detayların düzende, kuralda oluşuyla gösterebilirsiniz.

Gördüğümüz şu manzara son derece kural dışı, başıboş, bakımsız, sahipsiz bir izlenim veriyor. Böyle eleştirince de ‘’amaaa bizim denizimiz var’’ diyen bir kesim var, işte denizin varlığı bile kurtarmıyor bu manzarayı.

Bizler bize düşen görevi yerine getirerek konuyu bir kez daha gündeme getiriyoruz. Umuyoruz ki kentin yöneticileri kör olmaz ve harekete geçer. Çünkü bu görüntü Süleymanpaşa’ya hiç yakışmıyor.

Yayınlanma Tarihi : 2024-7-16 15:19:40
Okunma Sayısı : 1092
sugar chef

Habibe Tilki UZEL Diğer Yazıları