Habibe Tilki UZEL
SİLİVRİ’DEN ÖRNEK ALIN BİRAZ

Ülkenin ekonomik hali içler acısı. Çok parası olana belki ne olsa koymuyor da parası çok olmayan ne yazık ki bu durumdan son derece olumsuz etkilenmeye devam ediyor. Her geçen gün dışarıda restoranda yemeğe gitmek zor bir hal aldı. Bırakın ailecek yemeğe gitmeyi, akşam çoluk çocuk veya eş dost ile çay kahve içilmeye çıkılsa yine bir ton hesap geliyor. İnsan şaşırmadan edemiyor. Çay kahve fiyatları nasıl oluyor da bu kadar tutuyor diye? İnsanlar giderek dışarıda bir akşam bu kadar para vereceğime eve alırım diyor ama eve alınan market fiyatları da dışarıyı aratmıyor. Böyle bir kısır döngü içinde kaldı vatandaş.

İyi güzel hoş ama bizim o çokkk parası olmayan insanımız çocuklarını alıp arada bir restoranda yemeye hakkı yok mu? Baba işten gelip hadi dondurmaya, çay kahveye gidelim deyip evlatlarının gözünde kahraman olmaya hakkı yok mu? Dedim ya parası olana koymuyor zaten de parası ancak yetene neden bu eziyet? Bizim insanımız neden daha kolay bir yaşam yaşayamıyor?

Hadi özel sektör de kendince dert yanıyor ama sosyal belediyecilik diye bas bağıran belediyeler neden kendi tesislerinde vatandaşın yanında olmuyor?

Bu sosyal tesisler zarar etmesin ama kar peşinde de olmasın bir zahmet. Süleymanpaşa Belediyesi’nin cafeleri var. Ancak fiyatlar orada bile çok da makul değil. Bunu ifade ettiğimizde bir ton bahane uyduran Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar km olarak çok yakınımızda bulunan Silivri Belediyesi sosyal tesislerini örnek alabilir, Silivri’nin belediye başkanı ile istişare edip nasıl yapıyor olduğunu öğrenip, içinde yaşadığımız Süleymanpaşa’ya uyarlayabilir. Dünyayı tekrar tekrar keşfetmeye gerek yok. Güzel çalışmaları örnek alıp, harekete geçmek lazım.  

Peki, sizler Silivri Belediyesi, sosyal tesisleri fiyatlarını gördünüz mü? Cam bardak çay 3 tl, türk kahvesi 8 tl, tatlılar çoğu yerde 100 tl den fazla iken burada 50-60 tl. Üstelik Silivri’de yaşayan vatandaşların dediğine göre bu fiyatlar şaka değil, gerçek ve kısa süre önce zam geldiğini zam öncesi çayın 1 tl olduğunu ifade ettiler.

Helal olsun. Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu’nu kutluyor. Vatandaşının yanında olmaya gayret ettiği için. Balcıoğlu’da bilirdi; çok borç var, yapamam, edemem, sıkıldım, yoruldum diye mazeret üretmeyi fakat o çözüm üretmeyi tercih etmiş gerçekten kutluyorum. Bu ülkenin böyle belediye başkanlarına, böyle yerel yönetimlere ihtiyacı var.

Süleymanpaşa ve Silivri’nin arası 70 km. yani 1 saat ötemizdeki bir noktada böyle güzel detaylar varken Süleymanpaşa’da neden olmasın. Hali vakti yerinde olan gidip istediği yerde bir çaya 45 tl, türk kahvesine 80 tl versin umurumuzda da değil ama çaya kahveye bu paraları veremeyecek kişiler için Süleymanpaşa Belediyesi kendine ait bu tip işletmelerinde vatandaşın yanında olduğunu göstersin.  

 

  

Yayınlanma Tarihi : 2024-7-26 15:55:11
Okunma Sayısı : 295
sugar chef

Habibe Tilki UZEL Diğer Yazıları