Özkan DİKMEN
ONA YAKIŞIR MI?

Geçtiğimiz günlerde bir makale kaleme aldım. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile ilgili biraz da ağır olmak kaydı ile eleştiride bulundum. Konunun özü, bazı gazete ve gazetecileri sırf eleştiride bulunuyor diye ayırması oldu.

Bu yıl içerisindeki gazete aboneliklerinde de bu ayrımı iyice ortaya koydu. Mesele şu ki; benim bu yazımdan sonra birçok dost ve okurlarım yazdığım yazının bana yakışmadığını açıkça söylediler. Yani öyle bir dil kullanmam benden beklenen bir durum değilmiş.

Şimdi soruyorum. Aynı insanlar veya böyle düşünenler Kadir Albayrak’a da ayrıştırma tavrının yakışmadığını söylüyorlar mı? Bir belediye başkanı olarak küsmenin kendisine uygun olmadığını ve o makamın küsme makamı olmadığını acaba ona da söylüyorlar mı?

Eğer böyle bir söylem mevcut ise Başkanın tavrını merak etmiyorum çünkü sadece ‘tamam tamam’ diyerek kafasını çevirip gidecektir. Kendisinin eleştirileceği bir ortamda durmayan ve sürekli övgü bekleyen 70 küsür yaşındaki başkanımızın halen egolarının törpülenmediğini görmek beni son derece üzüyor.

Sadece bana veya biziz mesleğe göre değil. Birçok kişiye aynı tavrı sergilediğine bizzat şahit oldum ve duydum. Yaş olarak olgunluk seviyesinde olan başkanın aynı olgunluğu kendisine yöneltilen eleştirilerde göremiyoruz. Bunu sadece ben söylemiyorum. İnatçı ve kindar bir tavrının olduğunu herkes söylüyor. Hatta Eşi hanımefendi verdiği bir röportajda da aynısını söyledi.

‘Kadir Albayrak bana küsmüş’ diyorum. Tanıyanlar “Yine mi” diyor. Yani şaşırmıyorlar aksine başkanın bu tavrına gülüyorlar. Küçüksüyorlar. Kınıyorlar. Bende belediye başkanlığı son döneminde yine bize küstü ve bu üçüncü oluyor dedikçe kahkahalar yükseliyor.

Hatta bazen “geçen yıl bana da küsmüştü, sonra geçen küstüğünü unuttu hal hatır sordu” diyerek de nasıl bir denge içinde olduklarını aktarıyorlar. Bu durumları görüp, duyup yaşadıkça nasıl bir yönetici seçmişiz açıkçası üzülmüyor da değilim.

Umarım başkan küse küse başkanlık koltuğundan indikten sonra selam verecek birilerini bulabilir. Hakkımı ve hakkımızı yediği aşikar. Helal etmiyorum o başka. Alnı secdeye değen birisi olarak eğer birazcık Allah korkusu varsa bu ayrıştırmanın kul hakkına girdiğini bilir ve ona göre davranır. İçinde kin ve nefret besleyen egosu yüksek 70 küsür yaşını aşmış birisine daha da fazla bir şey söylenmez. Aklı olan anlar. Aklı olan diyorum. Başka da bir şey demiyorum.

Yayınlanma Tarihi : 2022-2-1 13:33:54
Okunma Sayısı : 1072
reklam yan

Özkan DİKMEN Diğer Yazıları