Özkan DİKMEN
İÇERİSİ BENDE(!)

Kamuoyunun malumu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile gazetecilerin arası bir türlü düzelmedi. Anlamsız küsmeler ve yapılan eleştirilere intikam duygusu ile yaklaşımlar Başkan Albayrak’ı ve basını iyice uzlaşamaz bir noktaya getirdi.

Başkan Albayrak’ın bu anlamsız inatçı tutumu ve intikam duygusu ile olaylara yaklaşımı son olarak sürekli işçiler konusunda da benzer bir durumu ortaya koydu.

Aslına bakarsanız mevzunun tamamı Başkan Kadir Albayrak ile ilgili de olduğunu sanmıyorum. Çünkü bir tarih Özel Kalem odasında ‘denk’ geldiğiniz Genel Sekreter olamayacak kadar vizyonsuz Genel Sekreter ile iki kelime etme imkanı bulmuştum. Kendisine yönelik eleştirileri yüzüne söyleme imkanım oldu. Zaten bunları duyunca hemen ‘işi çıktı’ ve odadan ayrıldı. Daha doğrusu benden uzaklaştı.

Orada Genel Sekreter Fatih Ünsal’ın söylediği bir cümle çok tuhafıma gitmişti. Ve de çok garipsemiştim. Kendisine, “Siz genel sekretersiniz. Kentin yatırımları ile ilgili çıksanız sahaya ve biraz denetlemelerde bulunup projeler nasıl gidiyor? Neler yapılıyor? Bir baksanız” demiştim.

İşte bomba ondan sonra geldi..

“Ben Kadir Başkan ile anlaştım. İçeri ben bakıyorum, dışarı o bakıyor.”

Genel Sekreterlikten öte kendisini resmen EŞ BAŞKAN ilan etmiş bu zat-ı muhterem personel ile ilgili tüm gelişmeleri kendisinin takip ettiğini bin anlamda şifreleri ile birlikte vermiş oldu. Ben “öyle olmaz sizin de sahada olmanız gerekiyor. Ya da burada başkanın elini rahatlatmanız gerekiyor” dedikten hemen sonra işi çıktı ve odadan uzaklaştı.

Şimdi o zaman diyeceklerimi şimdi diyorum.

Belediye ve bağlı olduğu TESKİ’de personelin ciddi rahatsızlığı var. Sadece geçici işçilerin değil, neredeyse tüm personel, Daire Başkanından hizmetlisine kadar herkes sabah uyandığında nereye sürüleceğini merek ediyor. Huzur kalmamış. Anlayacağınız HALLEDİYORUM dediği içeride de huzur yok.

Aslına bakarsanız 30 metrekare eczanede kalfalık yapmış ve hayatı burada geçmiş birisinin Tekirdağ için bir vizyon sahibi olmasını beklemek biraz da bizim aptallığımız olsa gerek. Ne içeride ne de dışarıda büyükşehir belediyesi ile ilgili huzur kalmadı. Bunu gittiğimiz yerlerde ve belediye personelinde çok açıkça görebiliyoruz.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ve Milletvekili İlhami Özcan Aygun’un bu durumdan son derece rahatsız olduklarını da en iyi bilenlerdenim. “Nasıl biliyorsun?” Demeyin. Siyasette istihbaratı en kuvvetli olan gazetecilerden olduğumu söylememe gerek yok. Bazı şeyleri yazmıyorsak etik kurallara sıkı sıkıya bağlı olduğumuzdandır.

İl ve ilçe başkanlarının durumunu hiç söylemiyorum bile. İlçe belediye başkanları ile ilgili soruyorsanız klasik bir barışık bir küs devam ediyorlar.

Ne siyaset böyle yürütülür, ne de belediye başkanlığı. Kılavuzunu kargalardan seçen belediye başkanına diyecek fazla da bir şey yok. Artık herkes gibi biz de zamanını bekliyoruz.

Atladım sanmayın. Burada sıkıntının büyüğü Kadir Albayrak gibi görünse de Genel Sekreter’in ciddi şekilde etkisi olduğu ve neredeyse Genel Sekreterin sözünden çıkmadığı gibi bir durumun ortada olduğu izlenimi ortaya çıktı.

Şimdi başkan ya sağlıklı bir şekilde öncelikli olarak sürekli işçilerle ilgili kendi kararını verecek. Ya da Genel Sekreteri ne diyorsa onu yapacak.

Yayınlanma Tarihi : 2022-3-23 14:14:03
Okunma Sayısı : 1307
reklam yan

Özkan DİKMEN Diğer Yazıları