Dyt. Emine GÖRÜCÜ
HIZLI, SAĞLIKLI VE KALICI ZAYIFLAMA YÖNTEMLERİ


HIZLI, SAĞLIKLI VE KALICI ZAYIFLAMA YÖNTEMLERİ

 

 Kilo vermek isteyen danışanlarımın en sık sorduğu soru; ‘’ hızlı bir şekilde kilo nasıl verilir?’’ bu sorunun cevabını verirken soruya ‘’ sağlıklı kilo verme’’ cümlesini de ekleyerek, detaylı bir şekilde sizlere anlatmaya çalışayım.

 

Bu öneriler sizi istediğiniz vücut ölçülerine getirip yağlarınızdan kurtulup fit ve sağlıklı bir vücut yapınız olmasını sağlayacaktır. Bu etkili öneriler ile aynı zamanda beslenmenizi düzene sokacaksınız. Peki sizler için özel hazırladığım bu yazıda neler var;

 

Sihirli Öneriler:

  • Sabah ilk iş uyandığınızda bir büyük bardak, gün içinde ise  ortalama 2-2,5  lt su için. Metabolizma hızlandırıcı etkisi yüksektir. Su içmeyi sevmiyorsanız içine  limon sıkmak, çubuk tarçın koymak, meyve ve sebzelerle renklendirmek hem suyun içine geçen vitaminleri almanızı hem de su içmenizi kolaylaştırıcı küçük oyunlarla içişinizi kolaylaştırabilir, su içmenizi zevkli hale getirebilirsiniz.
  • Eğer hareketsiz bir yaşamınız var ise günde kesinlikle 1 saat yürüyüş yapmayı ihmal etmeyin. Sloganı unutmayın ‘’sağlık için her gün 10 bin adım! ‘’
  • 2 Tehlikeli beyaz olan Tuz ve şekeri öğünlerinizden azaltın. Sadece şekerli ve hazır gıdaları bile hayatınızdan çıkardığınızda vücudunuzdaki olumlu etkileri gördüğünüzde siz bile değişime inanamayacaksınız.
  • Yemeklerde  mümkün oldukça zeytin yağı kullanmayı tercih edin.
  • Sabahları ne yapın edin kahvaltınızı kesinlikle atlamayın. Kahvaltı yapmayan kişiler kilo almaya mahkumdur. Vücudumuzdaki iç organların, beynin ve kasların fonksiyon gösterebilmesi için uyandıktan sonra en kısa zaman dilimi içerisinde ihtiyacı olan enerjiyi alması gerekmektedir. Aksi durumda metabolizmanız yavaşlar ve sağlıksız günler baş göstermeye başlar.
  • Gün içersin de iki öğün arası açlık bastırdığı zaman ara öğünlerde sağlıklı atıştırmalıklar ile açlığınızı yatıştırabilirsiniz.
  • Yemeklerinizi yavaş ve sakin yiyin tokluk hissi insan vücuduna 15 dakika sonra gelir. Ayrıca sindiriminizi kolaylaştırarak kilo almanızı engeller. Yemek yerken bilgisayar, televizyon vb. şeyler ile uğraşmayın ki ne yediğinizin ve nasıl yediğinizin farkına varın.
  • Fastfood gibi hazır besinleri, kızartma ve aşırı yağlı yiyecekleri hayatınızdan çıkartın.
  • Ekmeği hayatınızdan çıkartmayın ama ölçülü tüketin.  Ekmek tercihiniz (güvendiğiniz fırınlardan ya da marketten alın, hile oranı maalesef çok yüksek) kepek ekmeği veya tam buğday ekmeği olsun.
  • Öğünlerde yemeklerinizin yanında kesinlikle 1 kase salata ve yoğurt olmasına özen gösterin.
  • Söylemesi kolay ancak uygulaması zor da olsa stresten uzak durun, sürekli tartılmayın, psikolojinizi olumsuz etkileyecek şeylerden kaçının.
  • Kilo almamızı sağlayan en büyük etkenlerden biri de midemizin bol yemeklere alışkın olup büyümesidir. Göbek bölgesi için hazırlanmış olan  evde ve her yerde rahatlıkla uygulayabileceğiniz egzersiz hareketlerini günlük olarak düzenli uygulandığınızda göbek bölgenizdeki yağların eriyip midenizin de küçüldüğünü göreceksiniz.
  • Metabolizmanızın sağlıklı bir şekilde çalışması, için sağlıklı bir bireyin günlük ihtiyacı olan 7-8 saat uykuyu kesinlikle ihmal etmeyin.
  • Öğün düzeninizi mümkün olduğunca bozmamaya çalışın.


Örnek Menü;

Kahvaltı: 1 yumurta, 1 yemek kaşığı taze lor, 4-5 zeytin, domates,salatalık, yeşillik, 2 ince dilim ekmek, şekersiz içecekler


2-3 saat sonra: 1 meyve


Öğlen: 1 kase çorba, 1 tabak kıymalı sebze yemeği, ayran, 1 kase yeşil salata, 1-2 dilim ekmek


2-3 saat sonra: 5-6 çiğ badem/fındık+3-4 kuru erik


Akşam: 100 gr civarı ızgara et, yanında haşlanmış yağsız sebze,  1-2 dilim ekmek, 1 kase yoğurt, bol yeşil salata

 Sevgi ve sağlıkla kalın..


Yayınlanma Tarihi : 2018-05-07 18:28:10
Okunma Sayısı : 1261
kiremitçiler

Dyt. Emine GÖRÜCÜ Diğer Yazıları