Habibe Tilki UZEL
EN BÜYÜK ‘SAYGI’ SANA

Uzun bir süre siyasiler, gazeteciler, vatandaşlar olarak hepimiz yerel seçim ile yattık yerel seçim ile kalktık. Nihayetinde 31 Mart geldi ve ülkece bir seçim maratonunu daha tamamladık. Ülke geneline baktığımızda da çoğu zaman seçimlerde çıkan o kavgalar, gürültüler, sıkıntılar, itiş kakış durumları pek yaşanmadı. Hatta ülke genelinde de o bildiğimiz rakip adayların çirkinleşme modeli de pek gün yüzüne çıkmadı.

Gelelim içinde yaşadığımız merkez ilçe Süleymanpaşa’ya. Adaylığı açıklandıktan sonra kendisine oy verecek kişiler şurada dursun oyunu kendisine kullanmayacak vatandaşlar bile yiğidi öldür hakkını ver misali ‘’kendisine oyumuzu sandıkta kullanmayacak olsak bile henüz çok genç yaşta olmasına rağmen böylesine olgun, düzgün ve efendi duruşuyla varlığından çok mutlu olduk.’’ ifadelerini kullandılar.

Seçimler üzerine her zaman dediğim bir şey vardır. Sandıklar gelir geçer. E yarış bu ya elbet kazanan bir kişi olacak. Sandıktan kazanan olarak da kaybeden olarak da çıkabilir bir kişi. Ancak gerçekten geriye kalan tüm bu süreçlerde sergilediği hal hareket, karakter, duruştur baki kalan.

Gökhan Saygı henüz 31 yaşında iken belediye başkan yardımcılığı görevine getirildi. 36 yaşına geldiğinde ise Süleymanpaşa’nın en güçlü adayı olarak seçim sürecinde fırtına gibi esti. Başkan yardımcılığı görevini yaparken dokunmadığı insan kalmadığı için herkes onun yardım sever kişiliğini, olgun tavrını, nezaketli yapısını çok iyi biliyordu. İşte bu yüzden yaptıkları yapacaklarının da teminatı idi kimse kusura bakmasın.

Soyadını tam manasıyla taşıyan Saygı, küçükten büyüğe her canlıya gösterdiği saygılı ve getirildiği her göreve çalışkanlığını ortaya koymasıyla her kesimden tam not aldı. Kendi adına da anlı şanlı bir mücadele gösterdi. Tek bir konu veya kişi hakkında kötü bir cümle sarf etmedi. Hata yapmasın diye kimse başına kontrolörler tutmadı. Çünkü akıllı ve olgun bilinciyle nerede ne yapacağını, ne söyleyeceğini hep çok iyi bildi.

Gönüllerin sevdiği Uzun Adam, gönüllerdeki o yerini daha da kalıcı hale getirdi. CHP’den Tekirdağ’a ceket koysalar alır mantığının varlığına inat muhteşem bir sevgi selini arkasına aldı. Bu da her baba yiğidinin harcı değildir. Sandıktan kazanan isim olarak çıkan nice karakter eksiği isimler gördük. Kazanmak sadece sandıktan çıkmakla olmuyor, bunu da çok iyi biliyoruz.

 Henüz 36 yaşında böylesi bir başarıya imza atan Gökhan Saygı Tekirdağ adına harika işler çıkarması için uzun bir yolu var ömründe inşallah. Tekirdağ böylesi bir değerine sıkı sıkı sahip çıksın derim ben.  

İyi ki varsın Gökhan Başkan, öyle güzel örnek oldun ki kutluyorum, yolun açık olsun…

Yayınlanma Tarihi : 2024-4-2 15:54:49
Okunma Sayısı : 329
sugar chef

Habibe Tilki UZEL Diğer Yazıları