Habibe Tilki UZEL
‘’GÜCÜN ETRAFINDAKİ AHLAK DEĞİL, AHLAKIN ETRAFINDAKİ GÜÇ’’

Seçim sürecinin sonuna yaklaşmaya giderek sayılı gün kaldı. Tüm ülkede olduğu gibi Tekirdağ’da da süreç oldukça inişli çıkışlı devam devam ediyor.

Bu anlamda Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Deva Partisi tek isimin etrafında birleşerek yola devam kararı aldı. Ahmet Akçay bu üç partinin ortak adayı olarak açıklandı.  

Gelecek Partili Ahmet Akçay, Ramada Otel'de düzenlenen basın toplantısında Gelecek, Saadet ve Deva Partisi'nin ortak adayı olarak büyükşehir belediye başkan adaylığını açıkladı.

 Adaylığının açıklanmasıyla birlikte pek çok kişi tarafından kararın çok yerinde olduğuna dair olumlu tepkiler geldi.

Açıkçası ben de Ahmet Akçay’ın adaylığını yerinde bularak çok yakıştırdım. Zira Ahmet Akçay ile konuşmaya başladığınız anda arka planda ne kadar donanımlı ve vasıflı olduğunu anlayabiliyorsunuz. Hırçın siyasetten bıkmış bir ülke olarak böylesine akıllı siyaset yapan insanlara şahsen ben hayran kalıyorum. Birikimlerini dinlemek çok keyifli oluyor. Böyle insanlar okul tadında ve Ahmet Akçay’ı her dinlediğimde mutlaka kendisinden bir şeyler öğrenme fırsatı yakalıyorum.

Zaten uzun yıllar siyasete emek vermiş biri olarak son derece tecrübeli, olgun bir siyasetçi olduğunu herkes çok iyi biliyor. Ak Parti Eski İl Başkanlığı yaptığı dönemlerde de işinin hakkını veren, olgun bakan, mütevazı, pozitif yaklaşımları olan bir isim Ahmet Akçay.

Ramada Otel’de düzenlenen adaylık açıklamasında bizzat ben de bulundum ve konuşmasında özellikle dikkatimi çeken ve çok beğendiğim bir cümle var ki sizlerle de paylaşmak isterim. Başkan Ahmet Akçay, ‘’Bizim dikkat edeceğimiz en önemli hususlardan biri de şu ki; biz gücün verdiği ahlak etrafında değil ahlakın verdiği güç etrafında toplanacağız ve öyle hareket edeceğiz. Önemsediğimiz çok fazla değerler var ve biz siyaseti çirkin bir şekilde değil kaliteli bir şekilde yapacağız. Diğer şehirlere ihtiyacı olmayan bir büyükşehir hayal ediyoruz. Bu anlamda elimizden gelenin fazlasını ortaya koyacağız’’ diyerek herkesin dikkatini çeken bir konuşma gerçekleştirdi.

Son zamanlarda gerek yaşadığımız şehirde gerekse ülkede koltuğa oturulsun da yöntemi ne olursa olsun diye yapılan siyaseti izlemekten gına gelmişken böyle kaliteli bir tavır sergilediği için başta Ahmet Akçay Başkana ve üç partinin il başkanlarına teşekkür ediyorum.

Gelecek Partisi İl Başkanı Recep Nişancı ise her fırsatta altını çizdiği siyaset şekli olan ilkeli, dürüst ve ahlaklı siyaseti yansıtacak olmaktan çok gururlu olduklarını belirterek, ‘’Ahmet Akçay Başkanımızla biz liyakat sahibi, dürüst siyaseti yansıtacak olmaktan dolayı çok mutluyuz. Toplumun kutuplaştırılmadığı bir şehir hayal ederek yolumuzda ahlaklı ilerleyeceğimize söz veriyoruz.’’ dedi.

Ahmet Akçay’ın Tekirdağ siyasetine kaliteli bir duruş katacağını düşünerek kendisine ve üç partiye çıktıkları yolda başarılar diliyorum.

 

Yayınlanma Tarihi : 2024-2-20 15:15:57
Okunma Sayısı : 319
sugar chef

Habibe Tilki UZEL Diğer Yazıları