Habibe Tilki UZEL
BÖYLE GEREKSİZ ANKETLER YAPMAYIN!

Yerel seçimlere sayılı günler kalıyorken, Türkiye yerel seçime gidiyorken içinde yaşadığımız şehrimiz Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı için partilerin adaylarının kim oldukları netleşti ve her bir partinin adayı, seçim çalışmalarını büyük bir hızla yürütüyor bile.

E hal böyleyken adaylar isimleriyle, cisimleriyle, somut bir halde kanlı canlı ortalarda, meydanlarda, sokaklarda iken hala Anket Amaçlı Gelen ancak bir o kadar saçma Telefon Aramaları Neden?

Bu telefon aramalarının, anket peşinde olmanın, suyu bulandırmanın, vatandaşın aklıyla oynayıp kafasını karıştırmanın manası nedir? Anlamı nedir? Amacı nedir? Kime ne fayda sağlaması için yapılmaktadır? Dahası kime zarar verilmeye çalışılmaktadır?                                                  

Neyden mi bahsediyorum, sevgili okurlarım? Hemen izah etmem gerekirse şundan behsediyorum:  

Evet, Tekirdağ'ın CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Candan Yüceer olarak açıklandı. Ak Parti'nin Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ise Cüneyt Yüksel olarak açıklandı.

Durum böyle olmasına rağmen İstanbul'un Avrupa yakası tarafından bir arama geldi ve vatandaşa anket düzenlediklerini belirterek aynen şunu sordular: "Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayınız Kadir Albarak mı, Cüneyt Yüksel mi?"

Soru tam da şahsıma yöneltildiği için aslında mutlu oldum çünkü seçim sürecini yakinen takip eden bir basın mensubu olarak telefonun ucundaki kişiye ‘’İsterseniz sorunuzu düzeltin çünkü hatalı bir soru yöneltiyorsunuz’’ dememe rağmen soru yeniden soruldu, bu seferde ‘’Ne amaçla böyle bir soru yöneltiyorsunuz? Kadir Albayrak yeni dönem büyükşehir belediye başkanlığına aday gösterilmedi. CHP’nin Tekirdağ adayı Candan Yüceer’dir. Böyle bir soru soruyor olmanız son derece manidardır.’’ dememle birlikte birbirini tutmayan çeşitli cümleler akabinde "Kadir Albarak Yeni Aday Oldu" cümlesini söyleme gafletinde dahi bulundu telefondaki şahıs. Kendisine böyle bir gelişmenin olmadığını, şehirde gazetecilik yaptığımı söylediğimde ise çeşitli kafa karıştırıcı cümleleri söyleyip telefon konuşmasını sonlandırdı.

Az önce dediğim gibi iyi ki böyle bir anket araması tarafıma denk geldi. Belli ki pek çok kişi arandı. Bizler basın mensupları olarak konu ve seçim sürecine hakim olduğumuz için kim neyi neden sorduğunu, dönen dolapları çok iyi okuyabiliyoruz ancak vatandaşlarımızdan bazıları konulara hakim olmayıp 'a acaba Candan hanımı adaylıktan alıp Kadir Albarak'ı mı getirdiler?' diye yorumlayabilirler. Böylece ortaya dedikodular çıkar ve işte o Şehir Efsaneleri dedikleri durumlar böyle doğuyor.

Başkan Kadir Albayrak yeni dönem için aday değildir. Bu yüzden Cüneyt Yüksel mi Kadir Albayrak mı sorusu son derece yersizdir. Kemal Kılıçdaroğlu ve Faik Öztrak yanlısı şahıslarca asla desteklenmeyen ve CHP Tekirdağ İl ve İlçe Başkanlığı tarafından aday adaylığı sürecinde bir ton haksız eleştirilere maruz kalan, adaylığı açıklandıktan sonra zoraki bir şekilde destek vermek zorunda kaldıkları fakat bunu da samimiyetsiz bir halde yaptıkları her hallerinden belli olan CHP teşkilatının adayı Candan Yüceer üzerine yine mobbing uygulanmaya çalışılınıyorsa bu da son derece yersizdir.

Amaç Cüneyt Yüksel’in karşısındaki aday Candan Yüceer değil de Kadir Albayrak olsaydı kim fazla oy alırdı bunu ölçmek ise bu da yine hiç yakışık alan bir hareket değil. Öyle olsa bile artık önemi yok çünkü Kadir Albayrak aday değil.

Peki, bu durum vatandaşın aklıyla, bildikleriyle oynamak güven sarsmak demek değil nedir? Seçime sayılı günler kala böyle manipülatif işlere hiç gerek yok, ayrıca hiç şık da durmuyor. Bu şehrin adayları belli ve kimin yönetime geleceğini de bu toprakların halkı sandıkta cevaplayacak. Bu anketi kim, kimler, kime faydası olsun diye yapıyor & yaptırıyorsa Yaptırmasın!

 

 

 

Yayınlanma Tarihi : 2024-2-12 17:54:07
Okunma Sayısı : 701
sugar chef

Habibe Tilki UZEL Diğer Yazıları