Habibe Tilki UZEL
TANIYAN HERKES HAYRAN

Türkiye için sandığa sayılı günler kaldı. Ülkemizin her yerinde olduğu gibi Tekirdağ genelinde de herkesin aklı fikri 31 Mart ve ertesi gün 1 Nisan’a kitlenmiş durumda. Belediyecilik konusu elbette son derece önemli bir konu. Çünkü gelişen, büyüyen ve olumlu değişimi yaşatabilecek yönetici ve yönetim şekline ihtiyacımız. Siyaseti sahnesinde düzgün siyasetçiler görmek vatandaş olarak hepimizin arzusu.

Biz gazeteciler de aday adaylıklarından itibaren süreci sıcağı sıcağına takip ediyoruz. Haliyle konuya kimin ne olduğuna, ne becerip beceremeyeceğine, siyaseti ne şekilde yapıyor olduğuna elbette vakıfız. Bahsettiğim bu süreçte kimleri tanıdık ki tanımaz olaydık derken kimileri içinde iyi ki tanıdık dedik. Olumlu anlamda tanımış olmaktan son derece mutlu olduğum bir isim var ki o da Ali Rıza Özen. Bilenler zaten biliyor, bilmeyenler için ise hemen söyleyeyim. Ali Rıza Özen kimdir?

Ali Rıza Özen, hali hazırda Yeniden Refah Partisi Süleymanpaşa Belediye Başkan Adayıdır. Partinin ilçe başkanlığı görevini yapmıştır. Kendisini belediye başkanlığı aday adaylığı toplantısında ilk kez tanıma fırsatı yakaladım. Bunca yıllık mesleki tecrübe, katıldığım onlarca siyasi toplantılar vs derken az çok kişilerin hal hareket, cümleleri aktarımı, elini gözünü nasıl kullandığı gibi özelliklerden kimin ne olduğunu az çok anlıyorum elbette.

Gerçekleştirdiği ilk basın toplantısında çizdiği o nezaketli, kibar, saygılı, vicdanlı, eğitime ve bilime bağlı duruşu ile benden tam not aldı. Evet, ben o gün tam not vererek oradan ayrıldım. Sadece benden değil birçok kişiden tam not alan bir isim Ali Rıza Başkan. Önemli ve güzel olan ise Ali Rıza Başkanı tanıdığımda nasılsa gördüğüm her ortamda aynı o kaliteli duruşunu ortaya koyarak tanıyan herkesi kendine hayran bırakıyor.

Ülke olarak ne yazık ki baktığımızda siyasetin acımasız ve sivri dilli şeklini yaşıyoruz. Baştakiler birbirine bunu diyorsa sade vatandaş yan komşusuna ne demez düşüncesini benimseyip saygıyı bir kenara bırakıyoruz.

Ancak Ali Rıza Özen Başkan öyle güzel örnek oldu ki Tekirdağ’a, yerel seçim sürecinde aday adayı olarak çıktığı yolu aday olarak tamamlamaya çok az bir süre kalmışken gerçekten dört dörtlük bir duruş sergiledi. Siyasetin çirkinleşmeden, bel altı konuşmadan, rakiplerine çamur atmadan, vatandaşı aşağı görmeden, köprüyü geçene kadar ayıya dayıya demeden böylesine onurlu halini sunduğu için kendisini çok tebrik ediyorum.

Ali Rıza Özen şüphe yok ki hem Yeniden Refah Partisi hem de Tekirdağ siyaseti için büyük şanstır.

Malum gazeteci olunca gün içinde çok fazla yerdeyim ve vatandaş ile iç içeyim. İnsanların ne düşündüklerini şahsıma ve gazeteciliğime güvendikleri için açık bir dille konuşmalarından mütevellit ne düşündüklerini çok iyi biliyorum. Henüz bir insan ile karşılaşmadım ki biri de çıkıp Ali Rıza Başkan hakkında olumsuz yorum getirsin. Malum pek çok aday var ve vatandaşın da hepsiyle ilgili az çok fikri var. Ancak konu Ali Rıza Özen’e geldiğinde pek çok vatandaş da tamamen ben gibi düşünüyor ve kendisini tanımış olmaktan memnuniyet duyduklarını ifade ediyorlar.

Ali Rıza Başkanın başkan hırsı egolarından uzak herkese sevgi ve saygıyla dokunması, geçiştirerek değil can kulağıyla kişileri dinlemesi, yalana dolana bulaşmaması, samimiyetsiz bir duruş sergilememesi herkesin kalbine dokunuyor ve bu net bir şekilde kişiye geçiyor.

Hemen yeri gelmişken kendisiyle ilgili küçük bir konuyu da siz değerli okuyucularımla paylaşmak isterim. Geçtiğimiz günlerde sevdiğim çarşı esnaflarından olan dostlarımla konuşurken bana içimi ısıtan bir şey anlattılar. Kısa bir süre önce bir sabah dükkanlarını açtıklarında kapının altında zarf içinde bir not ve minik bir meblağ bulurlar. Not da ‘’Günaydın, siftah paranız olsun, hayırlara vesile olsun’’ yazılırdır. Peki, kimden derseniz elbette Yeniden Refah Partisi Süleymanpaşa Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Özen’dendir. O sabah tüm çarşı esnafı bu minik ama etkili not karşısında içten bir tebessüm etmişlerdir.

Demem o ki Süleymanpaşa Başkanı olarak vatandaş sandıkta kimi tercih eder bilmem ama yerel seçimler sayesinde hepimiz muhteşem bir insan ve rekabet nasıl düzgün edilir bunu gösteren kaliteli bir siyaset adamı kazanmış olduk. Ali Rıza Başkanın siyaset sahnesindeki yolu açıktır ve kendisini gelecekte çok iyi yerlerde göreceğimize hiç şüphem yok.

Yolun açık olsun Ali Rıza Başkan.   

 

 

 

Yayınlanma Tarihi : 2024-3-7 15:56:59
Okunma Sayısı : 1256
sugar chef

Habibe Tilki UZEL Diğer Yazıları