Habibe Tilki UZEL
YAPTIKLARI YAPACAKLARININ TEMİNATIDIR

Siyaset, seçim demek elbette içinde rekabeti barındıran bir olgu bunda hem fikiriz. Ancak rekabet ederken bile etik, ahlaklı ve dürüst rekabet göstermenin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Yarış nihayete erip bir kişi kazandığında da kaybedenlerin de ‘evet, kaybettim ama adil bir şekilde elimden geleni yaptım’ diyebiliyor olmak da ayrı önem barındırıyor.

Ak Parti’den Süleymanpaşa Belediyesi Başkanlığına talip olan aday adayları baktığımız zaman düne kadar elbette birbirinin rakipleri idiler. İçlerinden Gökhan Saygı’nın adaylığı açıklanmasıyla birlikte hepsi son derece birlik beraberlik ve nezaket davranışının içine girdiler. Akabinde Gökhan Saygı’nın yanında hepsi bir arada fotoğraf karesinde yer aldılar.

Şahsen ben böyle bir fotoğraf karesini görmekten çok mutlu oldum. Ne yazık ki siyasetin hep can acıtan, üzen, yoran, kıran tarafına alışkın olduğumuz için böyle bir kare görmek açıkçası beni yaşadığımız kentimiz Tekirdağ adına, bölgemiz adına, ülkemiz adına umut doldurdu. Uzun uzun fotoğrafa baktım içim ısındı. Böyle adil ve birlik içinde verilen mesajı okuyor olmaktan keyif duydum. O yüzden fotoğraf karesinde yer alan herkesi canı gönülden kutluyorum.

İşte Gökhan Saygı’nın farkı da burada ortaya çıkıyor. Zaten şuan hali hazırda Ak Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel ile Süleymanpaşa Belediyesi’nin başkan yardımcılığını yaptığı için belediyeciliği çok iyi biliyor, bu iş için elleri hala çok sıcak zaman geçip göreve ara vermiş değil, görev yaptığı süre zarfında dokunmadığı, destek olmadığı insan yok denecek kadar az, terbiyeli, sakin, en ufak şeyden kavga çıkaran bir tarzı yok, eğitimli üniversite mezunu, Saygı soyadının tam olarak kelime anlamını barındıracak şekilde hem olumlu karşılığı var hem de gerçekten herkese karşı son derece nazik ve saygılı. Süleymanpaşa’nın eksiklerini çok iyi biliyor o yüzden öyle faso fiso boş beleş işleri yok, söylediği cümleler havada kalmıyor. Saha çalışmalarında hali hazırda Süleymanpaşa Belediye Başkanı Hüseyin Uzunlar’dan tutun Tekirdağ Büyükşehir Belediye başkan Adayı Cüneyt Yüksel’e kadar parti teşkilatından tutun MHP kanadından da herkes destek veriyor. Öyle mecburi destek değil. Tam destek, canı gönülden destek, samimi destek. Düşünün rekabet içinde olduğu aday adayları arkadaşları bile bugün kol kola Gökhan saygı ile müthiş bir uyum içinde çalışmaları beraber yürütüyorlar.

Bu şehirde yaşayan bir gazeteci bir vatandaş olarak süreci ve toplumun nabzını yakinen inceliyorum ve bu şehirde büyüttüğümüz küçük çocuklarımızın daha kaliteli bir şehirde büyüyebilmeleri için Gökhan Saygı’nın başkan oluşu ile birlikte elinden geleni yapacağı ortada. Ne demişler ‘’yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır’’

Gökhan Saygı şuanda Süleymanpaşa Belediye Başkan Adayı, çok yakında ise Süleymanpaşa Belediye Başkanı… Çünkü böylesi güzel uyum, düzgün siyaset, ahenk içinde hizmete talip olan Gökhan Saygı yarışı soyadı gibi son derece saygılı bir şekilde tamamlayıp başkanlık görevini yerine getirmeye başlayacağı günler çok yakında.

Süleymanpaşa Gökhan Saygı’ya, Gökhan Saygı Süleymanpaşa’ya çok yakışacak…

 

Yayınlanma Tarihi : 2024-2-9 17:34:12
Okunma Sayısı : 574
reklam yan

Habibe Tilki UZEL Diğer Yazıları