Habibe Tilki UZEL
FAİK ÖZTRAK ADAYINDAN UMUTLU MU?

Bilenler biliyor zaten bilmeyenler için kısa bir bilgi vermem gerekirse Faik Öztrak Türkiye Cumhuriyetinin yetiştirdiği değerli siyasetçi ve bürokratlarının başında geliyor. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümü'nden 1977 yılında mezun oan Öztrak, 1987 yılında Birmingham Üniversitesi’nden Kalkınma Finansmanı konusunda lisansüstü diploma ve master (M. Soc. Sc.) derecelerini aldı.

Meslek yaşamına Devlet Planlama Teşkilatı’nda (DPT) 1978 yılında başlayarak DPT'de Daire Başkanlığı, Genel Müdürlük, Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2000 yılında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nda Başkan Yardımcısı, 2001 krizinden sonra ise Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş’in Hazine Müsteşarı oldu. Tam 6 dönemdir CHP Tekirdağ milletvekilliği yapıyor. Bu anlamda bu kadar uzun süredir siyaset gibi zor bir alanın içinde olup aktif görev yapabilmenin ne kadar zorlu olduğunu bildiğimiz için kendisine emekleri için teşekkür ederiz.

Ancak gel gelelim ki son zamanlara ve içinde bulunduğumuz yerel seçim dönemine bakarsak eğer Faik Öztrak’ın ve çevresindeki isimlerin aldığı kararlar ve yaptığı hamlelerin doğruluğu ve güvenilirliği tartışılır durumda. Öztrak’ın CHP’ye verdiği uzun ve önemli emekler ortada iken son düzlükte kafası bir hayli karışmışa benziyor.

Değerli Faik Öztrak ne yapmak istiyor? Faik Öztrak Tekirdağ’ı sevmiyor mu? Faik Öztrak CHP Süleymanpaşa Belediye Başkan Adayı Volkan Nallar’dan hala umutlu mu? Kazanana kadar yapılan her yol mubah mı? Vizyonları Volkan Nallar mı? Sözde demokrasi şöleni ile tatmin mi oldular?

Böylesine eğitim hayatı ve mesleki yaşamı kuvvetli, tecrübeli bir isim olan Faik Öztrak’ın siyasetin balından faydalanarak boş koridorda kolayca yürüme şansını hasbel kader yakalamış olan ancak detaya inildiğinde hiçbir yeteneği, vasfı, eğitimi ve donanımı olmayan Volkan Nallar’ı destekliyor gibi gözükmesinin altında yatan asıl amaç nedir acaba?

Daha önce kaleme aldığım gibi eğitim, donanım ve beceri anlamında çok daha vasıflı aday adaylarının içinde en düşük vasıflı olan Volkan Nallar’ın tercih edilmesinin altında acaba ‘bunu daha kolay kontrol ederiz, gözüken başkan o olur ancak yine arka plandaki güç ve yönetim bizde olur. Kendi fikri olan bir aday ile bunu çok da beceremeyiz o yüzden adayımız Volkan Nallar gibi bir isim olsun’ düşüncesi mi acaba? CHP’nin kendi içinde bazı kesimlerce dahi durum bu şekilde değerlendiriliyor ve CHP Süleymanpaşa Belediye Başkan Adayı Volkan Nallar’dan memnun olmadıklarını ancak parti göz önünde tutularak zoraki desteklemek durumu yaşadıklarını ifade ediyorlar.

Eğer gerçekten durum bu ise burada ne şehrin gelişimi, geleceği göz önünde tutuluyor demektir ne de vatandaşın hakları önemseniyor denmektedir. Burada kişisel hırs ve tutkular ortaya çıkıyor hal böyle olunca da Süleymanpaşa yine kaderine terk edilmek isteniyor.

Geçtiğimiz günlerde Volkan Nallar’ın seçim ofisi açılışı gerçekleşti ve tabloya baktığımızda daha kendi içlerinde birlik beraberlik ve gerçek samimiyetin olmadığı net bir şekilde karşıdan bakınca okunuyor. Faik Öztrak açılışta bulundu. Ancak Volkan Nallar’ın aday adaylık sürecinde her fırsatta Tekirdağlı olmadığı, Malatyalı olduğu, telefonun sonunun 44 olduğu için Tekirdağ yönetiminde söz hakkına sahip olamayacağını, istenmeyen kişi olarak ilan ettiği Candan Yüceer hanımefendiyi uzaydan Tekirdağ’a iniş yapmış gibi gösterme kabalığından geri kalmazken Candan hanımın adaylık açıklamasından sonra mecburi kabul etmiş gibi gözüken Nallar’ın ofis açılışına Candan hanım katılım sağlamadı. Kendi içlerindeki zıtlıklar dünyasında boğuşurken halkı nasıl ikna etsinler ki?

Faik Öztrak ve etrafındaki kişiler tüm bunlardan dolayı mutlu mu? Ortaya aday diye çıkardıkları kişiye bakılınca vizyonları bu kadar mı? Yapılan ön seçim ile aday belirlendi ve demokrasi şöleni yaşandı diye ortada gezenlere sormak istiyorum.

Kazanana kadar her yol mubah düşüncesiyle her şeyi yapmaktan geri kalmayan bir kafa olan Volkan Nallar ile kollarından tutup gerek makarna gerek kömür yardımı gerek para gerek de başkan olduktan sonra iş vaadi sundukları özellikle Roman vatandaşları ve maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara umut dağıtıp üyelik sağlayıp oy aldıkları böylece ön seçimden çıktıkları durumu başarı olarak nitelendirip halkı kandırdıklarının farkındalar mı?

Bunun adı kul hakkına girmektir. Demokrasi şöleni diye atılan naraların başına Sözde kelimesi gelmeli ve ‘Sözde Demokrasi Şöleni’ olmalı adı. Vaatler ve maddi imkanlar ile yapılan sözde üyeleri alıp CHP’nin altı okunun anlamını sorsak bilmezler. Koskoca önemli bir partiyi ne hale getirdiler, şaka gibi.

Koltuk ve yönetim hırsı bu kadar mı gözünüzü mü bürüdü? Yaptığınız hesapların gerçekleşme yolu bu kadar mı belediye yönetiminden geçiyor. Memleket adına gerçek tek bir hayaliniz bile olmadığı ortada, Volkan Nalların daha elle tutulur bir projesi bile yok. Tekirdağspor başkanlığı değil belediye başkanlığına aday olduğunu etrafındaki şakşakçıları bir an evvel hatırlatsa iyi olur onun adına.

 

Yayınlanma Tarihi : 2024-2-15 16:25:44
Okunma Sayısı : 547
sugar chef

Habibe Tilki UZEL Diğer Yazıları