Habibe Tilki UZEL
ADAMINA GÖRE Mİ OLUYOR BU İŞLER?

Malum yerel seçim dönemindeyiz ve sandığa gitmeye sayılı günler kaldı. 1 Nisan seçim bitmiş bir şekilde yeni bir sürece girmiş olacağız.

Partilerin adayları muhtemelen çok yorulmuş olsalar da son bir gayret diyerek seçim çalışmalarını tamamlamaya gayret ediyorlar. Hem bu kadar fazla mıydı tartışılır ama bu süreçte sokakta gördüğümüz çoğu direkler, duvarlar, alanlar adayların afişleri ile doldu taştı. Artık nereye baksak adayları görüyoruz.

E hal böyleyken elbette İyi Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İlker Atasever de Çorlu’da metruk çok katlı bir binaya kocaman bir vinil afişini astırıyor.

Peki, ne oluyor biliyor muşununuz? Bir görevli arayıp İlker Atasever’in bu afişini o asılı olduğu yerden kaldırması gerektiğini söylüyor. Başımızı nereye çevirsek siyasilerin afişlerini gördüğümüz şu dönemde gerekçe ne olabilir ki de Başkan Atasever’in ki kaldırılması gerekmiş ola?

İlker Atasever gerekli yerlerle görüşüp bu talebin gerekçisinin ne olduğunu öğrenmeye çalışsa da çok da elle tutulur bir gerekçe sunulmadığını görür. Oysa İlker bey metruk bina ile kim veya kimler ilgileniyorsa gerekli izinleri öncesinde aldığı halde hangi sebep kaldırtmaya zorunlu hale getirmiştir afişini? O anlamsız gerekçelerden biri de ‘inşaat halinde olan binaya afiş asılamaz’ tarzında bir cümle yuvarlanmış ise kendisine ben de sormak istiyorum konuyu zorunluluk haline getirenlere.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Binası karşısında inşaat halinde olan bir bina şuan hali hazırda mevcut. E bu bina da tam iki tane adayın kocaman vinil afişi var. Peki, kim dersiniz bu adaylar? Ben hemen söyleyeyim Candan Yüceer ve Volkan Nallar’ın afişleri.

E şimdi metruk binaya veya inşaat halindeki binaya afiş olmaz diye bir kural varsa ve bu yüzden İyi Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İlker Atasever’den afişi zorla kaldırılmaya çalışılıyorsa o zaman inşaat halindeki başka bir binaya CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Candan Yüceer ve merkez ilçe adayı şahsın afişi nasıl asılıyor?

Kural herkes için kural olmalıdır. Birine başka birilerine başka olmamalı. O şekilde kafaya göre uygulanmamalı. Buna benzer bir durumu Memleket Partisi Marmara Ereğlisi Belediye başkan Adayı Mithat Soylu’ya da yaşattılar.    

Bu işte var bir terslik, kim veya kimler kaldırtmaya zorladı veya öyle olmasını istediyse İlker beye ve kamuoyuna açıklama borçludur. Neticede İlker bey de yarışın içinde olan bir kişi olarak parasını verip afişini bastırmış, astırmıştır. Nedeni belli olmayan bir sebepçe kaldırmasına zorlanmak ne demek? Nerede yaşıyoruz? Kuralları kim belirliyor?

Kazanmak önemli olabilir ama yarış bittikten sonra geriye yarışta sergilenen karakter kalır ve yarışı adil tamamlamak en önemlisidir, unutmayın çünkü bu yapılanlar unutulmaz.

   

Yayınlanma Tarihi : 2024-3-20 15:22:55
Okunma Sayısı : 575
reklam yan

Habibe Tilki UZEL Diğer Yazıları