Habibe Tilki UZEL
RAMADA OTEL’E NEDEN ŞEBEKE SUYU YOK?

Herkesin bildiği üzere Tekirdağ Ramada Otel şehrin tek 5 yıldızlı oteli. Evet, Trakya’nın en gelişmiş şehri diye övünülen Tekirdağ’da 5 yıldızlı otel olarak hizmet veren ikinci bir otel yok.

Ramada markası ise hem yurt içi hem de yurt dışında çok sayıda şubeleri olan önemli bir marka. Böylesine önemli bir yatırımı Tekirdağ’a sunmuş olan İş İnsanı, Yatırımcı, Mühendis Önder Erdoğan’a Tekirdağ ve bölge insanı kelimenin tam anlamıyla minnettar olmalı. Önder Erdoğan Tekirdağ Ramada dışında Budapeşte de hizmete sunduğu Budapeşte Ramada ile yurt dışında sayılı Türk yatırımcıların arasında. Ayrıca yine şehrimizde hizmet veren Yat Otelin’de sahibi. Yurt içi veya yurt dışından özel misafirleriniz geldiğinde kaliteli bir şekilde misafir ağırlaması yapmak istiyorsanız şüphesiz adres Tekirdağ Ramada oluyor elbette. Ayrıca çok sayıda vatandaşa istihdam sağlaması açısından yine çok ama çok önemli bir adres.

Buraya kadar iyi güzel hoş ama şimdi ben sormak istiyorum. Böylesi önemli bir yatırım olan, şehrin göz bebeği olan, bir ikincisinin olmadığı, böyle bir yatırım için Tekirdağ tercih edildiği için teşekkür edilmesi gerekirken Neden Tekirdağ Ramada Otel’in Şebeke Suyu Yok?

Evet, ben yanlış yazmadım; sizler yanlış okumuyorsunuz. Şehrin tepesine muhteşem kalitede, 5 yıldızlı, sayısız ödüller alan, profesyonel yöneticileri bulunan, vasıflı kadrosu bulunan, yaz kış yurt içi ve yurt dışından çok sayıda misafir ağırlayıp çeşitli etkinliklerin hakkını dört dörtlük şekilde verebilen Tekirdağ Ramada Otel’in şebeke suyu yok. Sene 2024 olmuş ve böylesine önemli bir hizmet sunan dev bir işletmenin nasıl suyu olmaz? Nasıl bu gibi işlerle uğraşmak zorunda kalır?

İşin ilginç yanı Tekirdağ Ramada Otel’in etrafında bilindiği üzere pek çok konut, iş yeri bulunuyor. Tüm bunların hepsinin su sıkıntısı yok ve hepsinin suyu şakır şakır geliyor. Gelin görün ki Ramada Otel’in etrafında çeşitli yerlere ve belli noktaya kadar su geliyorken nasıl oluyorsa Ramada’ya bir noktadan sonra su hizmeti sağlanmıyor. Hal böyle olunca Tekirdağ Ramada Otel ne yazık ki kendi imkanları ile koskoca otelin su ihtiyacını karşılama gayreti içinde oluyor. İş İnsanı Önder Erdoğan’ın kendi çalışmaları ile açtırdığı su kuyuları tarafından suyu olmayan otele su sağlanmaya çalışılıyor.

Kim ne derse desin bu durumun böyle olması hiç ama hiç hoş değil. TESKİ ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yaşanılan bu su olayını neden çözüme ulaştırmıyor? Su gerçek bir ihtiyaçtır ve vatandaş su ihtiyacı karşılanıyor diye kimseye teşekkür de etmemeli çünkü dediğim gibi su elzem ihtiyaçların başında gelir. Kentin ve bölgenin en önemli yatırım noktası olan otele su konusunda neden destek verilmiyor diye sormayacağım çünkü su hizmeti zorunlu hizmetlerin başında gelir. Sene olmuş 2024 ve su şebeke hizmeti sağlanmıyor. Şehirlerin 5 yıldızlı otelleri kentin vizyonu açısından en önemli görüntüdür. Bakalım Antalya’ya, otelcilik hizmeti dendiği zaman sadece bizim ülkemizde değil tüm dünyada parmakla gösterilen bir kent. Otel yatırımları ve kaliteli otelcilik hizmeti ile daha fazla ne yapabiliri durmaksızın geliştiren bir kent. Haliyle her bir otel yatırımı son derece kıymetli. Hal böyle iken dönelim Tekirdağ’a kentimizin tek beş yıldızlı oteli olan ve hakkıyla, başarılarıyla bu işi yerine getiren otelimize nasıl oluyor da şebeke suyu verilmiyor? Hiçbir şey bu konuya elle tutulur bir açıklama olamaz orası ayrı ama ben ivedi bir şekilde şebeke suyu hizmetinin Ramada Otel’e bağlanması gerekliliğini ifade etmek istiyorum. Konunun da ayrıca takipçisi olacağım ki çünkü ayıp hepimizin ayıbı bir noktada.

Şimdi konuyla ilgili son bir soru daha sormak istiyorum. Tekirdağ Ramada Otel’in sahibi iş insanı Önder Erdoğan Mersinli değil de Tekirdağlı olsaydı yine aynı şekilde etrafındaki herkesin şebeke suyu varken Otelin şebeke suyu bağlanmamış mı olurdu? Bunun adı ne yazık ki Mikro Milliyetçilik bile değil bunun adı Mikrop Milliyetçilik!

Sonra birileri çıkıp Tekirdağ’a neden yatırım gelmiyor, yatırımcı neden bu kenti sevmiyor, neden yazlık bir kent olmasına rağmen bir Antalya bir Bodrum değil diye ağlanmasın. Şapkanızı önünüze koyun bir düşünün derim bu şehri güya seviyormuş gibi gözüküp aslında çok zarar veren şahsiyetler…

      

 

Yayınlanma Tarihi : 2024-2-7 17:05:03
Okunma Sayısı : 322
kiremitçiler

Habibe Tilki UZEL Diğer Yazıları