Özkan DİKMEN
57. ALAY ÜZERİNE
57. ALAY ÜZERİNE
Geçtiğimiz günlerde Gazeteci meslektaşım Fatih Erge sosyal medya hesaplarından güzel bir betimleme yapmış. Çanakkale’de Şehit olan 57. Alay ile ilgili. Hemen başka fikirler zihnimde canlandı. Boş durmayalım fikrimizi beyan edelim istedim. Ama önce Fatih kardeşimin ne dediğini bir okumak gerek.
“105 YILDIR BİTMEYEN ÇANAKKALE GEYİĞİ!!
105 yıldır Çanakkale Tekirdağ'dan başlar diyorsunuz her yıl milyonlarca ziyaretçinin Gelibolu'ya transit geçmesine izin veriyorsunuz. Gerçekten lakırdıdan sıkılmadınız mı?”
Tam da bu paylaşım sonrası aklıma geleni sizlerle paylaşmak ve bu konu üzerinde biraz kafa yormak gerektiği inancındayım.
Bremen Mızıkacılarını bilmeyeniniz yoktur. Küçük bir kasabadan dönemin belediye başkanı Almanya’da adından söz ettiren koca bir kent ortaya çıkardı. Sadece hayal ürünü olan Mızıkacılar hikayesiyle. Bizdeki ise hikaye değil, gerçeğin tam kendisi. Bu nedenle Tekirdağ belki de tarihinde görmediği kadar turizm potansiyeline bir projeyle sahip olacak.
Madem Çanakkale Tekirdağ’dan başlıyor o zaman duruma şöyle bir bakalım. 57. Alayımızla övünüyor ve Çanakkale Zaferindeki başarısı ile gurur duyuyoruz. Aynı zamanda Şehitlerimiz için de acımızı içimizde tutuyoruz. Durum böyle iken, Çanakkale’ye giden herkesin Fatih Erge’nin dediği gibi ‘transit” geçtiği Tekirdağ’da bir şey yapılamaz mı?
İşte tam da bu noktada yapılacak en güzel işin TEMSİLİ bir 57. Alay kurulmasıyla olabileceği kanaatindeyim. Gerek Büyükşehrin gerekse Süleymanpaşa Belediyesinin ve hatta Milli Emlak’a bağlı bir alanın 57. Alay karargahı olarak düzenlenmesi çok güzel olmaz mı?
Gerek balmumundan, gerekse cansız mankenlerle desteklenecek ve o dönemi yansıtacak yapılaşma ve görsellerle desteklenecek 57. Alay Karargahı’nın Çanakkale’ye gidecek olan turistler için önemli bir uğrak yeri olacağını düşünüyorum. Yapılacak bu alanın çevresindeki ekonomiyi de yok sayamayız. Kente önemli bir canlılık getireceği gibi yüzlerce insanın da ekmek kapısı olacağı kesin.
Bunun için tüm kentin el birliği ile çalışması ve ciddi bir projeyle konuyu enine-boyuna tartışması gerektiği inancındayım. Bu proje içinde Trakya Kalkınma Ajansı, Ticaret ve Sanayi Odası, 8. Mknz. P. Tug. Komutanlığı, Büyükşehir, Süleymanpaşa Belediyesi, Esnaf Odaları gibi kuruluşlar da dahil edilerek geliştirilmesi şehrimiz adına önemli bir kazanım olacaktır.
Bu önerimi ciddiye alıp ortaya koyacak siyasi irade de önemli. Başka Meclis Başkanımız Prof. Dr. Mustafa Şentop, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ve diğer milletvekilleri ile birlikte top yekün konuyu bir an önce çözerek güzel bir çalışma ortaya çıkarabiliriz.
57. alayımız ile övünüyorsak bu işin sadece Tekirdağ’dan Çanakkale’ye yürümekten öte götürmemizin zamanı geldi diye düşünüyorum. Bu yürüyüşü yapan 57. Alay komitesi de konuya ciddiyetle yaklaşacaktır.
Okunma Sayısı : 1171