Habibe Tilki UZEL
Şehrin yüz akı, Etoba Restaurant

Günlük koşuşturma hepimizi fazlasıyla hem yoruyor hem meşgul ediyor. Ancak atlanmaması gereken bir konu var. Tüm yoğunluk ve koşturmaya rağmen kendimize iyi gelen anları değerlendirmeliyiz. Herkes için bu anlar farklı olabilir ancak bence çoğu kişi için şöyle Etoba’da en az bir saat geçirmek çok iyi gelecektir.

Evet, bazı mekanlar vardır, kışın gitmeyi çok severiz. Bazı mekanlar vardır, yazın gitmeyi çok severiz. Eminim hepinizin bu anlamda çok sevdiği ve vazgeçemediği mekanları mevcuttur.

Gel gelelim işte bazı mekanlar var ki bunlar öyle çok fazla değildir. İşte o mekanlar  yaz – kış her mevsimin vazgeçilmez adresi niteliğindedir. Yazın ayrı haz verir, kışın ayrı haz verir. Çok şanslıyız ki Tekirdağ Süleymanpaşa ilçemizde bulunan Etoba Restaurant’da  işte her mevsimin adresi özelliği taşıyan mekanların başında yer alıyor.

Etoba’nın yazın o güzelim bahçesinde, temiz havası, muhteşem deniz manzarası ve keyifli müziklerini de asla es geçmiyorum, böyle bir ortamda oturmak başka keyif; kışın iç mekanı ve kış balkonu kısmında oturmak ayrı keyif. Her mevsim insana keyif veren, her mevsim başka tatta zaman geçirebileceğimiz bir yer Etoba. Bunun yanı sıra elbette muhteşem lezzetleri Etoba’nın vazgeçilmez olmasını destekliyor. Hem lezzet hem de manzaranın eşsiz görüntüsü birleşince bence insan o an kendini ödüllendirmiş oluyor.

Mekanın leziz tatları son derece şık sunumlarla masada yerini alıyor. Zengin kahvaltısından tutun da özenle hazırlanmış et, köfte, hamburger çeşitleri, şifalı çorbaları ve o hem mideye hem göze hitap eden çeşit çeşit tatlıları ile tahmininizden çok daha yüksek lezzet hizmeti sunuyorlar. Öyle ki kaymaklı ayva tatlısı geçtiğimiz kış Hürriyet’in tavsiye tatları arasına girdi.

Mekanı deneyimleyenler zaten benim az bile söylediğimi biliyorlar. Henüz denememiş olanlara ise kesinlikle Etoba ile tanışmalarını tavsiye ederim. Gerçekten şehrimizde böylesine kaliteli bir mekanın hizmet veriyor olmasından şahsen ben son derece mutluyum. Şehir dışından gelen misafirlerinizi içiniz rahat bir şekilde Etobaya götürebilir; eşiniz, dostunuz, sevdikleriniz ile nezih, kaliteli bir ortamda lezzetli bir masada keyifle yemeğinizi yiyebilirsiniz.

İşletmecisi ise Samet Ülker. Eğitimli ve başarılı bir işletmeci. Yeniliğe ve gelişime her zaman açık bir bakış açısına sahip. Tanıdığımız ilk günden itibaren nezaketli, saygılı, dürüst ve çalışkan tavrıyla her zaman beğenimizi topluyor. Yerel basınla da her zaman güzel ilişkiler içinde yer alıyor. Bazı yerlerin aksine yerel basını yok sayıp benim mekanım zaten güzel havasına da hiç girmedi, girmiyor. Gazetecilik yüksek lisansı yapmış biri olarak belki de yerel basının ne gibi zorluklarla işlerini yapmaya çalıştıklarını bir nebze daha iyi anlayabiliyor. Samet bey bu anlamda da farkını ortaya koymayı başarıyor. Şahsen ben böylesine kaliteli, lezzetli ve nezih bir mekanı Tekirdağ’a kazandırdığı için kutluyor ve teşekkür ediyorum.

 

Yayınlanma Tarihi : 2024-5-24 16:57:03
Okunma Sayısı : 357
sugar chef

Habibe Tilki UZEL Diğer Yazıları