Habibe Tilki UZEL
‘’TEKİRDAĞ’IN TEK ÖNEMLİ SORUNU YEREL BASIN’’ dedi

Hali hazırda Süleymanpaşa Belediye Başkanı olan Volkan Nallar, henüz seçim gerçekleşmemişken haliyle mahalle gezileri yaptı. Her akşam bir mahallede vatandaşlarla bir araya geldi ve sohbet etti. Seçime sayılı günler kalmışken son mahalle gezilerinden biri de kendisinin de yaşadığı Rodosto Konakları’nda bir akşam oradaki vatandaşlarla buluştu. Konu konuyu açarken o an aday şimdi ise Başkan olan Volkan Nallar, herkesin içinde şu cümleleri söylemekten imtina etmek şöyle dursun büyük bir rahatlıkla net bir şekilde şu cümleyi kurdu:

‘’Tekirdağ’ın tek önemli sorunu Yerel Basın. 5 bin lira verir yazdırırsınız, 5 bin lira verir sildirirsiniz.’’ dedi. 

Belediye Başkanlığına soyunmuş, aday olarak kapı kapı gezen bir kişi düşünün ve belediye başkanlığı yapmak istediği şehrin yerel basını hakkında bu kadar fütursuzca, bu kadar ukalaca, yerel basını bu kadar hafife alıp küçümseyerek, milletin önünde 5 paralık insanlar konumuna soksun. Vatandaşın kafasında Tekirdağ Yerel Basınını kalitesiz, kalifiyesiz, 5 paralık köle gibi algılatsın, gerçekten bu yenilir yutulur cinsten bir cümle değil. O zaman can alıcı soruyu; Tekirdağ Yerel Basın Mensubu olarak Volkan Nallar’a açık bir şekilde şunları soruyorum:

. Bilindiği üzere geçtiğimiz hafta başkan olduktan sonra ilk kez basın toplantısı düzenledi ve yerel basının karşısına çıktı. Seçimden çok kısa bir süre önce ‘’Tekirdağ’ın tek önemli sorunu Yerel Basın. 5 bin lira verir yazdırırsınız, 5 bin lira verir sildirirsiniz.’’ diyerek küçümsediğin o Tekirdağ Yerel Basının karşısına çıkarken hiç utanmadın mı?  

. Tekirdağ’ın tek önemli sorunu olarak Tekirdağ Yerel Basınını görüyor ve 5 bin liralık insan topluluğu demeye çalıştığı yerel basına Başkan olunca ihtiyacın mı oldu?

. Basın toplantısında 3 ay arayla basınla buluşacağını ifade etti. Madem Tekirdağ Yerel Basını senin gözünde kalitesiz ve iki paralık o halde seninle ve vatandaşla neden köprü görevi görsün?

. Senin söylemine göre Basın Toplantına katılan ve haberini yapan basın mensuplarına 5’er bin lira mı verdin?

. Tekirdağ Yerel Basını hakkında milletin içinde söylediğin bu son derece yakışıksız cümlelerin de yoksa diğerleri gibi ‘aa ben şaka yaptım’’ türünden miydi?

Bu mesleğe üniversite hayatımı bitirmiş, gencecik yaşta başlamış, yıllarımı ve emeklerimi vermiş bir Basın Mensubu olarak bu cümleyi hakaret kabul ediyorum, bu zihniyete de acıyorum. Zira Volkan Nallar’ın başkan oluşundan sonraki ilk basın toplantısı son derece verimsiz gerçekleşti. Bu da pek çok basın mensubu tarafınca ifade edildi. Her zaman olduğu kendi yönetimdeki planların anlatılması şurada dursun yine hayıflanmalar, ağlanmalar ve suçu her zaman olduğu gibi başkalarına atmakla geçen bir toplantı oldu. Görünen o ki Volkan Nallar kent yönetimine katkı sağlayamayacak ve bunu beceremeyişi için de hep seçilmiş suçlular olacak. Bu kafayla 5 yılın sonunda Tekirdağ Yerel basını bile suçlu çıkabilir, Nallar çıkıp beni vatandaşa iyi duyuramadınız der mi der, 5 bin liralık gördüğü yerel basının ücretini 2 bin liraya düşürür mü düşürür.

Oysa Mustafa kemal Atatürk ne de güzel şunları söylemiş: ‘’Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikri gıdayı vermekte, hulasa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.’’

Atatürk’ün Basın ve Gazeteciler için söylediği şu onur verici cümlelere bakalım bir de Süleymanpaşa Beldiye Başkanı Volkan Nallar’ın Basın ve Gazeteciler adına söylediği şu iğrenç cümleye bakalım. Yazıklar olsun…

 

 

 

 

Yayınlanma Tarihi : 2024-5-13 16:10:34
Okunma Sayısı : 508
sugar chef

Habibe Tilki UZEL Diğer Yazıları