Habibe Tilki UZEL
Kalite ve şıklığın mükemmel uyumu Hane Horizon’da birleşti

İnsanlığın temel ihtiyaçlarının başında şüphesiz ki barınma ihtiyacı geliyor. Özellikle bizim toplumuzda evvel ezelden bir cümle var ki o da şudur: ‘’Hiçbir şeyin yoksa başının üzerinde bir evin olsun.’’ Evet, her toplumun dinamikleri farklıdır işte bizim toplumumuzun da işinin peşinde koşmasının iki gayesi vardır. Biri evine helalinden ekmek paranı götürebilmek diğeri ise başına bir çatı satın alabilmek. Tabii günümüzde konu biraz güncelleme yaşadı ve barınma ihtiyacı olan evlerde konfor, şıklık, kalite, rahatlık gibi özellikler de eklenir oldu. Özellikle pandemi sonrası apartman dairelerinin insanları bir anlamda sıktığını görmemizle birlikte çocuklu aileler bahçeli, müstakil tarzda, yaşam tarzı barındıran, havuzu vs olan evlere yönelmeye başladı.

Tabii bu özelliklerde bir ev satın alınacaksa diğer ve en önemli sorular ise şüphesiz evin kimden alınacağı, hangi malzemelerin kullanıldığı, güvenilir olması, kalitesi ve gönül rahatlığı ile aile bireylerimizi içine koyabilir miyiz düşüncesinin hasıl olma durumu kaçınılmaz.

Tekirdağ’da yaşıyorsanız ve tüm bu sorular kafanızda dönmesine rağmen bu özelliklerde bir size ve kıymetli ailenize bir yaşam alanı yani ev arıyorsanız çok şanslınız demektir. Zira Tane Yapı firmasının tamamlamak üzere olduğu villalara gözünüz kapalı emin olabilirsiniz.

Tane Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Altay, 2010 yılından bu yana İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli noktalarında kalite ve güvenirlilikten ödün vermeyerek insanlara yuva olan evler inşa etti. Altay, yaptığı her işte kendi ailesi yaşayacakmış gibi baktığı ve para kazanmanın her zaman daha arka planda olduğunun altını çizerek yaptığı tüm projeleri mükemmeliyetçi bir anlayışla hayata geçirdiklerinin altını çiziyor. Bunca yıldır sektörde olup hem kendisinden hem de firmasından olumlu geri dönüşler alınıyor olması da farklarını ortaya koyuyor.

Mücahit Altay yani Tane Yapı’nın Tekirdağ’daki ilk projesi Hane Horizon böylece yaşam bulmuş oldu. Şahsen ben henüz kepçeyi yeni yere vurdukları gün oradaydım. Bugün ise proje halinde anlatılan ne varsa inşa edildi. Geçtiğimiz günlerde örnek villayı firma sahibi Mücahit Altay ile birlikte gezme şansı elde ettim. Öyle ki ben firma sahibiyim diye kasıntı bir enerjisi olmayan Mücahit bey ilk günden itibaren işin bizzat başında, villaların içinden tutalım da bahçedeki tüm detaylara kadar bire bir ilgileniyor ve emeğini ortaya koyuyor.

Örnek villadan daha içeri girildiği anda her noktasına son derece özenildiği, her birinde içinde kendi aileleri yaşayacakmış gibi projeyi hazırlatıp hayata geçirdikleri belli oluyor. Mücahit Altay’ın her fırsatta kalite ve güvenilir olmak konusunu sözde değil işin özünde de önemsediğini net bir şekilde gördüm. Her villanın önünde iki araçlık park yeri mevcut. Bahçe alanı bulunuyor. Ortada havuz mevcut. Ana kapıdan girdiğimizde şık bir giriş bizi karşıladı. Muhteşem deniz manzaralı, bir duvarı tamamen cam olan bir köşesinde şöminesi bulunan bir salon mevcut. Hemen karşısında modern çizimiyle tamamlanmış bir mutfak ki mutfakta kahve köşesi için ayrıca tasarlanmış bir alan da büyük ihtimalle hanımların gönlünü fethedecektir. Yukarı kata çıkıldığında ise banyolu bir ebeveyn odası, iki çocuk odası, yine banyolu bir misafir odası, ayrıca bir banyo daha tüm şık halleriyle alıcılarını bekliyor. Banyoda bulunan banyo dolaplarına dahi son derece özenen ve sıradan renklerden kaçınarak trend renkleri yakalayarak farkını ortaya koyan Mücahit Altay bu işin gerçekten profesörü. Özellikle banyo dolaplarından birinde su yeşili rengiyle yapılan tasarım şahsen ben de büyük hayranlık uyandırdı. Yukarı kat ise muhteşem manzaralı ve yeteri kadar büyüklükte terastan oluşuyor. Yine wc, mutfak tezgahı ve depo alanları ile ihtiyacı tam nokta atışı ile karşılıyor. Bu muhteşem terasta gelen misafirler ile keyifli sohbetler mangal partileri ile taçlandırılabilinir. Villada hem kadın hem de anne olarak benim gönlümü fetheden diğer bir yer ise çamaşır odası, ütü odası olarak ayrılmış büyük bir odanın varlığı ile bunun karşıısnda bulunan en az salon büyüklüğündeki alan ailenin ihtiyacına göre ya çocukların oyun alanı olarak düzenlenebilir ya da film odası, çalışma odası, müzik odası gerçekten aile ne şekilde hayal ederse o şekilde kullanılacak bir oda.

Peki, Hane Horizon nerede diyenleri duyar gibiyim. Hemen söyleyeyim. Karaevli Mevkii’nde denize sıfır olarak akıllı villalar olarak geçiyor. 18 adet villa bulunuyor. 232 metrekare iç alan hacmi, 3 katlı oluşuyla yaz kış yaşanacak bir villa. Tekirdağ merkeze 8, Çorlu’ya 35, İstanbul’a ise 110 km mesafesinde bulunuyor. Denizden 15 metre yükseklikte falez kaya zeminde bulunuyor. Kıyı kenar çizgisine sıfır oluşu ve kendine ait plajı ile cazibesini artıran villalarda siteye ait güvenlik görüntülenme sistemi, çocuk oyun alanları, yerden ısıtma, çelik çatı ve kiremit uygulaması ile yapılan villalar şimdiden göz kamaştırıyor.

Projenin müteahhidi Altay’dan villalar ile ilgili bilgileri aldığımda ise özellikle beton ve taşıyıcı kolonların en kaliteli malzeme ile yapıldığını belirtti. Zira deprem memleketi olan Tekirdağ’da bu tip konuların ne kadar önemli olduğunun farkında olan Mücahit bey bu konuda asla taviz vermiyor.

Mücahit Altay, ‘’İnsan hayatı ticari kazançtan daha önemli. Kanun ve yönetmelik dışında bizim de tecrübelerimize dayanarak aldığımız başka güvenlik önlemleri de bulunuyor. Bu nedenle konutlarımızı alacak müşterilerimiz içi rahat olsun. İstanbul’da yaptığımız yüzlerce konutu satın alan müşterilerimiz ile halen büyük bir dostluk çerçevesinde görüşüyoruz. Bizim yaptığımız konutlarda oturanların içi rahat. Tekirdağ’da da aynı anlayışla bu projemizi yaptık. Bitirmek üzereyiz. Arzu eden gelip inceleyebilir ve farkı gözleri ile görebilir” dedi.

Karaevli altında ortaya çıkan Hane Horizon villaları proje dışında bodrum kat yapılarak da ayrı bir özellik kazandı. Genel drenaj uygulamasının yanı sıra rutubet için ek önlemler de alınan villa bodrumu sinema ve hobi odası için uygun hale getirildi. Her camda otomatik ve manuel panjur sisteminin olduğu projede yetişkin ve çocuk havuzunun yanı sıra her villa için iki araçlık park yeri ve her villanın su deposu ve hidroforu mevcut. Villa alanında 3 bin metrekare de yeşil alan düşünülmüş durumda.

Böyle bir villada yaşayan her bireyin kendi zevklerini hayata geçireceği alan bulacak olması villanın ne kadar kullanışlı yapıldığının da göstergesi bence. İki üç katlı bir villa yaptım adına da bilmem ne villaları koydum şeklinde yapılan bir proje değil Hane Horizon. Bana kalırsa mutlaka örnek villayı bir ziyaret edin yazdıklarımın az bile olduğunu anlayacaksınız.

Yayınlanma Tarihi : 2024-5-3 15:42:45
Okunma Sayısı : 749
reklam yan

Habibe Tilki UZEL Diğer Yazıları