Habibe Tilki UZEL
DOĞA KOLEJİ TEKİRDAĞ KAMPÜSÜ FARKIYLA

Tekirdağ’ın en gözde özel okulu olan Doğa Koleji Tekirdağ Kampüsü farkını her anlamda göstermeyi başarıyor. Adı gibi doğanın içinde kocaman bir kampüs yerleşkesine konumlanmış okulda okul öncesinden lise son sınıfa kadar öğrenciler hem yeşilin içinde nefes alıyor hem de bahçede bulunan hayvanlar ile muhteşem bağ kurarak aslında beraber büyüyorlar. Eğitim alanında da son derece titiz bir çalışma yürüttükleri de ortada.

Benim okulla ilgili takdir ettiğim çeşitli konular elbette var ancak bugün özellikle değinmek istediğim yönü okulun ‘hayalet bir okul’ olmadan varlığını şehre ve bölgeye hissettirdikleri için ayrıca kutluyorum. Malum okul konumu itibariyle şehir merkezine uzakta. Biz uzakta bir yerde öğrencilerimiz ile yaşayıp gidiyoruz demiyorlar. Hem eğitim öğretim hayatlarını mutlak titizlikle sürdürüp diğer taraftan da şehrin marka kurumu olarak özel ilk akla gelenlerin başında yer alıyor.

Elbette bunun böyle olmasında Doğa Koleji Tekirdağ Kampüsü Kurum Müdürü Irmak Eren hanımefendinin çok önemli katkısı var. Kendisi kurumu son derece güzel temsil ediyor. Yerine getirdiği görev için donanımlı, bilgili, tecrübeli, nazik ve misafirperver. Yeni konulara, projeler her zaman açık. Biz gazetecilerin gözünden baktığımız zamanda şehirde bulunan bir çok kurumun aksine basın mensuplarından kaçmıyor aksine düzenli aralıklarla ekibiyle birlikte organize ettiği etkinliklerde basının karşısına geçecek kadar cesur ve özgüvenli. Bu anlamda kendisinin hem Tekirdağ hem de Doğa Koleji adına bir şans olduğunu söylersek yanlış ifade etmiş olmayız.

Sevgili Irmak Eren yukarıda yazdıklarıma örnek olacak şekilde yeni yıla girmeye sayılı günler kalmışken Süleymanpaşa’da basın mensuplarını unutmayarak okulun keyifli bahçesinde yer alan Kümbet Evi’nde ‘Basın Buluşması Yılbaşı Öğle Yemeği’ düzenledi. Gazeteciler tarafından güzel bir katılım ile sıcak ve samimi bir ortamda yemek yendi. Doğa Koleji Tekirdağ Kampüsü Irmak Eren, yaptığı konuşmada ‘’Bugün burada siz değerli basın mensupları ile birlikte olmaktan son derece mutluyuz. Elbette çok yoğunluğumuz var ancak sizlere her zaman zaman ayırmaya gayret ediyoruz. Bildiğiniz üzere kahvaltı buluşmaları düzenliyorduk bu sefer yılbaşı öncesi bir araya gelip yeni yılınızı kutlamak istedik. Sizler şehrin önemli değerisiniz. İyi ki varsınız. Okulumuzda öğrencilerimiz için her şeyin en güzelini düşünmek ve yapmak için büyük emek veriyoruz. Çocuklarımızı sadece okulda gözlemlemiyor dışarıda da hatta sosyal medyalarında dahi ne paylaştıklarına dikkat ediyoruz. Çünkü onlar bizim için çok önemli ve haliyle her biri okulumuzu da temsil ediyorlar. İşimizdeki heyecanımız ve emeğimiz hiçbir zaman son bulmayacak. Geldiğiniz için hepinizie çok teşekkür ederim ve iyi yıllar dilerim.’’ dedi.

Kurum Müdürü Irmak Eren’in ardından Ekoloji Öğretmeni aynı zamanda Ziraat Mühendisi olan Yağmur Atmaca, ekolojik anlamda bir sunum gerçekleştirdi. Akabinde Lise Rehber Öğretmeni Burak Yaşar, yaptığı sunumda yapay zekanın altını çizerek ‘’Yapay zeka son derece önemli bir konu olma yolunda ilerliyor. Müfredata girer mi henüz belli değil ama biz okulumuzda bunun fiziki şartlarını oluşturmaya çalışacağız. Teknolojik gelişim bu yönde ilerliyor. Elbette bu konunun da her konu gibi eksi artı yanları var ama bizler bugün çocuklarımıza bunun artı yönlerini gösterip, öğretirsek her şey başka ve faydalı olabilir. Elimizden geleni yapıyoruz, okulumuzda bulunan her çocuk bizim için çok kıymetli.’’ dedi.

Yılbaşı öğle yemeği toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Doğa Koleji Tekirdağ Kampüsü’nün şehirde böyle fark yaratan bir kurum olmasından ötürü ben de başta Irmak Eren hanımefendi olmak üzere tüm ekibini kutluyorum. Her bir çocuk bu ülkenin geleceğinin mihenk taşı. Evlatlar ana ocağından sonra okula ve öğretmenlere emanet. Bu sebeple Doğa Koleji Tekirdağ Kampüsü’nün okulunda bulunan her bir çocuğa gözü gibi bakacaklarına eminim.       

 

Yayınlanma Tarihi : 2023-12-28 13:36:56
Okunma Sayısı : 469
reklam yan

Habibe Tilki UZEL Diğer Yazıları