Habibe Tilki UZEL
TEKİRDAĞ’IN MARKA İŞ İNSANI, ÖNDER ERDOĞAN

Tekirdağ’ın merkez ilçesi Süleymanpaşa’nın ilk ve tek 5 yıldızlı oteli olan Ramada By Wyndham Tekirdağ; sadece şehrin değil, sadece bölgenin değil, sadece ülkenin değil uluslararası anlamda hizmet sunan, çeşitli kereler ödüller almış, dört dörtlük hizmet kalitesiyle şehrin marka değeri niteliğindeki bir otel. Süleymanpaşa’da bir ikincisi yok. Birinci sınıf kaliteyle misafirlerine her türlü hizmet imkanını ve etkinlik hizmeti sunuyor.

Ramada By Wyndham Tekirdağ’ın sahibi Otelcilik Sektörü dendiğinde akla ilk gelen isimlerin başında yer alan, kıymetli iş insanı ERD Otelcilik Yönetim Kurulu Başkanı Önder Erdoğan’dır. Önder Erdoğan yıllar önce kente sunduğu bu önemli yatırım ile kentin ileri gelen önemli iş insanlarının başında yer almaktadır. Bir süre önce açtıkları Budapeşte Ramada ile Macaristan’da hatırı sayılır Türk yatırımcı iş insanlarının arasındadır. Bu anlamda böylesine önemli bir değere sahip olduğumuz şanslı olduğumuzu ifade etmek isterim.

Her ne kadar zaman zaman bazı gerici ve mikro milliyetçi zihniyetler tarafından hak etmediği üsluplara maruz kalsa da Önder Erdoğan’ı tanıyanlar çok iyi bilir ki kimseye pabuç bırakmaz, dik duruşlu, cesur ve açık sözlü karakteri ile her şeyin üstesinden gelir. Kimseye her hangi bir göbek bağı yoktur belki de cesaretli yapısının altında yatan budur. Eğer ki göbeğiniz gelene geçene bağlı ise değil cesur olmak yerinizden bile kıpırdayamazsınız. Öncesinde de sonrasında ne yazık ki bu şehirde bulunan bazı kişiler kendilerini şehrin sahibi sanarak insanların bu topraklarda ekmek yemelerine kendileri izin veriyor sanıyor. Çok üzülecekler ama büyük yanılgı içindeler. Herkes kendi emeğinin ekmeğini yer. Türkiye Cumhuriyetine vatandaşlıkla bağlı her kişi de bu ülkenin sınırları içinde nerede isterse orada emeğini ortaya koyar.

Koyun versek güdemeyecek yetersizlikte olan üstelik düşünce yapısıyla da cahillik seviyesinde olan insanlar kalkıp koskoca oteli şehrin tepesine kondurmuş, onca insana ekmek kapısı olmuş, yurt içi veya yurt dışı her misafiri ağırlama kapasitesi olan, dört dörtlük etkinlikler hazırlayabilen iki marka değeri olan Ramada Otel ve Yat Otel’in sahibi Önder Erdoğan’a dil uzatmaya çalışıyorlar. Oysa yapılması gereken Önder Erdoğan’a böylesi önemli dev yatırımı yapmak için Tekirdağ’ı seçtiği teşekkür etmek olmalı. Yurt dışında pek çok ülkede yatırımcılar büyük saygıyla karşılanırken ne kadar acı ki bizim ülkemizde bizim ülkemizin kendi vatandaşının yaptığı yatırımlara gerici mikro milliyetçilik zihniyetiyle yaklaşılıyor.

Hatta bazıları o kadar ileriye gittiler ki baktılar bu tip konularla Önder Erdoğan’ı zorlamaya güçleri yetmedi bu kez de çıkıp Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret etti diye tabiri caizse iftira attılar. Yetmedi bu konudan hakaret davası var diye dedikodu çıkardılar. Oysa ortada ne hakaret ne dava var.  

Öyle ki geçtiğimiz günlerde ERD Otelcilik Yönetim Kurulu Başkanı Önder Erdoğan, 2024 Türk-Macar kültür yılı açılış etkinliğine katıldı. Türk-Macar kültür yılı açılış etkinliği kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak’ın himayelerinde Budapeşte’de gerçekleşti. Programda Önder Erdoğan, her iki ülke Cumhurbaşkanları ile fotoğraf anısı gerçekleştirerek; İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Turizm-Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile görüştü. Bu program ve Recep Tayyip Erdoğan ile olan iletişim zaten kimilerine en güzel cevap niteliği taşımaktadır.  

Kendi ülkesinde önemli bir iş insanı ve yatırımcı olmasına rağmen haksız bir şekilde eleştirilere zaman zaman maruz kalan Önder Erdoğan, Budapeşte Ramada Otel’in sahibi olarak ise Macaristanda’ da Türk yatırımcı olarak takdir toplayan bir isim. İşte bu tablo bizim ülkemiz ve Tekirdağ için ne yazık ki fazlasıyla trajikomik bir durum.

Gönül ister ki Önder Erdoğan gibi iş insanları, yatırımcılar daha fazla olsun ki böylece kalkınma ivmesine destek olsun. İşte bu yüzden böyle önemli değerli insanlara hakkını vermemiz gerekir. Şahsen ben kendisine böyle önemli yatırımları için Süleymanpaşa’yı tercih ettiği için kendisine teşekkür ediyorum. Mikro milliyetçi gerici zihniyetlere inat herkes istediği her şehirde gelir işine bakar, kimse şehrin efendisiymiş gibi rol kesmesin, çünkü yemezler.   

Yayınlanma Tarihi : 2023-12-26 16:49:12
Okunma Sayısı : 925
kiremitçiler

Habibe Tilki UZEL Diğer Yazıları