Habibe Tilki UZEL
KENT HAFIZASI BİRİKİMİ ŞART!

Yerel seçime giderek az bir zaman kalıyor. Aday adaylarını Pusula gazetesi olarak youtube kanalımızda yakından tanımaya ve tanıtmaya devam ediyoruz. Bu anlamda pek çok önemli konu var ancak aday adaylarının kent kimliğine ne kazandıracakları çok ama çok önemli bence. Elbette kentlerimize başkanlık yapıp bir taşın üzerine bir taş koyan herkese minnettarız.  

Benim zaman zaman gündeme getirdiğim ve ısrarla üzerinde durduğum bir konu var ki özellikle ele alınması gerekiyor. Bir kente yapılacak en iyi şeylerden biri de şüphesiz ki ‘Kent Hafızası Oluşturma’. Yerel yönetim seçimlerinde kent hafızası oluşturma ve bunu çoğaltarak varlığını ortaya elle alınmazsa kentlerin dinamikleri zamanla silinip gidecek. Baktığımız zaman kent hafızası yaratmak adına ciddi adımlar atıldığını pek de görüyor değiliz.

Herkesin, hepimizin bereket beklentisi var ancak kimse kusura bakmasın ki bilinç, özveri, hassasiyet, birikim, donanım, vizyon, üretme olmadığı sürece kentin hareketlenmesini beklemek yanlış oluyor.

Hemen hemen her aday ‘’benim kentim neden turistik bir kent olmasın?’’ diyor ancak yine neredeyse çoğunun ağzından hiç ‘kent hafızası oluşturup bunu çoğaltıp sunacak ve çoğaltacağız’ şeklinde bir ifade duymadık. Bu konuda ortak bir akıl oluşması gerekiyor. Bu anlamda hem sosyolojik olarak hem akademik hem çeşitli kurumlarca iş birliği yapılıp Tekirdağ’a gerçek bir kent hafızası birikimi oluşturmak gerekiyor. Bakın o zaman bu durum nasıl güzel sonuçları beraberinde doğuracak.

Çok kısa bir süre sonra hepimiz yerel seçim için sandığa gideceğiz. Herkesten ricam çok ama çok iyi analiz edip, düşünerek, kafa yorarak çok kıymetli olan seçme hakkımızı hakkını vererek kullanalım. Havada kalan hiçbir söze, projeye kulak asmadan bize ayakları yere sağlam basan projeleri hayata geçirecek kentimize ciddi anlamda kent hafızası yaratacak bir başkan seçebilelim.

Tüm köyleri, mahalleleri, ilçeleri ile Tekirdağ’ın tamamı, hali hazırda anıldığı halinden çok daha fazlasına sahip olmayı hak ediyor.   

 


 

Yayınlanma Tarihi : 2023-12-21 15:29:20
Okunma Sayısı : 393
kiremitçiler

Habibe Tilki UZEL Diğer Yazıları