Habibe Tilki UZEL
SÜLEYMANPAŞA’DA YENİ YIL RUHU

Yeni yıla girmemize çok az bir zaman kaldı. Benim hep önerdiğim bir konu vardı. Yeni yıl ruhu neden tüm kenti sarmasın? Özellikle şehrin göz bebeği olan noktalar yeni yıl ruhundaki kent süslemeleri ile göz alıcı olmasın diyordum. Hem yurt içi hem de yurt dışında çeşitli şehirlerden bazıları bu süslemelere güzel birer örnek. Tekirdağ’a da çok yakışacağından şüphem yoktu.

Dün akşam Pusula Gazetesi ofisimden çıktım ve çok az yürüdüm ki resmen ışıltı beni çağırdı desem yanlış söylemiş olmam. Valilik önünde bulunan kapalı otopark üzerindeki meydan adeta bir yeni yıl hikaye kitabının sayfalarından fırlamış gibiydi. Hangi birine bakacağımı, hangisinin fotoğrafını çekeceğimi ve hangisinin önünde fotoğraf çekileceğimi şaşırdım. Her birine bayıldım desem tam olur. Hani bazen deriz ya küçük detaylar çok büyük mutluluklara sebebiyet verir diye. İşte meydandaki süsler tam olarak mutluluk ilacı olmuş. Zira etrafıma baktığımda çocuklar gibi ruhu şenlenen sadece ben değildim. Pek çok aile, kadınlar ve çocuklar keyifli bir enerjiyle hepsini tek tek inceleyerek, fotoğraf çekilmeye doyamadılar. En önemlisi hepsinin yüzünde samimi bir tebessüm vardı. Eğer hala görmeyenleriniz varsa bu akşam mutlaka bu güzellikleri görmeye çıkın derim.

Benim her zaman söylediğim bir cümle vardır ki bence yılın en güzel zamanları bu yeni yıl ruhunun yaşandığı zamanlar. Bunu kent meydanına muhteşem bir şekilde taşıyan ve yansıtan bu vesileyle insanların ruhuna güzellik aşılayan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı kıymetli Kadir Albayrak ve ekibidir. Vatandaşın yüzünde güzel bir gülümsemeye sebebiyet veren Kadir Başkanımıza ve ekibine teşekkürlerimizi sunuyorum.

Herkese sağlıkla, mutlulukla güzel bir 2024 yılı diliyorum. Sevgiler…   

Yayınlanma Tarihi : 2023-12-20 16:16:40
Okunma Sayısı : 434
kiremitçiler

Habibe Tilki UZEL Diğer Yazıları