Habibe Tilki UZEL
PARTİYE DE ÖZEN’E DE HAKSIZLIK BU!

Yeniden Refah Partisi’nde yapılmaya çalışılan ne acaba? Bilerek mi yapılıyor bu hareketler? Bilindiği üzere bir süredir partinin il başkanı kim olacak konusu gündemdeydi. Derken Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’nda 3 adayın olduğu seçim yapıldı. Seçim niye yapılır kim çıkarsa sandıktan görev onundur. Sandıktan çıkana görev verilmeyecekse seçim niye yapılmaktadır? Hadi bu soruları da bir kenara bırakalım. Hem sandıktan çıkan isme bakılacak hem de genel merkez karar verecek dendi ve akabinde bir bekleme süreci oldu.

Eğri oturup doğru konuşalım. Tekirdağ’da Yeniden refah Partisi’nin esemesi bile okunmuyordu. Sokağa çıkıp bir sokak röportajı yapsak sorsak partiyi sorsak partinin il başkanının adını sanını, ne yapıp ettiklerini, vatandaş varlıklarından bile bir haber olduklarını ifade ederdi.

Hak edene hakkını vermek, adaletli olmak bir erdemdir. Hakkı haksız yere yenilen kişinin hakkını korumak da ayrı bir erdemdir.

Yeniden Refah Partisi adına ne zamanki partinin ilçe başkanı olarak tanıdığımız, sonrasında da Süleymanpaşa Belediye Başkan Adayı olarak Ali Rıza Özen’i sahalarda kanlı canlı gördük o zaman Yeniden Refah Partisi’nin Tekirdağ’daki varlığını ciddi derecede hissettik. Çoğu insan bu parti ile hiç ilgilenmezken ali Rıza Özen seçim sürecinde öyle örnek alınacak bir adaylık kalitesi gösterdi ki pek çok kişi hala Ali rıza Özen gibi siyasetçilerin var olduğuna memnun olduklarını ve partiye yakınlık duymuyor olmalarına rağmen oyum senindir diyebildi.

Her zaman her fırsatta Tekirdağ gelişimini, değişimini, vatandaşa hizmeti ana görev olarak aldığını altını çizmekle beraber partisi üzerindeki ön yargıları kırmak için canla başla, bıkmadan usanmadan tek tek anlattı. Dokunmadığı kalp kalmadı neredeyse. Partinin ne önceki il, ilçe başkanlarının değil isimlerini, isimlerinin ilk harflerini bile bilmiyorken Ali rıza Özen’den ne çok şey öğrendik.

Yukarıda dedim ya hak edene hakkını vermek bir erdemdir. Tüm bunların kat kat fazlası ile emek vermiş bir isim olan Ali Rıza Özen’in hakkı değil miydi yani partinin Tekirdağ il başkanı olmak?

Genel merkez, Ali Rıza Özen’e bu görevi vermeyerek hem Özen’e hem Özen’in emeklerine hem de partiye haksızlık etti. Özen’in varlığı ile partinin yakaladığı ivme devam etmesin istiyorlar galiba. Bunun başka bir açıklaması olamaz çünkü. Özen sayesinde güzel bir çıkış yaşayan parti alınan bu kararla yeniden silikleşen bir parti olmaya mahkum olacağa benziyor.

Ali Rıza Özen’e ise hiçbir şey olmaz. Çünkü böylesine çalışkan, emek veren, geldiği görevin hakkını en iyi şekilde ortaya koyan, duruşu, karakteri ile takdir toplayan kişiliği ile Ali Rıza Özen çok iyi yerlere mutlaka gelecektir.

   

 

Yayınlanma Tarihi : 2024-9-11 17:28:32
Okunma Sayısı : 117
sugar chef

Habibe Tilki UZEL Diğer Yazıları