Habibe Tilki UZEL
UFAK AT DA CİVCİVLER YESİN!

Tekirdağ’da önemli ve korkusuz şekilde gazetecilik mesleğini yerine getiren sevgili meslektaşım Ferhat Akgün aday adayları ile çekim gerçekleştiriyor. Bu anlamda sevgili Akgün, CHP Süleymanapaşa Belediye Başkan Aday Adayı Volkan Nalları konuk etti. Hem vatandaş olarak hem de basın mensubu olarak aday adaylarının nerede, ne söylediklerini elbette yakından takip ediyoruz. Akgün’ün sunumunu üstlendiği programı izlediğimizde ne yazık ki Nallar’ın biz gazetecilerin deyimiyle ‘kameranın kırmızı ışığı yandığında başka, kırmızı ışığın söndüğünde başka’ olduğunu gördük.

Geçtiğimiz günlerde Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı kıymetli Vahap Akay gazetemizi ziyaret etti. Akay’ın bulunduğu anda Nallar’da gazete ofisimize geldi. Biz gazeteci refleksiyle tam iki aday adayını gazetemizde misafir etme şansıyla sorularımızı yöneltmeyi hayal ederken ne yazık ki bırakın merak ettiklerimizi sormayı sevgili Vahap Akay’ın düşüncelerini dahi dinleyemedik. Çünkü Volkan Nallar, Ferhat Akgün’ün programında çizdiği profilin çok dışında davranış göstererek, bırakın projelerinden bahsetmeyi, o an gazetemizde bulunan herkesi cümleleriyle adeta şoke etti.

Akgün’ün programında ‘’Erzurumlu, Bayburtlu, Karadenizli, Güneydoğulu insanların kültüründe büyümediğim için ortak akılla yapmaya çalışacağım.’’ şeklinde bir cümle kullanıyor. Keşke Nallar’ın bu konudaki asıl fikrinin ne olduğuna şahit olmasaydık büyük ihtimalle bu cümlesini beğenir, öyle olmasını umut ederdik. Ancak Nallar gazete ofisimizde Giresun’dan gelen Pusula Gazetesi imtiyaz sahibi Gazeteci Özkan Dikmen’e ve Eskişehir’den gelen Gazeteci Habibe Üzel’e ‘’Siz başka şehirlerden bizim memleketimize geldiniz, bakın burada gazetecilik yapmanıza izin veriyoruz’’ dedi ve  o anda ofisimizde bulunan herkes tarafından bu cümle duyulmuş durumdadır. Haliyle kameralar yokken Tekirdağ’ın ağası paşası gibi konuşan, başka şehirden gelmiş insanların çalışmasına izin veren merciiymiş gibi konuşabilme ukalalığında bulunan Nallar, Akgün’ün kamerası karşısında nasıl da aslında kendisinin bile inanmadığı cümleleri söylüyor. Biz böyle durumlara ufak at da civcivler yesin diyoruz.

Gönül isterdi ki şehir adına projelerini dinleyelim ancak bunda da sürekli proje kitapçığı olanlara atıfta bulunarak aslında altı dolu pek de projesi olmadığını, hasbel kader seçilirse bir şeyler ortaya koyacağının ipuçlarını veriyor.

Aslen Malatyalı olan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı sevgili Candan Yüceer’e de sahip olduğu bu mikro milliyetçilik bakış açısından dolayı mı karşı oluyor? Gördüğümüz her yerde Candan Yüceer aleyhine çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu bile bakış açısını özetliyor.   

Sadece Tekirdağspor ve Roman vatandaşlarının gölgesine sığınarak belediye başkanlığı kazanılıyor olunsaydı bu memlekette her ay belediye başkanı seçilir, seçim kazanılırdı. Seçim sadece ne CHP seçmeninin oylarıyla ne de annesi babası Tekirdağ doğumlu olan vatandaşların oylarıyla kazanılıyor. Sandığa doğum yeri neresi olursa olsun Türkiye Vatandaşı olan herkes gidiyor.  

Nallar, aday adaylık sürecinde enerjisini dedesinin mezarının otogar yanındaki mezarlıkta yattığını anlatmakla geçireceğine keşke gerçek bir proje kitapçığı bastırıp öyle kapı kapı gezseydi çok daha işine yarardı.

Süleymanpaşa eğitimli, donanımlı, vasıflı, sözde değil özde insancıl bir belediye başkanı hak ediyor.

Yayınlanma Tarihi : 2023-12-18 15:58:08
Okunma Sayısı : 902
sugar chef

Habibe Tilki UZEL Diğer Yazıları