Habibe Tilki UZEL
ÇOCUKLARI KORUMAK ZORUNDAYIZ

Bu ülkede devamlı “biz çocukları çok seven bir toplumuz” cümlesini ağızlarda sık sık duyuyoruz. Ancak benim bir iddiam var ki, evet, doğru çocuklar bu ülkede seviliyor ancak özüne inildiğinde bu toplumun o çok seviyorum dediği çocuklara zararlar verdiğini düşünüyorum. Birey yerine konulmayan çocuklar, aman çocuktur unutur denilen çocuklar ne yazık ki çocukluk travmaları ile yetişen bireyler oluyor. Sonra da toplumun ruh sağlığında sorun mu var diye ahlamalar, pohlamalar…

Öncelikle çocuklar şahit oldukları olumsuz hiçbir şeyi unutmuyorlar. “Aman unutur çocuk o” cümlesi acil bu toplumun ağzından çıkması gerekiyor. Çocukluk zamanlarında sadece çocuk olarak büyümek onların gerçek ve en doğal hakkı. Gereksiz sorumluklar ile omuzlarına yük konmamalı.

Peki, bir de insanların üzülme, acıma duygularını harekete geçirerek çocukları dilendiren, para kazandırmaya mecbur bırakanların hele yakasına yapışılmalı. Pek çok yerde olduğu gibi Süleymanpaşa’nın da bu konuda acil olarak incelenmeye alınması gerekiyor. Bahsettiğim bu örneği yaşayan çocuklar ne yazık ki kimi zaman şehrin ortasında yer alan cafelerin kapı önlerinde kimileri ise trafikte canlarını hiçe sayarak araçlardan para isteme derdinde.

Tekirdağ Valiliğin acil bir şekilde konuyu ele alıp çocukların bu şekilde kullanılmasına dur demesi gerekiyor. Bazı şehirlere baktığımızda bu tip uygulamaların olduğunu hatta böyle dilendirilen çocuklara para verenlere de kabahatler kanunca uygulamanın devreye girildiği örneklerini görüyoruz. Böylece o çocukların eline üç beş kuruş verilmediğinde ve ciddi bir şekilde kontrol edildiğinde o çocuklarda bu sahte acıtasyonun bir parçası olmuş olmaktan çıkarlar.

Bu konuda Tekirdağ Valiliği ve Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü başta olmak üzere tüm yetkilileri göreve davet ediyorum. Çünkü çocukluk bir daha geri gelmeyecek en kıymetli şey, çocuklarımızın haklarını savunmak da bizlerin en kıymetli görevi.

 

 

Yayınlanma Tarihi : 2023-10-20 15:52:45
Okunma Sayısı : 468
reklam yan

Habibe Tilki UZEL Diğer Yazıları