Habibe Tilki UZEL
ŞARKÖY BELEDİYESİ SOSYAL TESİSLE İLGİLİ MERAK EDİLENLER

Kısa bir tatil sonrası herkese tekrar merhaba. Kavurucu yaz aylarını “çok sıcak çok sıcak” diyerek bitirip Eylül’ü karşılıyoruz.

Eylül ayına girsek bile tahmini bir süre daha sıcaklar ile olan imtihanımız devam edeceğe benziyor. Hal böyle olunca da şöyle püfür püfür esen yerlere olan özlem sizde de artmıyor mu?

Zira ben gündüz sıcak olsa bile akşamüzeri ile başlayan o güzel esintiyi çok seviyorum. Malum içinde yaşadığımız Süleymanpaşa’da çok da böyle bir hava yok. Ancak şu açıdan şanslıyız ki çok uzaklara gitmemize gerek yok, Tekirdağ’ın Şarköy ilçesi tam da gündüz sıcak olup akşam o nefis esinti ile insanı rahatlatan türden bir özelliğe sahip.

Bütün bir sene malum okul, iş, sorumluluklar çemberinde dolanırken yazın tatilini hevesle bekliyoruz. Şahsen ben de herkes gibi beklenen bu tatilin bir kısmını Ege’de bir kısmını ise Şarköy’de değerlendirdim.

Ege Bölgemiz tatil ve turizm dendiği zaman Akdeniz Bölgesi’nden sonra bayrağı taşıyan bir nokta şüphesiz. Ancak gelin görün ki Şarköy’ümüzün de o meşhur ilçelerden gerçekten hiç farkı yok.

Öncesinde günü birlik gidip geldiğim Şarköy’de bu kez 4 gün konaklamalı bir tatil geçirdim ve haliyle ilçeyi pek çok açıdan gözlemleme, inceleme şansı buldum. Şarköy’ün o güzel oksijeni bebekten büyük insana kadar tertemiz uyku çekmenizi sağlıyor.

Peki, çok kısa bir süre önce mavi bayraklı denizi olduğu için gerekli incelemelere, araştırmalara tabii tutulup bu noktada başarıyla denetlemeyi geçtiğini duymuş muydunuz? Bu bilgiyi net bir şekilde Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var’ın kendisinden edindim ve gerçekten gurur duydum.  

Şarköy’de tatil sürecimde konaklama tercihim elbette ilçenin nadide yeri olan Şarköy Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde oldu. Tesisi ve özelliklerini o kadar çok merak eden insan var ki beni arayıp soran bu yüzden hemen burada biraz özelliklerinden bahsetmek isterim.

Tesis herhangi bir özel işletmeye ait değil tamamen Şarköy Belediyesi bünyesinde. Hem otel hizmeti hem de konaklama dışı gelen vatandaşlara restaurant hizmeti sunuyor. Bu sebeple her şeyden önce vatandaş kurumsal bir yerin güvencesi ile tesisi büyük bir iç rahatlığı ile tercih ediyor. 4 gün kaldığım süre zarfınca hem kahvaltı hem öğle yemeği hem akşam yemeğinde tam doluluk oranı ile ailelerin, çocukların keyifle vakit geçirdikleri ultra güvenli bir ortam. Denize sıfır muhteşem manzarası ayrı güzel, geniş ve etrafı çevrili bahçesi ayrı keyifli, restoranın menü yelpazesi bir hayli geniş. Kahvaltıdan tutun da balık, tavuk, et, ızgara çeşitleri, meze, alkollü ve alkolsüz içecekleri ile her damağa hitap edecek türden. Hem otel odaları tertemiz, hem tesisin genel alanı gerçekten mis gibi tertemiz. Arka bahçesinde havuzu, deniz kısmında tesise ayrılmış beach alanı ile de ister havuz keyfi isterseniz deniz keyfini sunuyor misafirlerine. Yine tesise ait olan değirmen cafenin pizzaları ise gerçekten denenmeye değer tatlar arasında. Ayrica ilçede Ege’yi aratmayacak güvenli ve eğlenceli gece hayatı var. Bu anlamda da pek çok vatandaşı Şarköy kendine hayran bırakıyor.

Tüm bunların yanında tesisin otel görevlisinden tutun da aşçısına, servis personeline kadar hepsi inanılmaz güler yüzlü, nazik, anlayışlı, kibar bir şekilde işini yerine getiriyor. Özellikle restaurant kısmının servis elemanı olan Arda Karakuş vardı ki hani yaptığınız iş ne olursa olsun hakkını vererek yapın denir ya işte tam olarak buna örnek gösterilecek bir isim kendisi. Her işletmenin şüphesiz böyle bir personele ihtiyacı vardır.

 Genelde belediyeye ait olan tesislerde kimi zaman servis konusunda sıkıntıların olduğunu görürüz ya işte burası tam olarak aksi türden bir çalışmayı ortaya koyuyor. Benim diyen özel işletmelere taş çıkaracak türden muhteşem bir ekip çalışması ile misafirlerini ağırlıyorlar.

Bahçeye şöyleye bir oturup biraz gözlemlediğimde gördüğüm gelen insanların hemen hemen hepsi severek, beğenerek ve güvenerek tesisi tercih ettiğini ifade ediyor. Herkes olduğu yerde son derece keyif alırcasına aile yemeğini yiyor, dost meclisini yapıyor. Tüm bunları bir çırpıda yazmak, konuşmak belki kolay ancak gerçekten ortaya çıkarmak hiç öyle kolay iş değil.

Tesisin sunduğu imkanlar diğer pek çok belediyeye örnek olacak türden bir hizmet sunuyor. İnsan demek ki istendiği ve emek verildiği zaman belediyelerin böylesine kaliteli tesisleri hizmete sunabildiği görülüyor diye düşünmekten kendini alamıyor. Keşke diğer çeşitli belediyelerimizde de bu tip sosyal yaşam alanları olsa ve vatandaşlarımızın Şarköy’ün mutlu insanları gibi mutlu olabilseler.

Bu anlamda en büyük özveriyi ilçesine göstermekten geri kalmayan, özverili ekibi oluşturan, disiplini sağlayan, vatandaşın keyifle faydalanmasını sağlayan başta Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var ve tesis ekibini içtenlikle tebrik ediyorum.

Açıkçası bundan sonrasında benim için çok keyifli bir adres olarak hep aklımda olacak, sizlerin de Şarköy’e yolunuzu düşürüp bu keyifli ortam ile tanışmanızı tavsiye ederim.

      

 

Yayınlanma Tarihi : 2023-8-31 17:19:46
Okunma Sayısı : 725
sugar chef

Habibe Tilki UZEL Diğer Yazıları