Habibe Tilki UZEL
SEÇİM YOLUNDA ADRENALİN Mİ EKSİK?

Evet, hepimizin bildiği üzere belediye seçimlerine giderek az kalıyor. Kısa bir süre sonra konu daha da ivme kazanacak ve belki de çoğunlukla gündemin ana konusu bu olacak. Gündemin başına oturmayı da elbette hak ediyor yerel seçimler. Çünkü vatandaş olarak hak ettiğimiz bir şekilde yönetilmek, yaşadığımız yerlerin olduğundan daha da fazla gelişim yaşamasına şahitlik etmek istiyoruz. Her şeyden önce bu bizlerin vatandaşlık hakkının başında geliyor.

İçinde yaşadığımız Süleymanpaşa’ya şöyle bir göz atarsak bana kalırsa hala bir ölü toprağı serpilmiş bir durum mevcut. Çok daha heyecanlı bir hal olması gerekirken herkes derin bir sessizlik içinde. Chp kanadından merkez ilçe Süleymanpaşa Belediyesi için birkaç çeşitli isim aday adaylığını açıklamaları dışında çok bir hareket mevcut değil. İyi Parti’nin aday adaylıkla uğraşmayıp direkt adayını açıkladığını biliyoruz. Özellikle Ak Parti kanadı ise Süleymanpaşa Belediyesi eski başkan Cüneyt Yüksel’in istifasından sonra deyim yerindeyse kendi iç dünyasına çekildi gibi. Cüneyt Yüksel bir çok kişi tarafından Ak Parti’nin en güçlü adayı karşı partiler için tehdit unsuruyken şimdi kendisinin artık yarışta olmayışı ile bir rahatlama nefesi aldıkları aşikar. Fakat bu durum hem Ak Parti siyaseti için hem de partiye inanan vatandaşlar arasında bir tür güvensizlik oluşturdu desek yanlış ifade etmiş olmayız. Bir de yerel seçimde partiye bakmam kişiye bakarım diyen bir kesim var ki bu kesimce de Ak Parti biraz kan kaybetmişe benziyor.

Bizler de hem bu şehirde vatandaşlar olarak hem de yerel basının emekçileri olarak her detayı yakından takip ediyor ve süreci değerlendirmeye gayret ediyoruz. Gözlemlerime göre Süleymanpaşa seçmeni son derece dikkatli, özenli ve muhasebe yeteneği olan bir kitle. Kendileri ve gelecekleri için iyinin daha iyinin olmasını, bunu hak ediyor olduklarının farkında. Bu farkındalık ile en doğru başkan seçimini yaparak şehre gelişim katacaklarına inanıyorum.

Arzumuz bu sürecin biraz daha adrenalin kazanarak yarışın daha hevesli hale gelmesi sonucunda en doğru kişilerin yönetime gelmeleridir. Burada kişilerin kazanması değil Süleymanpaşa’nın kazanması baz alınmalıdır. Diliyoruz ki işin sonucunda Süleymanpaşa kazanır.

      

Yayınlanma Tarihi : 2023-10-19 15:12:28
Okunma Sayısı : 378
sugar chef

Habibe Tilki UZEL Diğer Yazıları