Habibe Tilki UZEL
Ülkede 4 milyon ruhsatlı, 36 milyon ruhsatsız silah neden var?

Son zamanlarda ülkemizde ne yazık ki huzur giderek azaldı. Yerini agresiflik, gelecek kaygısı ve şiddet olaylarının artışı yerini aldı. Şiddet olayları ile ilgili istatistiksel bilgilere baktığımız zaman durumun toplumu endişelendirecek noktalara geldiğini görebiliyoruz. Yoksulluk, işsizlik, geçinememe, sosyo ekonomik sorunlar bunların getirdiği gerilim işte kocaman mutsuz ve şiddete meyilli bir toplum halini almamıza neden oldu.

Kafasını esen eline silah alıyor geziyor sokaklarda. Bunlardan kimi ruhsatlı kimi ruhsatsız. Yine verilere baktığımız zaman Türkiye’de 4 milyon ruhsatlı, 36 milyon ise ruhsatsız silah bulunuyor. Rakamların ürkütücü boyutuna, durumun tehlikesine bakar mısınız?

Bir süredir ben bu konu üzerinde düşünüyor çeşitli kaynaklardan bilgi araştırması yapıyorum Hatta zaman zaman avukat, hakim arkadaşlarımla bu konuyu gündeme getiriyoruz. Ne yazık ki ülkemizde suçların bir şekilde sürekli hafifletme yoluna gitmesi, karşılığının bence tam verilmiyor oluşu insanımızı suç işlemeye hem meyilli yaptı hem de cezadan korkmayan bazı cahil kesimler oluştu. Kendini bilmez birçok kişinin ağzından “ne olacak şu suçu işlerim, bir gece kalırım nezarethanede çıkarım” tarzında hadsiz cümleleri siz de duymuş olabilirsiniz. Bu ülkede gerçekten etkili bir adalet sistemi ne zaman var olacak, suçlu cezadan korkar hale ne zaman gelecek ben çok merak ediyorum.

Biz daha kendi insanımızın suça meyilline çözüm bulamamışken bir de göçmen sorunu var ki bu konuya girsek çıkamayız. Devlete hiç kaydı olmayan insanlar ülkemizde elini kolunu sallayarak yaşıyor ve yeri geliyor tacizde bulunuyor yeri geliyor cinayet işliyor. Göçmenler bildiğiniz suça karışıyorken hala bu konu neden çözülmüyor şahsen ben kabul edemiyorum. Bir an evvel bu ülkeden göçmenlerin çıkarılmasını ben çok fazla derece arzu ediyorum hatta ülkemde göçmen istemiyorum.

Giderek artan bu suç tablosu öyle sihirli değnek değmiş gibi akşamdan sabaha düzelmez ama konu ele alınmazsa durum vahim noktalara doğru gidecek. Bu ülkede eğitimi kuvvetlendirmemiz gerek. Çocuklarımıza gerçek doğruları, ahlakı, saygıyı öğretmemiz lazım. Sadece mahkeme salonunda suça karşılık vermek de yetmez toplumun sosyal bilincini arttırmamız lazım tabii bu ancak eğitim yoluyla gerçekleşebilir. Siyasi liderlerin ekran önünde o belden aşağı konuşmalarına son vermeleri gerekiyor. Baştakiler birbiri ile böyle nezaketten uzak konuşursa toplum ne yapmaz diye sorgulamak lazım. Sosyal medyadan tutun her platformda şiddete karşı bilinçlendirme şart. Aksi takdirde ülkemizde huzur ve barışı çok özler hale gelebiliriz.

 

 

 

Yayınlanma Tarihi : 2023-10-10 16:23:41
Okunma Sayısı : 580
sugar chef

Habibe Tilki UZEL Diğer Yazıları