Habibe Tilki UZEL
Tekirdağ’ın gözde oksijen alanı hizmette

Tekirdağ’ın gözde oksijen alanı hizmette

Tekirdağ Süleymanpaşa yepyeni, mis gibi bir piknik & mesire alanı kazandı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak tarafından açılışı gerçekleşen mesire alanına halkın hizmetine açıldı.

Bir süredir halka açılması beklenen alan vatandaşlar tarafından merakla bekleniyordu. Nihayet tamama eren piknik alanı içinde 30.000 metrekare toplam alanda çalışmaları tamamlanan mesire alanında; 1 adet sosyal tesis, 2 adet büfe, 5 adet tuvalet, 2 adet güvenlik kulübesi, 2 adet çocuk oyun grubu, 1 adet fitness aletleri alanı, 2 adet giriş tagları, kamelyalar, piknik masaları bulunuyor. Peyzaj çalışmaları ve ihtiyaçlar doğrultusunda her detayın düşünüldüğü mesire alanı, aydınlatma sistemleri ile vatandaşlara daha güvenli bir ortam sunuyor.

Başkan Albayrak, piknik alanı açılış töreninde yaptığı konuşmada özellikle Tekirdağ halkının nefes alabileceği böyle bir alana ihtiyaç olduğu ve vatandaşların da bunu sonuna kadar hak ettiğinin altını çizerek konuşmasına şu şekilde devam etti: “Biz çalıştıkça kentimiz güzelleşiyor, paylaştıkça mutluluklarımız daha da artıyor. Çalışan ve üreten Tekirdağ halkı rahat bir nefes almayı sonuna kadar hak ediyor. Prestij projelerimizden biri olan Süleymanpaşa Kent Ormanı ve Mesire Alanımızı halkımıza kazandıracak olmanın heyecanı içerisindeyiz. İçerisinde piknik masaları, kamelyalar, barbeküler, kent donatıları, sosyal tesis, büfeler, çocuk oyun grupları ve spor aletlerinin yer aldığı büyük ve modern yaşam alanımız çok güzel oldu. Altınova mahallemizde bulunan ve tüm ihtiyaçların düşünülerek hazırlandığı mesire alanımızda vatandaşlarımız sevdikleriyle güzel anılar biriktirecekler. Hepimize hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

İlk bir hafta herkes için ücretsiz giriş hakkı olan mesire alanı bir hafta sonra belli bir ücrete tabii tutulacaktır. Başkan Albayrak güzel ve ihtiyaç duyulan bir alanı kente ve vatandaşların hizmetine sunarak çok güzel bir işe imza attı. Şimdi vatandaşa görev düşüyor. Hakkıyla güzelce ve keyifle bu alandan faydalanılsın ancak tek bir şartla. Lütfen ama lütfen mesire alanını kullanan herkes gereken özeni ve hijyeni göz önünde bulundurarak zarar vermeden aksine koruyarak alanı kullansınlar. Gerçekten böyle alanların varlığı öyle ha deyince olmuyor. Şehrimize kazandırılmışken koruyup kollayarak güzel anlar geçirmeyi hedefleyelim derim. Şehre kazandırılmasında emeği geçen Başkan Albayrak ve ekibine kendi adıma teşekkür eder, uzun yıllar şehrin gözde oksijen alanı olarak kullanılmasını diliyorum. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun.

Yayınlanma Tarihi : 2023-7-17 16:50:27
Okunma Sayısı : 491
sugar chef

Habibe Tilki UZEL Diğer Yazıları