Habibe Tilki UZEL
KARTSPOSTAL GİBİ BİR İLÇE, ŞARKÖY

Zaman zaman gerek sohbetlerimizde gerekse köşe yazılarımızda Tekirdağ’ın Trakya’nın gözde kenti olduğunu, pek çok önemli özelliği bünyesinde barındırabildiği için son zamanlarda hızlı bir ivme yakaladığını ifade ediyoruz.

Tekirdağ, merkez ilçesi Süleymanpaşa dışında ilçeleri ile de dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Her bir ilçesinin kendine has değeri mevcut. Ancak bunlardan biri var ki bence şüphesiz sadece Tekirdağ için değil tüm bölgenin olmazsa olmazı, adeta ışık saçan adresi. Nereden mi bahsediyorum, bölgeyi ve kenti iyi tanıyanların aklında nereden bahsettiğimle ilgili olarak fikir belirdiğini düşünüyorum.

Evet, Şarköy’den bahsediyorum. Sizce de çok fazla güzel bir ilçe değil mi? Tekirdağ’ın sahip olduğu güzel bir zenginlik ve ayrıcalık olduğunu düşünüyorum şahsen ben.

 Merkeze sadece bir saat ötede olup, Şarköy’e ayak bastığınızda sanki alıp başınızı çok uzaklara gitmiş hissini size de vermiyor mu?

Şarköy’ün neresine oturursanız oturun Marmara Denizi’nin adalarını ve kıyılarını şöyle uzaktan izleyebiliyor; o güzel zeytin ağaçları, bağları, denizi, balığı ve her yerde olmayan oksijeni ile Şarköy’ün iyi gelmediği kimse olamaz.

Yaz ayları geldiğinde İstanbul’un akın akın geldiği bir nokta. Çanakkale’ye de komşu olan Şarköy turistlerin uğrak adreslerinin başında geliyor. Ilıman deniz sıcaklığı ve mavi bayraklı oluşu, uzun plajıyla gönül rahatlığı ile denize girmek isteyen vatandaşların talebini karşılıyor. İlçede bulunan Uçmakdere ise başlı başına ayrı incelenmesi gereken bir nokta. Pek çok insanın ilgisini çekiyor çünkü doğa güzellikleri muhteşem ve çeşitli doğa sporlarına ev sahipliği yapıyor. Özellikle yamaç paraşütü yapmak isteyenlerin uğrak noktası.

Şarköy’e ayak bastığınız anda huzuru, dinginliği, birbirine saygılı bir şekilde ilçenin keyfinin çıkarıldığının farkına varabiliyorsunuz. Sokakları tertemiz, deniz masmavi, güneş ışıl ışıl ve tüm bunların birleşimiyle Şarköy kendini size hayran bıraktırıyor.

Peki, ilçede her şeyin belli bir ahenk içinde olmasının bir mimarı yok mu? Elbette var. O isim elbette Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var. Bazı belediye başkanları, başkanlık yaptıkları yerle özdeşleşir ve oraya başkanlık yapmak onlara çok yakışır. İşte Alpay Var’da Türkiye’de bu kategoriye giren Belediye Başkanlarımızdan bir tanesi.

Kimisi diyebilir “Şarköy hali hazırda zaten Allah vergisi çok güzel, başa gelen için bu bir nimet” diye. Ancak durum hiç de öyle değil. Evet, Şarköy yaradılışı gereği güzellikleri ve zenginlikleriyle tabiat ile birleşmiş durumda. Fakat Şarköy’ü hak ettiği gibi yönetmek, ona iyi bakmak, daha da ileriye taşımak, güzelliğine sahip çıkmak, korumak ve yeni değerler eklemek öyle hiç kolay bir durum değil.

Kışın sabit nüfusuna göre hizmet edilirken aynı personel sayısı ve imkanlarla yazın çok çok daha fazla insana hizmet ediyor olmak, bunu layığı ile yapabilmek herkesin harcı değil. Başkan Alpay Var, bu noktada hem çalışkanlığı hem disiplinli tarzı hem de iyi analiz etme yetisi sayesinde “Şarköy’ün Alpay Var’ı” şeklinde anılıyor.

Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var, “Göreve geldiğim andan itibaren sorumluluğumu her zaman çok iyi bilerek çalışmalarımı ortaya koyuyorum. Günü geçirip bitireyim diye asla bakmıyorum. Koltuk beni esir alamaz. Ben burada olduğum sürece tek gayem Şarköy’ün haklı gelişimi, ilerleyişi ve vatandaşlarımıza hak ettikleri gibi keyifli bir ilçede yaşam sürme imkanını sunabilmek. Şarköy sadece Tekirdağ için özel bir nokta değil ülke çapında da Şarköy gibi bir ikinci yer yok. Çalışmalarımızı biz bu bilinçle yapıyoruz. Bilindiği gibi ilçemizin nüfus sayısı yazın ve kışın çok farklı oluyor. Yazın inanılmaz yükseliyor. Kışın ortalama 30 bin olan vatandaş sayımız yazın ve bayramlarda neredeyse 400 bini buluyor. Biz yazın sunduğumuz imkanı, kışın da sahip olduğumuz imkanlarca yerine getiriyoruz. Haliyle aradaki farkı gözeterek düşünün lütfen. Elinde bolca imkan varken yaz kış aynı nüfusa hizmet etmek var bir de elindeki sabit imkanla yaz – kış arasında çok farkın varlığı ile hizmet etmek var. Bu detaylar elbette bizim için zaman zaman yorucu oluyor ancak hiçbir zaman kolayı da sevmemişimdir. Ben zor üzerinde hızlı değil ama emin bir şekilde ilerlemeyi severim. Bu yüzden Şarköy’ümüze sıkı sıkı sahip çıkarak, var olan tüm değerlerini, tabiat zenginliklerini koruyarak Şarköy’ü daimi kıymetli kılmak istiyoruz. Bugüne kadar ilçemize gelip hayran olmadan ayrılmış kişi yoktur.

 Bizler de ilçemize gönülden bağlıyız. Hal böyle olunca da gece gündüz emek sarf etmek asla zor gelmiyor. Hem Şarköy hem de ilçede yaşan vatandaşlarımız her şeyin en güzelini hak ediyor. Biz bunu hep düşünerek işimizi yapıyoruz. Projelerimiz kişiye bağlı değildir, kişiler değişse bile devam edecek projeler üretmeyi seviyorum ben. Bize verilen bütçe düşük olsa da ben sürekli inceleme ve araştırma halindeyim. Bütçemizi nasıl büyütebiliriz, neler yapabiliriz diye. Bunu yaparken de başka belediyeleri de inceliyorum. Şuanda hizmet veren belediye tesisimiz gerçekten çok tercih ediliyor.

Şarköy, sadece Tekirdağ’ın değil hem bölgenin hem ülkenin en önemli turistik adreslerinin başında geliyor. Biz bunu hem korumaya hem de geliştirmeye çok özen gösteriyoruz. Mesai kavramı olmadan işimizin başındayız. Gelip görenler zaten bir daha Şarköy’den vazgeçemezler ancak gelip henüz görmeyenleri mutlaka davet ediyorum. Buyursunlar, görsünler ilçemizi. Sanki bir kartpostala bakar gibi bakıp kalacaklarına ve o manzarayı hafızalarından çıkartamayacaklarına eminim.”    

Şahsen ben de Şarköy’ün ayrıcalıklı bir güzellik olduğunu düşünerek Başkan Bey’in ifade ettiklerine katılıyorum. Eğer hala o güzel ilçeye ziyaret gerçekleştirmemişseniz bu yazı Şarköy’ü görmeden bitirmeyin derim.      

 

   

Yayınlanma Tarihi : 2023-7-11 15:49:05
Okunma Sayısı : 458
kiremitçiler

Habibe Tilki UZEL Diğer Yazıları