Habibe Tilki UZEL
KENT LOKANTASI PROJESİ

Türkiye’nin özellikle nüfus olarak kalabalık İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere Eskişehir gibi belediyecilik anlamında örnek şehirlerin başında gelen illerimizde büyükşehirler Kent Lokantalarını hayata geçirdi. Vatandaş tarafından çok da olumlu tepkiler aldı. Malum market fiyatları bu kadar yüksekken özellikle öğlenleri sulu yemek yemek için tercih edilen yerlerin çoğu 3 kap sulu yemeğe gayet yüksek rakamlar alıyor. Onlara sorunca da haklı olarak ürün pahalılığı, kira ve çalışan masrafı gibi durumlar ortaya çıkıyor. Fakat bu durumda bütçesi iyi olmayan vatandaşa olan oluyor.

Emekli vatandaşlar, asgari ücretle geçinenler, hali vakti çok iyi olmayan kaç vatandaşımız ailesi, çocukları ile şöyle gönlünce bir yerlere gidip yemek yeme alışkanlığı içinde olabiliyor? Elbette kent lokantaları bu istek ve arzuları çok karşılamaz ama en azından sulu yemek ihtiyacını karşılar.

Ancak tuhaf bir durum var ki konuyla ilgili. Yapılacak hizmete bakmak yerine hizmeti eleştirmeye odaklanmış gibi çoğu insan. Neden yeri meydanda? Ya esnafı etkilerse? Ya, ya gibi bir çok soru üretiliyor.

Parası pulu olan zaten gelip bu kent lokantasında yemez diye düşünüyorum kaldı ki yemesin de zaten. Gerçekten ihtiyacı olan karnını doyursun. Bir bardak çaya 35 tl alınırken 50 tl’ye 4 çeşit yemek yenecek olması bence çok da güzel bir durum. Şikayet etmeden önce bir iyi analiz edilmesi gerek diye düşünüyorum.

 Sırf Candan Yüceer’e muhalefet olunsun diye önemli bir projeyi eleştirmeden önce bence vatandaşa, memlekete ne kadar faydası var ona bakılması gerek.

Candan Başkan’ın göreve geldikten sonra bu proje için kolları sıvaması bence çok yerinde bir hareket. Yerinin neresi olacağına eminim Başkan Hanım enine boyuna ölçüp tartıp netleştirecektir. Hasan Ali Yücel Meydanı olacaksa da belediyenin kira ödemeyeceği yer olması açısından değerlendirilmesi kadar doğal bir durum yok.

Tekirdağ için yapılacak olan her projeyi armutun sapı üzümün çöpü diye kulağından çekiştirenler aslında memleket adına yol alınmasının önüne set koyuyorlar.

Beğenmeyenler çıksınlar daha iyisini yapsınlar o zaman.

 

 

 

Yayınlanma Tarihi : 2024-10-3 17:04:30
Okunma Sayısı : 265
kiremitçiler

Habibe Tilki UZEL Diğer Yazıları