Habibe Tilki UZEL
Bu ülkenin okulları neden pis?

Ülkemizde neden bir türlü okul konusundaki sorunlar bitmiyor?

Doğru düzgün bir sisteme oturtulmamış, devamlı değişkenlik gösteren bir eğitim öğretim düzeni, içeriği boşaltılmaya uğraşılan bir müfredat sorunu, çocuklarımıza hak ettikleri eğitimin sunulmayışı nereden tutarsak birçok konu elimizde kalıyor.

Peki ya temizlik? Temizlik gibi olmazsa olmaz bir konu nasıl oluyor da bu ülkenin okullarında olmuyor. Her geçen gün gerek okul yönetimi, gerek öğrencilerimiz gerekse de veliler tarafından bu konu ısrarla gündeme getiriliyor. Evlatlarımız günlerinin çoğunu geçirdikleri okullarda hijyenden yoksun şekilde eğitim öğretim haklarını almaya çalışıyorlar.

Tıkış tepiş çok sayıda çocuğu bir sınıfa doldurup bir şeyler öğretmek de ne kadar etkili olunacağı düşünülüyor ki bunca çocuk aynı sınıfı paylaşıyor. Gereksiz pek çok şey yapılacağına ülkeye, bulunan her boşluğa, sağa sola okul yapılsın okul. Çocuklarımız 45 kişilik sınıflarda bağrış çağrış ders işleyeceklerine ferah, az sayıda öğrencinin olduğu şıkır şıkır sınıflarda neden yaşamıyorlar.

O tuvaletlerin hali nedir? Pislik içinde. Ne sabun var ne bir peçete. Sağlam çocuk hasta çıkar bu tuvaletlerden. Ailelerin çoğu içi rahat etmeye etmeye gönderiyor bu hijyenden son derece uzak okullara.

Bu ülkenin yöneticileri nerede? Ülkenin Milli Eğitim Bakanı nerede? Milli Eğitim Müdürlükleri ne iş yapıyor? Kentlerin Valilikleri bu durumu gözetlemiyor mu?

Bu vatanın öz evlatları bunları hak etmiyor. Çocuklarımıza mis gibi okullar istiyoruz. Rica etmiyoruz, bunun olması şart ve öncelikli olmalı. Bu anlamda herkesi göreve davet ediyorum.

Evlatlarımıza bu kötülüğe gelin göz yummayalım.   

 

Yayınlanma Tarihi : 2024-10-14 14:05:27
Okunma Sayısı : 99
kiremitçiler

Habibe Tilki UZEL Diğer Yazıları