
Özkan DİKMEN
SİZİN DEĞİRMENE SU TAŞIRKEN İYİYDİK YA(!)
Baştan yazayım. O gün de tarafsızdık bugünde… Farklı algılanmasın.
Sanırım fazla iyimser bakıyoruz mevzulara. Şimdi Haluk Öztrak özelinde o düşüncelere sahip, kendi menfaatinden başkasına ‘tu kaka’ gözüyle bakanlara toptan cevabım olsun.
Haliyle geçtiğimiz günlerde Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı biraz nüktedan biraz da saygı sınırlarını zorlayan bir değerlendirme ile eleştirmiş ve tespitlerde bulunmuştum. O sınırlarda gezmeyi bazen çok severim.
Sonrasında ise buna cevaben Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer ile Şarköy’de ki bir açılışta fırsat yaratıp kısa bir röportaj yapmış ve Çerkezköy Başkanına cevabını istemiştim. Olduğu gibi de yayınladım.
Sayın Haluk Öztrak bana TARAFSIZ olmam ile ilgili telkinlerde bulunmuş ve basının iki seçilmiş arasında tarafsız olması gerektiğini izah etmiş. Bir hukukçu olarak ben de kendisine bu tür yorumlar yaparken geçmişi de unutmadan biraz ADİL olması gerektiğini ifade ederek bu açılımı yapayım.
Seçim döneminde daha aday adaylığı varken ben bizzat o dönem Vahap Akay’ı desteklerken de bana tarafsız ol dediniz mi?
Hatta annemin ölümünden sonra bizzat başsağlığını gelen, kızımın düğününde bizzat gelen tek vekil olan Candan Yüceer’e o kadar vefa duymam gerekirken Faik ağabeyimizin yanında yer alarak Vahap Akay’ı destekledik. O vakit TARAFSIZ ol dediniz mi?
Adaylık belli olduğu dönemlerde Candan Yüceer’i eleştirirken ve sen bunları okurken bana TARAFSIZ ol dedin mi?
Biraz daha geriye gidelim.
Çok sevdiğim Şener komutanımızı CHP İl Başkanlığından indirip o zamanlar sevdiğim (Büroma gelip saygısızca terbiyesizlik yapana kadar) Volkan Nallar’ın önünü açarken yaptığınız kumpasları yazmadığım zaman da TARAFSIZ OL yaz bunları dedin mi? Yoksa oyunun içinde bizzat bulundun mu? Parti içi mesele dedik izledik.
Yıllarca ağabeyin, Candan Yüceer’in vekil olmaması için tüm tuşlara basarken biz de sessiz kaldık, hatta bazen destek bile olduk o zaman TARAFSIZ ol dedin mi?
Ankara’dan buraya AYAR vermek kolay. Neden gelip elinin taşın altına koymadın. Neden Candan Yüceer’i o kadar istemeyen ağabeyin kendi aday olmadı? Neden sırf Malatyalı diye ‘Ben de Malatya’dan aday olacağım” diyen İlhami Özcan Aygun Malatya’yı bırakıp buradan aday olmadı? Ona da TARAFSIZ OL dedin mi?
Ne oldu ipin ucu gitti mi elinizden? Dinlemiyor mu artık kimse sizi?
Sen de biz gazetecilere biraz yakınız diye açık alanda TARAFSIZLIK öğreteceğine biraz ADİL OL ki biz de samimiyetini anlayalım.
Sizin değirmene su taşırken iyiydi de şimdi mi kötü oldu. O zaman da tarafsızdım, şimdi de tarafsızım. Candan Yüceer’in düzenlediği basın toplantısında yine en kazık sorulardan birisini ben soruyorum. Kimseye çanak tutarak yağcılık yapmadım. Bırakın da biraz düzgün gidelim.
Tarafsız oluyoruz, kavga da etmiyoruz diye başka türlü anlaşılmasın. Her daim kılıcımızın ucu keskindir.
Zorla insanı TARAF yapacaksınız.
Büyükşehir’in verdiği üç kuruşluk reklamla ben taraf olmam. Ya da birileri üç kuruş veriyor diye taraf olmam. Zaten olamam da. Karakterim buna müsaade etmez. Ne kimseye sürekli eleştiri yazar ne de övgü yazarım. İnandığım ne ise onu dile getiririm.
Öncelikle yaşadığım memleketin daha yaşanabilir bir yer olması için mücadele ettim ve ederim.
Ha, bir de BUNU KİM YAZDIRDI söylemleri ile kolayca pislik atan pisliğe bulaşmışlar var. 35 yıllık gazetecilik hayatımda (ki bunu bazıları 3-5 yıl diyor ki bana 3-5 ay da yeter aslında) kim bana hangi yazıyı yazdırmış da bunu söyleme cesareti bulabiliyorsunuz?
Okunma Sayısı : 266

Özkan DİKMEN Diğer Yazıları
- CENGİZ GÜNAY ÖNCE KENDİNE BİR BAK SONRA DEDİKODUMU YAP
- OTEL YANGININI BİZE HATIRLATTIKLARI
- BOZKIRIN PARLAYAN YILDIZI KIRŞEHİR
- SİYASETE NEZAKET KATAN BİR İL BAŞKANI
- SÜREKLİ KAOS POMPALIYORLAR
- BİR ENGELLİYE 2 DİLİM KARPUZU ÇOK MU GÖRDÜNÜZ?
- İSRAİL KATİLİNDEN BİR FARKI VAR MI?
- BEN HİÇ KIVIRMADIM
- ELE VERİR TALKINI
- YENİ BİR YILA GİRERKEN