Habibe Tilki UZEL
Kiraz Festivalinin Fesi Yapıldı
Kiraz Festivali’nin Fe’si Yapıldı
54. Tekirdağ Kiraz Festivali muhteşem coşkuyla, dev kalabalıkların gösterdiği ilgiyle gerçekleşti. İlçelerden insanlar akın akın festivale koştular desem de siz inanmayın. Elbette bu cümleleri gerçekten söylemek isterdim fakat böyle bir şey olmadı. Tekirdağ’ın geleneksel kiraz festivali öyle dünden bugünden var olmuş bir festival değil. Bu sene 54.’cüsü düzenlendi ki 54 yıl az bir zaman değil. Hal böyle olunca her geçen yıl bir öncekinden daha iyi bir festivali halka sunmak varken neden acaba giderek festivalin enerjisi düşüyor? Gün sayısı azaltılıyor, içerik yavan etkinliklerle sanki sadece yapmış olmak için yapmaya dönüyor?
Oysa Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat tarafından yapılan açıklamada; "54. Tekirdağ Kiraz Festivali hazırlıklarımız başladı. Bu yıl bambaşka bir konsept ile festivalimiz gerçekleşecek.” demişti. Burada altı çizilen farklı konseptin ne olduğunu Tekirdağ halkı pek kavrayabilmiş değil açıkçası. Üniversite dolayısıyla gençlerin olduğu bir şehir burası en azından konsere davet edilecek sanatçıların seçiminde bu konular göz önünde bulundurulsaydı! Zira Tekirdağ’ın evvel ezelden yerlisi olan insanlarla sohbet ettiğimizde “eski festivallerin tadı hiç yok, o zamanlar festival günlerini iple çeker, sahile koşardık, şimdi festivalin ne zaman başlayıp ne zaman bittiğini dahi takip etmiyoruz. Oysa bunca yıllık festivalimizin geldiği nokta bu olmamalıydı. Organizasyonu yapan kent yöneticileri halka hitap edecek bir festival haftası yapamıyorlar.” diyorlar.
Oysa Tekirdağ’ın Kiraz Festivali de neden bir Adana’nın Portakal Çiçeği Festivali tadında olmasın? Festivaller insanları günlük hayattan ve günlük rutinlerden kopardığı için çok önemli. Gençten yaşlıya, kadından erkeğe, çocuklara kadar her kesime hitap edecek bir program düzenlenmeli.
Öncelikle hakikaten yerel yönetimlerin ve onların yanında merkezi yönetimlerin festivali çok ciddi derecede sahiplenmesi gerekiyor. Hem kenti tanıtmak hem de festivali ülkede ve yurt dışında marka haline getirmek amaçlanmalıdır. Bütçe bu anlamda doğru hesaplanmalıdır. Tekirdağ coğrafi konum bakımından gayet pozitif bir nokta iken neden Kiraz Festivali’ne Yunanistan’dan Bulgaristan’dan Macaristan’dan insanlar akın akın gelmiyor? Bir kenti ve tüm değerlerini tanıtmak için böylesine güzel bir fırsat varken tam manasıyla faydalanamıyor olmamız çok üzücü. Dileriz ve umarız ki seneye ve sonrasında gerçekleşecek olan kiraz festivalleri yazının ilk cümlesinde olduğu gibi görkemli bir şekilde gerçekleşir. Zira bu sene Kiraz Festivali’nin sadece Fe’si yaşandı dersek yanlış ifade etmiş olamayız.
Okunma Sayısı : 1151
Habibe Tilki UZEL Diğer Yazıları
- Siyaset sadece erkek işi değil!
- Nasıl oy kullanacağız, biliyor muyuz?
- Tekirdağ seçime ne kadar hazır?
- Cinsel istismara yeni tasarı
- Oyunuzu vermeden önce...
- Bizim de kiraz festivalimiz var!
- Heykeller taş parçası değildir!
- Topraklarımızı ne kadar tanıyoruz?
- Ne kadar ekmek, o kadar köfte misali
- Sahil bisiklet yolunun hali