Habibe Tilki UZEL
Yiğidi öldür hakkını yeme


Yiğidi öldür hakkını yeme

 

Yerel seçime giderek sayılı günler kalıyor. Ülkemizde pek çok yerin adayları açıklandı. Ancak içinde yaşadığımız Süleymanpaşa için aday sonuçları net değil. Herkesin merakı ise hali hazırdaki Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat için yarış devam mı olacak tamam mı olacak? Sanıyorum bu merakımız da çok kısa süre sonra giderilecek.

 

Söylemekte yarar var ki Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ı zaman zaman özellikle yollardaki çilemiz konusunda en çok eleştirenlerden biri de ben oldum. Kendisi de gelen eleştirilere her zaman kucak açarak izah etmeyi bildi. Özellikle geçtiğimiz kış tarafımdan yine yollarla ilgili kaleme almış olduğum eleştiri sonrasında kendisinin gazetemize gelip bizleri alıp tek tek mahalleleri gezdirip açıklamalarda bulunması eleştirilere tavır almak yerine nasıl olumlu karşılık verire nadide bir örnekti. Bu anlamda Başkan Eşkinat pek çok yöneticiye, siyasi kimliğe örnek olacak türden tavır sergilemeyi başarıyor.

 

Evet, aslına bakarsanız Belediye Başkanlığı tam bir handikap işi. Görev süreniz belli. Bu sürenin bir kısmı zaten ekip oluşturma gibi fiziki işlerle geçiyor. Kalan zaman ise kimi zaman kafanızda yapmayı planladığınız işler için yeterli olmayabiliyor. O yüzden bir dönemde kimse elinde sihirli değnek varmış gibi harikalar yaratamaz. Bunu beklemek ise tamamen hayal kurmak olur. İşte belki bu yüzden Ekrem Eşkinat’ın o hep sözünü ettiği hayallerindeki Tekirdağ’ı oluşturmak için bir döneme daha ihtiyacı olabilir.

 

Kim ne derse desin bu zamana kadar bu şehirde sanata, kültüre, sosyal işlere çok fazla ağırlık verilmemiş. Eşkinat, “hayallerimdeki Tekirdağ” diyor ve bu hayallerin içinde sanat da, kültür de tıkır tıkır işleyen sosyal belediyecilik de mevcut. Ve yine eleştirilere rağmen Başkan Eşkinat görev sürecince olabildiğince Tekirdağ’a bu anlamda bir farkındalık oluşturdu.

 

Her şeyden önce benim de son derece katıldığım bir konu var ki Ekrem Eşkinat bunun üzerinde duruyor. Her kentin kendine has bir kimliği olmalı. O muyum bu muyum diye oradan oraya yaprak misali savrulmadan ne kenti olduğuna karar vermeli. İşte Eşkinat, bunca zaman kimsenin yapmadığı şeyi yapmak istiyor. O, Tekirdağ’a kimlik kazandırmak isteyen bir Belediye Başkanı...

 

Şehrin başına geçmiş olan Belediye Başkanı bir kent için ya şanstır ya şanssızlıktır. O başkanın hayat baktığı pencere at gözlüğü kadar değilse ne ala, kafasında geniş bir vizyon var ise çok daha aladır.

 

 Bu özelliklere sahip Belediye Başkanı kente öyle dokunuşlar yapar ki kentin olumlu değişimi kaçınılmaz olur. Bunlar neyle olur? Şüphesiz ki müzeleri, sanat galerilerini, heykelleri, şık park ve bahçeleri, modern kent mobilyalarını, aydınlatmaları, kütüphaneleri, etkinlik alanlarını, hobi bahçelerini, müzik evlerini ve dahasını vatandaşın gözüne sokmakla olur.   Ha birileri çıkar “ne yapıyor bu?”, “bu da ne?” der, aklınca eleştirir. Çünkü alışık değildir ve tüm bunlar ona gereksiz masraf gibi gelir. Oysa gelişim ve değişimin yolu buralardan geçmektedir.

 

Ben kesinlikle Ekrem Eşkinat’ın bu yönde bir vizyonu olduğunu düşünüyorum. Henüz bazı kesimler Eşkinat’ın tüm bu çabalarını anlayamıyor olsa da mutlaka yıllar sonra çok daha büyük bir mana kazanacaktır. Eşkinat her seferinde “bu kentten yazarlar, sanatçılar çıksın isterim” diyor. Bu yüzden de her ne kadar yolların çaresine baksın diye kızsak da o en büyük yatırımı en doğru yere yani bu kentin çocuklarına yapıyor. Dahası var mı?

 

Unesco tarafından da, “Çocuk Dostu Belediye” olarak ilan edilen Süleymanpaşa Belediyesi’ne bu vizyonu kazandıran Ekrem Eşkinat sırf bu yüzden bile takdiri hak ediyor.

 

Başkan Eşkinat tüm bu güzel çalışmaları bir de sırtındaki alt yapı ve üst yapı yüküyle başardı. Şimdi ister istemez ben düşünüyorum bu yükü sırtından indirip tamamen kente kazandıracağı değerlere ağırlık verirse Tekirdağ için nasıl güzel bir miladın kapısını açmış olur.

 

BU YÜZDEN TEKİDAĞ BAŞKAN EŞKİNAT İLE BİR DÖNEM DAHA GEÇİRİRSE ZARARLI ÇIKMAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM.


Yayınlanma Tarihi : 2018-12-27 10:10:08
Okunma Sayısı : 1801
sugar chef

Habibe Tilki UZEL Diğer Yazıları