TİLKİNİN GÜNLÜĞÜ
Türkiye’de 250 bine yakın kişide virüs var!

Karantinadan çıktık gezmek hakkımız, ilkbaharı yaşayamadık yazı kaçırmayalım gezmek hakkımız, Ramazan Bayramı’nı es geçtik Kurban Bayramı hakkımız derken maalesef salgında ciddi bir artış gözleniyor. Azalmak şurada dursun artarak devam ediyor. Muhtemelen artış daha da devam edecek zira bayramdaki etkileşimin sonuçları çıkacak. Kuralların biraz gevşetilmesi ile hem ülkemizde hem dünya genelinde bariz artış söz konusu oldu.

Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Türkiye'de şu anda 250 bine yakın virüsü taşıyan ve bulaştıran kişi olduğunu belirterek "Dolayısıyla hiç fark etmeden virüsü alabilirsiniz ya da siz de taşıyıcı olabilirsiniz. Şu anda yapılan hesaplar Türkiye'de aramızda dolaşan, bunların çoğunun da hiçbir şikayeti yok, aşağı yukarı 215 bin kişi var. Hasta olup dolaşan da 17-18 bin kişi var. Türkiye'de şu anda virüsü taşıyan ve bulaştıran bu kadar insan var. Dolayısıyla sokakta, çarşıda, toplu taşımada, restoranda, markette ya da aile içinde, komşu ziyaretinde, düğünde, nişanda, mevlütte, sünnette bulunanlardan birinin pozitif olma olasılığı yüksek. Dolayısıyla hiç fark etmeden virüsü alabilirsiniz ya da siz de taşıyıcı olabilirsiniz. Şu anda hepimiz şöyle düşünmeliyiz; 'Ben de virüsü taşıyorum, rastladığım her kişi de virüsü taşıyor olabilir.” diyor.

Eğer bu kafayla gidersek hasta yükü de artacaktır. Hal böyle olunca şuan olmasa bile hastane ve çalışan kapasitemizi zorlamış olacağız. Zaten sağlık çalışanları yaklaşık 6 aydır yoğun baskı altında çalışıyorlar. İzin yapmak şurada dursun ve hastalara derman olmaya çalışıyor hem de kendileri virüsü kapacakları tedirginliğini yaşıyorlar. Bu süreçte gerçek kahramanlar şüphesiz ki sağlık çalışanlarımız. Onlara bir kez daha çok teşekkür ediyoruz. Durum vahim noktalara gelmeden herkes kendi vicdanı ve bilinciyle dikkatli davranmalıdır. Devlet herkesin başına bir bekçi dikmeyecek elbette. Herkes kendisinin bekçisi olacak, başka yolu yok…

 

Yayınlanma Tarihi : 2020-8-6 15:34:30
Okunma Sayısı : 8132
sugar chef

TİLKİNİN GÜNLÜĞÜ Diğer Yazıları