Özkan DİKMEN
HAYRABOLU’DA NELER OLUYOR?


HAYRABOLU’DA NELER OLUYOR?

 

İşimiz gereği sadece Süleymanpaşa’da değil kentin çeşitli ilçelerinde de dolaşıyor ve nabız yokluyoruz. Özellikle seçim dönemlerinde benim siyasi tespitlerimin ne kadar ‘tam isabet’ olduğunu ise takip edenler çok iyi bilirler.

 

Hayrabolu’da gidip analiz yapabildiğimiz ilçelerden birisi. Biliyorsunuz Cumhur ittifakı ilk önce MHP’li bir isme bu ilçede belediye başkan adayı göstermiş, ardından değişiklik yaparak Ak Partili Osman İnan’ı aday göstermişti. Durum böyle olunca kırgınlıklar ve öfkelerde ardından geldi.

 

Bu kırgınlıkların halen bitmediğini gözlemledim. Hayrabolu’daki Cumhur İttifakında ciddi sıkıntı var. Görünen köy kılavuz istemiyor. Özellikle meclis üyesi listesine ciddi tepkilerin olduğu sık sık karşımıza çıktı. MHP’li isimden vazgeçip, Ak Partili ismi aday gösterip ardından yine MHP’li bir meclis üyesini seçilme riski olan bir sıradan yazmak ise belki de bardağı taşıran son damla oldu.

 

MHP’li yöneticilerin, hatta ve hatta Ak Partili yöneticilerin Osman İnan’a çalışmalarında destek olmadıkları bilgisi geldi ki eğer doğruysa gerçekten büyük sıkıntı var demektir. MHP yönetiminin ise bu çalışmalara hiç destek olmadığını gözlemliyoruz. Şimdi çıkıp ‘yok biz destek oluyoruz’ diyeceklerdir. Zaman zaman mutlaka çalışmalarda da yer alıyorlardır ancak gerçek bir seçim keyfi yaşamadıkları ortada.

 

Meclis üyeleri demişken, gerçekten ciddi tepkiler var. Cumhur İttifakı Hayrabolu’da ciddi bir uzlaşma sağlamışken ayrışma sağlayacak ve tepki görecek isimleri meclis listesine nasıl yazdı onu da anlamış değilim. Umarım 31 Mart akşamı herkesin gönlüne göre bir seçim sonucu olur.

 

Yani demem o ki, Hayrabolu’da Cumhur ittifakı ciddi sıkıntı içinde. Ciddi küskünler, kırgınlar ve kızgınlar var. Hayrabolu’da seçmen ise iyi bir analizci ve bu gelişmeleri çok net görüyor.


HAMLELER

Malum seçim sürecinde her türlü hamleler yapılıyor. Özellikle iktidar kanadında neredeyse 5 seçmene bir bakan düşüyor. Ak Parti kanadı ciddi derecede seçim çalışmasını yoğunlaştırırken, bakanlar ve genel başkan yardımcılarının destek ziyaretleriyle çalışmalarını tavan yaptılar. Seçmeni etkilemek ve projelerine inandırmak için önemli çalışma içindeler. Öyle ki, tek sıfır çektikleri il Tekirdağ olunca özelliğini biraz daha artırıyor. Hatta bunu Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu’da “Gerçekten bir iki tane bile belediyemiz yok mu?” diyerek şaşkınlığını göstermişti.

 

İttifaklar ve ittifak kavgalır(!) içinde yaşanan bu değişik yerel seçim sürecinde CHP’nin bir tane bile belediye kaybetmesi sıkıntı olacağı gibi o bir tane belediyeyi kazanan Ak Parti veya Cumhur ittifakı kanadının ciddi bir başarısı olacaktır. Herkes bunun farkında ancak parti içi strateji üretenler bu kez karşılarında ikili strateji yapmak zorunda oldukları bir ittifak ortakları bulundu. Aday belirleme ve meclis üyesi yazma konusunda ciddi tartışmalar ve restleşmeler yaşandı. Bunları şimdilik kendimizde tutuyoruz. Her partide bu yaşandı. Birinde az birinde çok hiç önemli değil. Seçmen sandığa bu tartışmaların gölgesinde gidecek. Bu kavgalar aslında seçmeni çok ilgilendirmiyor. Esas seçmeni ilgilendiren ve herkesin şimdiden birbirine sorduğu bir soru var. 31 Mart sonrası ekonomi ne olacak?


Yayınlanma Tarihi : 2019-03-21 15:29:05
Okunma Sayısı : 1272
reklam yan

Özkan DİKMEN Diğer Yazıları